A Megatáncos Karsai Zita nagyon hálás volt, hogy nem meztelen képeiről kérdeztük. Mesélt inkább a jégpályás élményeiről, eddigi munkáiről és a lehetőségekről. Magánélete egyelőre nincsen, de nem is tervezi, hogy beengedjen valakit az életébe.

Segíti a felkészülést, hogy táncos?

Természetesen, hiszen ezzel foglalkoztam egész életemben. A táncosoknak van egy testtudata, ami a koordinációs készséget segíti. Már eljutottam arra a szintre, hogy biztonságban érzem magam a pályán. Eddig jobbra, vagy balra csúsztam, nem mertem belevinni táncos elemeket. A figurázást most tanulom. 14 évesen kezdtem balett iskolába járni, ahol közölték: a síelést és korcsolyázást el lehet felejteni. 10 évig nem is csináltam.

Ki lesz a partnere?

Egy páros jégtáncos. Illés Deján. Nagyon jó partnernek tűnik. Annyira jól vezet, hogy bátran állíthatom, jól sikerült ez a párosítás. Jó a karaktere. Általában a szólisták exhibicionisták. Ha egyedül táncol az ember, azt könnyen megszokja és elfelejti mi az a partnerelés. Szerencsém van Dejánnal.

A szakmában is szerencséje van?

Meg nem tudom, mi lesz a szakmámban. Nem rólam van szó elsősorban, hanem Magyarországról. A táncos szakma el van nyomva, meg kéne reformálni. Egy tévéműsor, ami 3 hónapig tart, ehhez nagyon kevés. Az kellene, hogy kialakuljon egy jól működő rendszer. Nyugaton bevett gyakorlat, hogy táncosokat ügynökségek foglalkoztatják. Nálunk ilyen nincs, nem tartunk ott. Itthon lehet szabadúszni vagy leszerződni egyszerre három színházhoz.

Akkor több lábon áll?

Mindig is több lábon álltam, ha majd itthon nem tudom biztosítani a harmonikus anyagiakat, elmegyek. Felülők egy gépre és kész. Ha nincs kihívás odébbáll az ember. Ha el kell mennem külföldre vendéglátózni, akkor azt fogom csinálni.

Melyik társulatnál voltál már?

2004-ig voltam a Nemzeti Színháznál - darab szerződéssel - aztán a Tháliánál. Majd hotel show-kat csináltunk, a Royal Hotelnek. És a Luxor-Showban is szerepeltem. De az már megszűnt.

Klikk!

Mennyi szabadideje van?

December 16. óta egy szusszanásnyi időm se volt. Dolgoztam. Két munkám is volt, és amint végetért, máris kezdődött a Sztárok a jégen edzése.

Milyen más szakma érdekli?

Tanultam marketing kommunikációt, de tuti, hogy emberekkel akarok foglalkozni. Sok minden érdekel. Egy darabig kétlaki voltam. Táncoltam és kereskedelemben dolgoztam. Aki dolgozni akar, az tud. Egy dolog fontos: jó közegben, jó lelkületű emberek közt lenni.

Külföldön mit tapasztalt?

Sok mosolygós embert láttam, és megbecsülést is kaptam. Itthon ez valahogy el van ferdülve. 2004-ig csomó csalódás ért. Ígérgettek mindenfélét, persze semmi nem lett belőle. Ha folyamatosan csalódsz, változtatsz a helyzeten. Én leléptem.

Magánéletre jut idő?

Nincs magánéletem. Udvarol egy rakás pasi, de nincs rés a pajzson, nincs hova betalálni. Falakat húzok és tudatosan hárítok. Egy kapcsolat nem férne bele az időmbe. De nem is lehet tervezni ilyesmit. Szulák Andrea is most, 43 évesen lett terhes és nagyon boldog. Nem hiszem, hogy tervezte, egyszerűen így alakult az élete. Nagyon szeretnék én is gyereket, de kell hozzá egy ember, aki legyártja. Meg a szerelem. Abban az állapotban, meg úgyis gyorsan jönnek a döntések.