horoszkóp

Viva Kristóf nem akar kiöregedetten távozni a zenetévéből

2007.10.27. 15:22
Habár a zenecsatornánál "mesélőbácsinak" érezhette magát, Steiner Kristóf szívesen megmutatná: ért máshoz is. Konkrét tervei nincsenek a jövőre, azt viszont tudja, azelőtt szeretne búcsút mondani, mielőtt úgy érezné, már nem tud közösséget vállalni a zenecsatorna célközönségével.

Steiner Kristóf nem bánja, ha az újságokban Kelemen Annával, és nem például Törőcsik Marival szerepel egy oldalon, de lelki közösséget inkább ez utóbbival vállal. A műsorvezető lassan 5 éve van a VIVA zenecsatornánál, elmondása szerint nem szeretne kiöregedve távozni onnan, sőt, azt sem szeretné, hogy a "meleg, vivás partiarcként" kategorizálják be. Szívesen megmutatkozna eddig kevésbé ismert oldaláról is, azt viszont elismerte, sosem fogja letagadni, hogy kedveli Britney Spearst és Paris Hiltont, akiket a banális plasztikvilág koronázatlan királynőinek tart.

Konkrét tervei nincsenek a jövőre, azt viszont tudja: nem leszálló ágban akar távozni a csatornától: azelőtt szeretne búcsút mondani, mielőtt úgy érezné, már nem tud közösséget vállalni a zenecsatorna célközönségével. Saját életét korábban egy a szappanoperához hasonlította, a szappanoperákban pedig előbb vagy utóbb új epizód kezdődik.

Klikk!

Nem kérkedett azzal, hogy meleg

"Rengeteg mindent a VIVA-nak köszönhetek, viszont sokan nem tudják, hogy előtte is sok mindennel foglalkoztam, sőt, most is fordítok, írok, filmezek és szinkronizálok is" - meséli. Kristóf elmondta, azt vette észre, hogy az emberek akkor kezdtek el róla beszélni, amikor tulajdonképpen semmit nem csinált. Szerinte az volt a "katalizátor", amikor kiderült, hogy meleg. Pedig ő soha nem hangsúlyozta ezt, csupán megmondta az igazságot, amikor rákérdeztek.

"Ha valaki beírja nevem a keresőbe, az biztos, hogy olyan cikket dob ki, hogy a ťmeleg vivás gyerekŤ megint partizott valahol. Arról már kevésbé talál anyagot, hogy hetente 3-4-szer szinkronizálok, korábbi öt filmszerep után szerepelek Tímár Péter legújabb filmjében, filmeket, könyveket fordítok és öt újságba írok cikkeket" - mondta Kristóf.

Játszik az emberekkel

Kristóf szerint volt egy pont, amikor rájött, mennyire tud játszani az emberekkel. Játéknak, "ironikus szarkazmusnak" tekinti azt is, amikor művészettörténeti jelentőségű tárggyá nyilvánította Britney kivillanó bugyiját. Mindezt azonban csak iróniának szánja, csakúgy, mint új műsorát, a TeNyered! című popkultúra-kvízműsort is. Szerinte sokan nem képesek átlátni ezen a "polgárpukkasztáson". Amikor arra kérdezünk rá, szerinte a VIVA célközönsége képes-e arra "görbe tükörként" tekintsen Paris-mániájára és hasonló megmozdulásaira, azt feleli, szerinte pont a fiatalok azok, akik nyitottak erre.

"Mesélőbácsi" akart lenni

"Szerintem mindig sikerült a legjobbat kihozni abból, amivel éppen foglalkoztam. Remélem, hogy pár embernek sikerül felnyitnom a szemét és át tudok adni valamit abból a lelki gazdagságból, amit a szüleimtől kaptam" - mondta el Steiner Kristóf. Arra a kérdésre, hogy szerinte hiányozna-e vajon a tévénézőknek, Kristóf azt feleli, nem akarja ilyesmivel áltatni magát: "A médiamocsárban egyensúlyozóknak nem szabad azt hinniük, hogy pótolhatatlanok. Mindig jön egy újabb ember, aki kitölti az űrt, és akit kutyával a hóna alatt vagy elfogadnak vagy nem".

Kristóf elmesélte, gyerekkorában "mesélőbácsi" szeretett volna lenni. Szerinte a VIVA-nál ezt sikerült is megvalósítania - és nem is tervezi azt, hogy egyszer csak eltűnik, vagy "visszavonul". Szívesen látná magát egy olyan talkshow-szerű műsorban, melyben "lehúzná a bulvármaszkot" a hírességekről. Politikával viszont semmi esetre sem akar foglalkozni, ahhoz ugyanis saját bevallása szerint nem ért.

Hogy a jövőben ezt hol teszi, az még kérdéses. A VIVA mindenesetre nem szeretne elbúcsúzni tőle. Új feladatokat is bíznak rá, egy ideje például nemcsak műsorvezetője a csatorna filmes műsorának, a Premier Plánénak, hanem szerkesztője is.

"Mindig a lehető legjobb helyre sodort az élet"

Kristóf azt sem tartaná kizártnak, hogy külföldön éljen. Mint mondta, nem szokott előre tervezni. Barátja ugyanis izraeli, aki még két évig jár Magyarországon orvosi egyetemre, hogy aztán mi lesz, még kérdéses. Az viszont biztos, 25 évesen úgy érzi, sok szempontból ideje váltania. "25 éves vagyok, fantasztikus, hogy az életem eddig így alakult, és büszkén, alázattal, szeretettel végzem a munkáimat. 30 éves koromig azonban még van öt évem, amit lehet, hogy valami másra is szeretnék fordítani"- mondta Kristóf a Velvetnek.