Lajtai Kati romantikus alkat, de a földön jár

dr
2008.01.01. 10:49
A Crystal énekesnőjéről megtudtuk, hogy sose adná fel a karrierjét, viszont szeret lakberendezni. Lajtai Kati úgy látja, együttese szövegei sokrétűek, úgyhogy mindenki találhat benne mondanivalót.

Lajtai Katalint, a Crystal énekesnőjét arra kértük, hogy határozza meg, milyen szempontok alapján választanak dalokat, ha gyerekeknek énekelnek. "Dalainknál általában jellemző, - ahogy azt a Shrek is mondja - hogy többrétegűek. Igazából egyszerűen hangzó szövegek, amit egy gyerek is megérthet, vagy számára is mond valamit. Ha felnőtt hallgatja és még mélyebben mögé gondol, akkor neki sem bugyuta szavak tömkelege, hanem értelmes és mondanivalót tartalmazó szöveg."

Lajtai Kati azt is hozzátette, hogy a legjobb közönség a kiskorúakból jön össze, mert hamarabb és őszintébben tudják kimutatni, ha lelkesednek. Az énekesnő azt is elárulta, hogy Kasza Tibor januárban egy új, önálló albummal jelentkezik, és abban csupa lírai dallammal fogja kényeztetni az erősen emocionális beállítottságú hallgatóságot. Ekkor természetesen felmerült bennünk az is, ha Kasza Tibi egyedül is tevékenykedik a popiparban, akkor talán Lajtai is törekszik ilyen karrierre. De tévedtünk.

Klikkeljen Lajtai Katiért!

Komolyabb erők, romantikus lélek

"Egyelőre nincs konkrét tervben. Lehet, hogy fogok majd énekelgetni még a Crystalon kívül más dalokat is, de konkrét tervem, ami a hátsó kisagyamban lenne, egyáltalán nincs." Miután kiderült, hogy Kasza Tibi milyen műfajban érzi magát otthon, az énekesnőt is megkérdeztük, mi áll hozzá a legközelebb. "Abszolút egyezem a Tibi vonalával, szeretem a lassú dalainkat énekelni. A szívemhez közel áll az elmélyülős, félig szomorkás hangulat, ha valaha egyedül énekelnék, akkor hasonló jellegű lenne az is. Elmélyülősebb, lassabb, lehet pörgős, de nem annyira hangos, ilyet tudok elképzelni."

Valamiért azt éreztük, ennél többet is megtudhatunk Lajtaitól, ezért nem adtuk fel és tovább kérdeztük ugyanazt. Ezzel sikerült elérnünk, hogy az énekesnő végül a hobbijairól kezdett beszélni, amiről eddig nem volt információnk. "Rajzolok, csinálok egy sulit, ami egy lakberendező iskola. Komolyabb, mint hittem és komolyabb erőket igényel belőlem, mint amire számítottam. De egyelőre tartom magam, mert érdekel egy egészen más szegmense is a világnak."

A lakberendezés ötlete pedig Lajtai szerint félig családi indíttatású (édesapja építész, sőt a nagypapák is), félig magánszám. "Öt éve kezdtem el rajzolni, aztán hozta magával, hogy ezt is kipróbáljam. Ez egy komoly, felelősségteljes szakma lehet, de én hobbi ízzel csinálom. Nem tudom, mi lesz belőle, egyelőre nagy lelkesedéssel tanulom." Kedvenc stílusa a minimál, de abból is a leginkább azt a vonalat érzi magához közel, ahol természetes anyagokkal dolgoznak. "De történetileg nagyon szeretem a szecessziót." Az énekesnőről a beszélgetés végére kiderült, hogy kettős személyiség. "Tudok a földön járni, de a lelkemben romantikus vagyok. Mikor a színpadon állok, az felemelő érzés. Azért el tudom képzelni, hogy még az unokáimnak is fogok énekelni, mert az éneklés fontos része az életemnek."