horoszkóp

Kiszel Tünde mozgósította az ügyvédeit

2008.02.19. 09:24
Bár Kiszel Tünde eddig nem perelt be senkit, most úgy döntött, hogy felelősségre vonja az MTV-t, valamint Nagy Sándort, amiért élő adásban megalázták őt, és aprópénzben vágták hozzá a gázsiját. A műsorvezetőnőt Dr. Magyar György képviseli, aki egyelőre peren kívül próbál megegyezni a csatornával.

Kiszel Tünde komolyan gondolta, amikor azt nyilatkozta, hogy bepereli az MTV-t, amiért a Swung című műsor hétfői házigazdája, Nagy Sándor élő, egyenes adásban megalázta őt. A műsorvezetőnő az üggyel Dr. Magyar Györgyöt bízta meg, aki számtalan hazai celebet, többek között Kelemen Annát is képviselte már.

Az ügyvéd úr először levélben próbál kapcsolatba lépni a zenei csatorna vezetőségével. „Kiszel Tünde elhozta hozzánk a sérelmes anyagot, amit bevizsgáltunk. Ezt követően úgy döntöttünk, hogy írunk az MTV vezető szerkesztőinek, és megkérdezzük őket, nem érzik-e úgy, hogy túlléptek-e egy bizonyos határt, illetve van-e valamilyen, a pert elkerülő jóvátételi javaslatuk. A válaszuktól függően konzultálunk az ügyféllel, hogy mi a további teendő” – nyilatkozta a Velvetnek.

Magyar György elmondta, amennyiben a csatorna egyetért, valószínűleg csinálnak egy másik műsort, amibe szintén meghívják Kiszel Tündét, ám ezúttal barátságosabb beszélgetést folytatnak majd vele. Ha pedig elutasítják a kérelmet, akkor személyiségi jogok megsértése miatt beperelik a televíziós társaságot. „A követelés ebben az esetben is hasonló lesz, esetleg egy kis kártérítéssel megfűszerezve” – nyilatkozta Dr. Magyar György, aki hozzátette, fontos, hogy az összes sajtótermékben, amelyekben erről az ügyről írtak, a jóvátétel ugyanilyen hangsúlyt kapjon.

Kiszel Tünde

„Ennek az ügynek van sok szubjektív és objektív eleme is. Kiszel Tündének, mint közszereplőnek, bizonyos dolgokat el kell tűrnie, nem úgy kell mérni, mint egy átlagembert. Meg kell állapítani, hogy mi az a határ, mi az ő sérelmi küszöbe, ami felett nem lehet a becsületébe gázolni, aprópénzzel kifizetni, és megalázni őt” – tette hozzá Magyar György.

Kiszel Tünde a Velvetnek elmondta, eddig ugyan nem perelt be senkit, de ezúttal komolyan gondolja. „Emberi méltóságomban sértettek meg. Eddig soha nem pereltem be senkit, de most betelt a pohár.” Állítólag nem csak azt nehezményezte, hogy a műsor végén egy zacskó aprópénz formájában csúsztatták oda a gázsiját, hanem azt is, hogy a Swung című műsor házigazdája végig tiszteletlen volt vele, egész adás alatt sértegette, ráadásul a nézőket jelképesen arra bíztatta, baseballütővel vagy bokszkesztyűvel ki lehet ütni őt.

„Ők könyörögtek, hogy vegyek részt a műsorban. A pénzben közösen egyeztünk meg. Ha azt mondják, hogy nekik ez nem ér meg ennyit, akkor nem mentem volna el. A műsor elején elhangzott felhívást Sebeők Jánossal, a másik vendéggel nem hallottuk, csak az ismerőseinktől tudtuk meg, akik azonnal felhívtak. Ráadásul számos telefonálót nem kapcsoltak be adásba” – tette hozzá Kiszel.