Bizonyára Önöket is fúrja a kíváncsiság: ki lehet Kondor Csaba, Kiszel Tünde pasija? A Velvet páratlan érdekességű dokumentumra tett szert. Ebben az ismeretlen, F.K. monogramú szerzőnek köszönhetően kiderül, ki is ez az "érzéki ajkú, finom vonású" fiú, akinek zsenge kora ellenére már saját sajtófőnöke van. A sajtófőnök - Markóczy Mária, Police Press - kérésére az anyagot a "negatív kommentárok, élces megjegyzések, kritikai felhangok" mellőzésével, szöveghűen közöljük. Hogy is tehetnénk másként?

Mindössze 23 éves, de már szárnyára kapta az országos hírnév. Kacagott ránk kedvesét ölelve címlapok tucatjáról, integetett felénk hófehér limuzinból a vörös szőnyegre lépve, megcsillogtatta fiatalos jókedvét Lollobrigida és Muti oldalán, s mindeközben rátalált az igaz szerelem is... Exkluzív interjúnkban a szenzációhajhász médiaőrület koholmányai mögött rejlő személyiség, - ha úgy tetszik,"valódi arc"- után kutatva az ifjú riporter legféltettebb titkait igyekeztünk kifürkészni.

A találkozónk helyszínéül megjelölt luxusszálló halljába lépve a sztárság legapróbb jelét sem sikerül elcsípnem, ellenben Kondor sajtófőnökével, aki krimiszerű, rejtélyes-izgalmas körülmények közepette a hotel belső garázsából egy neves ügynökség irodaháza elé száguld velem a beszélgetés végleges színterére. Itt végre megpillanthatom, ahogy pólóval kombinált farmer együttesében elegánsan, szálfaegyenes tartással helyet foglalva a bőrgarnitúrán kapucsínóját iszogatva

kilövi felém

legszívélyesebb hellóját. Pontosan úgy fest, ahogyan azt elképzeltem, élőben is szépfiús, a maga 185 centijével. Különös jelenség, aki mindig is különbözött a többiektől.

Tekintse meg képeinket!

Érzéki ajkak, finom vonások, csábos, a napfényben, smaragdzöld színben játszó barna szempár. Amilyen ellenszenves és irritáló lehet egyesek számára túlcsorduló megjelenéseinek okán, olyan nyugtatólag hat ránk életbeni, természetes imázsa, mely nemigen hasonlatos a két hét alatt felröppenő, majd ugyanilyen hamar letűnő "csillagokéval". A lényeg persze - mint tudjuk -, a látszat mögött rejlik. Minden oka meglehetne az elégedettségre, ő maga azonban "fekete báránynak" tartja magát. "Ez minden értelemben igaz rám, tekintve, hogy felmenőim között, - a szüleimet is beleértve- szinte csak és kizárólag szőkék találhatóak. Talán innen eredeztethető az eme hajszín iránt érzett olthatatlan vonzalmam, Schiffer és Dietrich imádata." Jóllehet utóbbi díva eredetileg a barnák táborát gyarapította, nem úgy, mint a Kondor-família híresen szép asszonya, akinek Csaba a művészetek és színpad szeretetét is köszönheti, hasonlóképpen muzsikus lelkületű, zeneakadémiai tanulmányokat végzett nagypapájához.

"Nagymamám gyerekként és érett nőként egyaránt szépségkirálynő, neves fodrász-dinasztia egyetlen lányaként nemzetközi fodrászversenyek aranyérmes helyezettje volt. Szerepelt zenés-és prózai produkciókban a világot jelentő deszkákon, később minisztériumi kultúrcsoport tagjaként többek közt az Erkel Színház színpadán is. Mindezen tények azonban csak a felszínt karcolgatják, lévén a leglényegesebb számomra azon fedhetetlen erkölcsi-lelki tisztasága, amely okán igazán etalonként szerepel előttem."

Amikor megkérem, idézze fel eddigi pályáját,

pajkosan felnevet

16 éves volt - meséli - és halálosan unt már mindent. Nem szerette az iskolát, érezte, hogy sohasem lesz boldog, ha nem lesz képes valamiképpen hiteles önkifejezésére, melyet, - lőn, akkoriban épp nem rendezték meg a Ki mit tud? versenyét-, Dr. Huzik Veronika főszerkesztő asszony bizalmának köszönhetően az újságíró hivatásban lelt meg végül. "Szerfelett izgalmas kihívást jelentett számomra, miképpen válthatom valóra elképzeléseim, titkokat fejtegetve, gondolatokat ébresztve, törekvéseim szerint értékes beszélgetéseket folytatva, mindezek egységét képező interjúk formájában."

Ebben a különös, kiismerhetetlen, álságos, fonákos, ugyanakkor meseszép és varázsos médiavilágban, mely berkein belül szerencséjének és tehetségének köszönhetően számos feledhetetlen történet részesévé válhatott. Két éve, Londonban még Madonna kézfogásától is csupán egy paraszthajszál választotta el, késői akkreditációja okán, melyet máig könnyes szemmel említ meg, hasonlóképpen elmaradt budapesti randevúit Dannii Minogue-Cindy Crawford-Isabella Rossellini hármasával. Örömmel idézi fel azonban randevúinak sorában Brunner Márta, Cicciolina, Dobó Kata, Cseh Anna Mária, Eszenyi Enikő, Ebergényi Réka, Fiorenza Cossotto, Fülöp herceg és Letizia hercegnő, Horváth Éva, Hubert de Givenchy, Janza Kata, José Cura, Koncz Zsuzsa, Krencsey Marianne, Larry Hagman, Marton Éva, Muráti Lili, Rost Andrea, Szalontai Szilvia, Tölgyesi Cynthia, Törőcsik Mari, Plácido és Martha Domingo nevét.

Ragyogó arccal mesél a Sikeres Nők Talentum-díjáról, melynek üvegszobrocskáját az elmúlt három esztendőben kiváló fiatal művészeink: Zsédenyi Adrienn, Király Linda és Marozsán Erika vehettek át Csabától."A legtöbbször azonban mégis amatőr fotósként gondolok magamra az utóbbi időben. Arcokat, tekinteteket, mosolyokat megörökítő krónikásra, a Vígszínház falai közt Hujber Ferit és Kéri Kitty-t fényképező 17 éves egykori önmagamra" - aki

a körbeudvarlások közepette is önmaga maradt

Bölcs érettséggel elemzi, a hírnév áru, és ha az jól eladható, akkor üzlet, majd hozzáfűzi: "A limós-vörősszőnyeges vonulgatós pózolások nem akadályai az előnytelen fotók sorának, sőt éppen ellenkezőleg! Amikor egyszerre ötven kamera vakuzik feléd, azt sem tudod hova tekintgess."

"Különben pedig nem is vagyok sztár!"- veti oda elméleti tanítómestereit, a három grácia nevét említve: "Albert, Bayer és Návai. Ők számomra a legnagyobbak!"

Amikor privát példaképeiről kérdezem, elmélázik, majd némi hallgatás után így felel: "A hivatásukat teljes hittel, szívvel-lélekkel szolgáló emberekre nézek fel igazán. A szüleimre, családomra, szerelmemre_ mindazokra, akik minden valószínűsíthető nehézségeik ellenére is mosolyogva képesek megélni mindennapjaikat. Ez példaértékű számomra. Szembekacagni a kompromisszumokkal, búval, bánattal."

Klikk a képre!

Amikor már kellőképpen bensőségesnek érzem diskurzusunkat, megkísérlem szóba hozni magánéletét. Pillantásából érződik, hogy elege van már az egész körülötte dúló őrületből. Különben is írtak már eleget Kiszel-Kondor duójának privát történéseiről... Végül, hosszas gondolkodást követően mégis megosztja velünk néhány érzelmes gondolatát: "Tünde egy csodalény! Éteri teremtés.

Édes. Tehetséges.

Kedves, jó ember. Büszke vagyok rá! Kiváló édesanya, egy csodálatos kislány mamája, akivel fantasztikus triót alkotunk. Donatella imádnivaló csöppség, akivel rengeteget játszadozunk. Ezt a fajta családi létet megélni fantasztikus számomra!" Csaba hanglejtése, - mely nem behízelgő, de nem is lenéző - témaváltásra figyelmeztet. "Mára megbarátkoztam a hangszínemmel. Sokak egybehangzó állítása szerint igen egyedi. Különben inkább az zavarna, ha tucathanggal bírnék."

Úgy hírlik, Csaba tehetsége a közeljövőben újabb oka lehet az elismerő címlapmegjelenéseknek. "Még nem bontakoztathattam ki igazán a tehetségem. Vannak tartalékaim, és meglepetéseim!" Izgalommal várjuk őket!