Laky Zsuzsát kiutálták iskolájából

2007.02.19. 12:24
Laky Zsuzsi iskolát váltott, mert bántották a régi sulijában. A tanárai szerint megbundázták az Európa Szépe versenyt, és így tudott nyerni a modell. Most magángimnáziumban tanul és újra élvezi az iskolapadot. Rácz Félixszel pedig nem kavart, csak elkísérte az Operabálra.

Idén érettségizel és továbbtanulsz. Van már elképzelésed, hogy milyen irányba indulsz?

Jelenleg a Tizenkét Karátos Magániskola tanulója vagyok. Érettségi után a Zsigmond Király Főiskola kommunikációs szakán szeretném folytatni a tanulmányaimat. Eddig Nagykanizsára jártam középiskolába. Ahova eredetileg jelentkeztem, a tanáraim egy része mindent megtett azért, hogy elvegye a kedvem a tanulástól. Valószínűleg a Zala szépe 2000 verseny megnyerése miatt. Az egyik volt tanárom, akivel a napokban találkoztam, ezt úgy fogalmazta meg, hogy emberiség elleni bűntett, amit kollégái akkor velem szemben műveltek. Gondold el, hogy pár hete az egyikük a mostani osztályát azzal traktálta, hogy az Európa szépe versenyt megvettük, meg hogy nem is vagyok olyan szép. Nem tudom, miért gyűlöl ennyire még a mai napig is?! Emiatt átjelentkeztem egy esti iskolába, de a folyamatos ingázás miatt nem tudtam az órákon részt venni. Felkészületlennek éreztem magam, ezért nem mertem nekifutni az érettséginek. Mivel nyáron felköltöztem Budapestre, itt kerestem és találtam egy számomra minden szempontból megfelelő iskolát.

Miben jobb ez az intézmény?

Először is egyéni tanrendem van. Másodszor a tanárok figyelme sincs megosztva: csak velem foglalkoznak. Mivel közben vannak elfoglaltságaim, a tanáraimmal telefonon is tartom a kapcsolatot, így tudjuk módosítani az órarendet. Most élvezem végre az iskolába járást! Korrektek és segítőkészek, jó a környezet is, sajnálom, hogy nem előbb jöttem át ide.

Klikk!

Milyen munkáid vannak mostanság?

Folyamatosan vannak felkéréseim, fotózásokon, és különböző bemutatókon veszek részt.

Mi érdekel mostanában?

Kommunikációs szakra jelentkeztem, mert megkellene tanulnom a nyilvánosság előtti szereplést. Szívesen részt vennék, egy színjátszó csoport munkájában, ahol szakemberek segítségével fejleszteném a beszédkészségemet, és segítenének legyőzni a szereplési szorongásaimat.

Problémát okoz, ha szerepelned kell?

Sajnos igen, kiskorom óta sokat szerepeltem színpadon, mégis a mai napig problémát okoz a közönség előtti megszólalás.

Van valamilyen határozott elképzelésed a jövődről?

Nagyon sok tervem van. Leginkább a szépségiparban szeretnék dolgozni. Miután leérettségiztem, (további tanulmányaimat levelezőn folytatom) szeretnék pár évet külföldön modellként dolgozni és tapasztalatokat szerezni, amit miután hazajöttem kamatoztatni tudnék azoknak a fiatal lányoknak az érdekében, akik a szépségiparban akarnak szerencsét próbálni. Talán tudnék segíteni nekik abban, hogy kevesebb akadályba ütközzenek, de főleg hogy nehogy hiénák, és cápák kezébe kerüljenek, akik lelketlenül csak kihasználják őket.

Vannak akadályok előtted?

Természetesen rengeteg akadályba ütközöm, mint bárki más. Ez a szakma egyébként is nehéz, mert Magyarországon nincsenek hagyományai a szépségversenyekről kikerült lányok foglalkoztatásának. Külföldön ez teljesen másképp zajlik.

Látom ez szívügyed. Mennyire vagy leterhelve munkával?

Lehetne több felkérésem is. Ezért keresek egy olyan embert, aki menedzserként segíteni tudná a munkámat.

Édesapád már nem segít?

Ő Nagykanizsán él. Természetesen napi kapcsolatban vagyok szüleimmel, és lehetőségük szerint mindent megtesznek, hogy segítsék munkámat.

Az Operabálon Rácz Félixszel jelentél meg. Ennek van különösebb oka?

Nincs. Ő csak a kísérőm volt az Operabálon.