A Danubius Rádió műsorvezetője most az ország tesztjére készül, szabadidejében alszik, és hülyeségnek tartja a protokoll bulikat. Összességében jól érzi magát a bőrében, csak az esti édességevésnek képtelen ellenállni.

Lilu, a Danubius Rádió műsorvezetője gőzerővel készül országunk újabb tesztjére, hiszen ő lett a szerencsés, aki helyettesíti Marsi Anikót, amíg az Palik Vilikével foglalatoskodik. Lilut nem zavarja különösebben, hogy helyettesíteni ugrott be, szerinte ez mindig Marsi műsora marad.

Marsi helyett Lilu

„Ez van” – kezdi a Velvetnek. – „A csatornának valahogy kezelnie kell a kialakult helyzetet, míg Anikó otthon van a kicsi babával. Ettől ez még egy ugyanolyan munka, rengeteget kell készüljünk, és remélem nem lesz semmi gond.”

Az Ország Tesztjének soron következő sztárvendégei között található Hajas László, Csonka Andás, Kapócs Zsóka, Hernádi Judit és Kovács Ági – akit Lilu különösen megkedvelt. 2006-ban Vágó István és Lilu a jónép memóriáját fogja tesztelni, mi pedig apró titkokat lesnénk el, mivel fogalmunk sincs, hogyan lehet készülni egy ilyesfajta megmérettetésre.

Klikk!

„Erre nem lehet készülni. Nekem az egyetemi öt évem szólt arról, hogy fejlesszem a rövid távú memóriámat. A Való Világ is jó lecke volt, ott elég hosszú szövegeket kellett megtanulni, mert nem volt súgógépünk. Olyankor éjszaka magoltam és másnap csak rövid ideig tudtam a szöveget. Stohlnak mindössze egy óra volt, ami nekem öt, hihetetlen, milyen jó a memóriája. Úgy gondolom, hogy készülni igazából csak a KRESZ-tesztre lehetett, a többire a tudást hosszú évek alatt gyűjti be az ember.”

Lilu a műsor sikerét abban látja, hogy az embereket boldoggá teszi, ha tét nélkül kipróbálhatják magukat, mert arra azért mindenki kíváncsi, mit tud. Azonkívül a műsorvezetőnő egy jó játéknak is tartja az Ország Tesztjét. „Nagyon ötletesek és viccesek a kérdések szombat estére. Akár még társas programnak is jó, lehet nevetni egymáson, ha valaki nem tud valami evidenciát. Vágó István ráadásul igazán lebilincselő, örülök, hogy végre vele dolgozhatok.”

Egyéb tévés tervekről azonban egyelőre nem tud, igaz a Domino Daynek továbbra is ő marad a házigazdája, és hát a dominókat minden évben feldöntik, ugye. Lilu természetesen a Reggeli készítőinek is az eszükbe jutott, ám ő nem tudta vállalni, hiszen a Danubius Rádión vezet műsort minden hétköznap hajnalban Balázzsal és Lovász Lászlóval.

Reggel rádió, este tévé

„Szóba kerültem a Reggelinél, de én nagyon szeretek rádiózni, nem adnám fel. A rádióban ez egy kiemelt műsorsáv, és ez nagy dolog. Meg aztán Balázzsal már régóta szerettünk volna együtt dolgozni, örülök, hogy lett rá lehetőségünk.” A rádió mellett szól az is, hogy a műfaj teljesen kötetlen, a műsorvezetők szerkesztik, tehát ők válogatják a témákat, és ők is rakják össze az adásokat.

Ekkor azonban hirtelen ráeszmél, hogy muszáj hazavinnie a fagyit, amit az imént vett, mert különben elolvad. „Imádom az édességet. Estig valahogy tartom magam, de akkor elpattan a húr, és nekiállok a csokiknak. Már kitaláltam, hogy nem veszek inkább semmit, hátha akkor kibírom. Rossz szokás” – véli az éjszakai evésről.

Inkább édesség, mint sport

Mindezek ellenére Lilu nem viszi túlzásba a sportot. „Végül is ez csak elhatározás kérdése. Mikor azt érzem, hogy probléma van a súlyommal, képes vagyok egyáltalán nem enni. Más életforma ez a hajnalozás, teljesen átrendezte az életem, a sport került az utolsó helyre” – hozzáteszi, hogy mivel mindennap fél ötkor kel, délig rádiózik, aztán meg rohangál intézni a dolgokat, hiszen van egy férfiruha üzlete - mindezek mellett nehéz időt szakítani a mozgásra.

Lilu amikor ideje engedi ledől aludni délutánonként, ám a délutáni szunyókálást nem tartja pihentetőnek, ilyenkor általában rosszkedvűen ébred, hogy aztán néhány óra múlva újra lefeküdjön.

A protokoll partik viszont egyáltalán nem hiányoznak a műsorvezetőnek, mivel ezeken a partikon ritkán érzi jól magát, nem tartja őket hasznos időtöltésnek. „Túl sok mindent csinálok ahhoz, hogy a kevés szabadidőmet ilyen rendezvényeken töltsem. Nem hiszem, hogy ez bárki megítéléséhez hozzátesz. Ha azért dolgozom, mert elmentem három ilyen partira, az nekem nem gömbölyű. Ha több munkám lenne a bulik által, az elszomorítana.”

Lilu ősszel, ha ideje engedi New Yorkba készül, bár még nem tudja mennyi szabadsága lesz. Ősszel még soha nem járt a Nagy Almában, viszont nagyon kíváncsi, hogyan hullajtják leveleiket a Central Park fái. Az utazásra férjével készül, mert elmondása szerint ők mindenhova kettesben járnak, és ilyenkor nem szokott nekik hiányozni senki. „Még áprilisban voltunk San Franciscoban, aztán San Diegoban, onnan repültünk New Yorkba egy hétre. Nagyon élveztem az utazást. Szerencsére mindig van mit mondanunk egymásnak.”