horoszkóp

Nem lehet mindent pénzért csinálni

dr
2006.12.13. 08:55
Gáspár Lacit arról kérdeztük, miért jótékonykodik ennyit. Kiderült semmit sem tesz ingyen, ő szeretetet kap érte, ami átsegíti mindenen. Az istenhívő énekes kedvenc dala Máté Pétertől a Nem mondhatom el, amit elő is ad a nagyérdeműnek februárban.

Több esetben vettél már részt jótékonysági rendezvényeken. Ezt hivatalból (kötelességből) teszed vagy elhivatottságból?

Ezt nem lehet kötelezően csinálni, erre senki nem kényszerítheti az embert. Egyszerűen azt gondolom, ha tehetünk jót, akkor miért ne tegyünk. Sokszor eszembe jut a Megasztár. Ott rengeteg szeretetett kaptam, ezért most igyekszem én is adni, amennyit tudok.

Most a gyerekeken segítesz?

Igen. Nekik nagyon jó énekelni . Értek a gyerekek nyelvén, ők pedig szeretnek engem. Régen is, mikor bementem valahová ahol gyerekek voltak, rövid idő múlva mindegyik rajtam csimpaszkodott . Sokszor mikor énekelek feljönnek a színpadra, látom, hogy nagyon élvezik, és ettől én is feltöltődöm. Nekem istenhívő emberként a gyerekek szeretete is nagyon fontos

Milyen sikerrel megy a Pláza Varieté?

Eddig mindig teltházas volt. Rengeteg ingyenjegyet juttattak el a szervezők a rászoruló gyermekekhez, akik nagy örömmel jöttek, jönnek el. Sok gyereknek ez az élmény egyedi volt, hiszen eddig nem láttak még ilyet. Nekünk nem volt nagy bevétel, de nem lehet minden csak a pénzért csinálni.

A jó és a rossz között még mindig sikerül különbséget tenned?

Igyekszem. Mindenből tanul az ember. Volt egy nehezebb időszakom, mikor rágalmazásokkal kerültem a címlapra. Sokat fejlődtem ettől, már másképpen csinálom. Természetesen ebben az időszakban is ugyanúgy színpadra kellett állnom, de akkor ez nem is ment olyan könnyen. Féltem az emberektől, hogy miként fognak rámnézni ezután. De amint kimentem láttam, hogy az emberek mosolyognak és nagyon várnak. Ők ismernek engem és nem hiszik el, amit akkor némely újságok írtak. Szerintem eddigi legjobb koncertemet is akkor produkáltam, abban az egy hétben.

Melyik botrányra gondolsz?

Arra most nem szeretnék kitérni. Ebből az egészből azt szűrtem le, hogy azt akarják, hogy kikészüljek. De nem sikerült nekik. Sok szeretetet kapok az emberektől, ami teljesen feltölt. Még mindig csak kapom tőlük, visszaadják, amit a másik oldalon elvettek tőlem. Az éneklést az emberek örömére teszem, ha nem kellek neki, akkor nem éneklek tovább, akkor befejezem és majd mást csinálok.

Katt!

Álmodsz még dalokat?

Az új lemezem tavasszal jelenik meg. Most a hangszerelés volt ilyen intuitív. Egyszer csak jöttek a hangok, nem volt megállás.

A Máté Péter emlékkoncerten te is részt veszel. Érezel párhuzamot bármilyen módon kettőtök közt?

A világa nagyon közel áll hozzám. Nem tudnám megmondani pontosan hogy miben, de úgy érzem hasonlítunk. Szerintem ő a korát tíz évvel megelőzte. A kedvence dalom a Nem mondhatom el, azt fogom elénekelni. Nagyon szeretem azt a dalt, az emlékkoncerten is minden benne lesz...