horoszkóp

Ha fehérneműs fotók jelennek meg rólam a neten

dns
2007.01.17. 08:16
Magony Szilviát választották a Velvet olvasói a legszebb szépségkirálynőnek a 2006-os mezőnyből. Őt azonban a versenyzésnél jobban foglalkoztatja, vajon középiskolai tanárkéntmeg tudja-e tartani a hitelességét, ha tanítványai láthatják a neten a fehérneműs fotóit. Magony Szilvia emellett a hazai turizmus jövőjét is vázolta.

„A kollégáimtól már hallottam arról, hogy egy szavazáson engem választottak meg a legszebb szépségkirálynőnek. Jól esik, hogy megemlékeznek rólam, de különösebben nem tartom jelentősnek”- mondta Magony Szilvia, amikor ismertettük a 2006-os szépségkirálynőkről készült összeállításunkban található olvasói szavazás eredményét.

Ha nem nyilatkozik

A Miss Tourism Word szépségverseny magyarországi győztesét elsőként a verseny szervezőjén keresztül próbáltuk elérni, aki azonban azt mondta, nem aktuális, hogy beszéljünk a tavalyi győztessel. Az erről megjelent cikkre reagálva Magony Szilvia egyik fotós ismerőse juttatta el a szerkesztőségünkbe a győztes elérhetőségét, hozzátéve, bizonyára szívesen nyilatkozik majd arról, mi miért nem aktuális.

Kérdésünkre Magony Szilvia röviden elmondta, a tavaly januárban megrendezett turizmus szépe verseny után számára a következő állomás a Dél-Afrikai Köztársaságban tervezett világverseny lett volna, ám a szervező hónapokig nem jelentkezett.

„Egy idő után mégis jelentkezett a versenyt szervező úr, és azt mondta, a világverseny felkészüléséről egyáltalán nem nyilatkozhatok. Később egy olyan szerződést akart aláíratni velem, amelyikben elismerem, hogy kártérítési felelősséggel tartozom minden, rólam ebben a témában megjelent cikkért, még abban az esetben is, ha a cikkben nem nyilatkozom. Ebbe nem mentem bele. Azóta nem állunk kapcsolatban” – mondta a szépségkirálynő, aki nem folytatta a felkészülést a világversenyre. Azóta a dél-afrikai versenynek sem láttuk nyomát az interneten. A szépségkirálynő úgy tudja, végül nem rendezték meg.

Tanítványok és a netes kultúra

A hazai szépségversenyzési gyakorlattal ellentétben Magony Szilvia az ideje nagy részében nem modellkedik. „Öt éve tanítok egy idegenforgalmi középiskolában angol nyelven földrajzot és budapesti idegenvezetést. Érdekes feladat, hogy tartani tudom-e a tanári hitelességemet, ha fehérneműs fotók jelennek meg rólam az interneten” – mondta az idegenforgalmi közgazdász végzettségű Magony Szilvia.

Klikk!

„Az osztályom nyáron érettségizik majd. Nem mondanám, hogy könnyű tizenéveseket tanítani, volt nekem is problémás tanítványom, de lekopogom, eddig mindent meg tudtam oldani.”

Csak egy kis kurva

A tanítás mellett Magony Szilvia a Magyar Turizmus Zrt.-nél turisztikai programokat promotál, többek közt a Nap-kelte adásában naponta sugárzott programajánlót vezeti. „Arra törekszünk, hogy budapesti és vidéki programokról egyaránt szó essen az ajánlóban. A válogatás szempontjai, hogy az ajánlott rendezvény ne zártkörű, hanem nyilvános legyen, és törekszünk arra, hogy színvonalas eseményről szóljunk, amelyek nyomdafestéket tűrnek. Előfordult, hogy egy olyan filmet kellett volna ajánlanom, amelyiknek az a címe, hogy Csak egy kis kurva. Ezt nem szerkesztettem be a programba” – mondta a műsorvezető, aki egyben a turisztikai ajánló főszerkesztője.

Nincsenek ikonikus épületeink

Magony Szilvia a szakdolgozatát arról írta, Magyarországot hogyan lehetne eredményesebben hirdetni, így ezt a témát a beszélgetésünkben is megemlítettük: közhelyekkel, vagy újdonságokkal lehetne inkább érdekessé tenni az országot a külföldiek körében.

„Nem hiszek abban, hogy igazán eredményes lenne közhelyekkel hirdetni. Magyarországnak nincsenek olyan ikonikus épületei, mint például a párizsi Eiffel-torony, amelyik szinte minden ember számára ismert szerte a világon. Az érzékekre ható reklámok inkább felhívhatják a figyelmet az országunkra. Lehet az egy szép arc, vagy akár egy étel, én ezekkel reklámoznám az országot” – mondta Magony Szilvia.

„Nagyon sok területe van még a hazai turizmusnak, ahol fejlődnünk kell. Ha megfigyeljük, Ausztriának, vagy Olaszországnak gazdag fürdőkultúrája van, holott náluk még termálvíz sincsen. Nálunk bőséges a termálvíz, a jövőt főleg a gyógy- és a wellness-turizmusban látom” – mondta a szépségkirálynő.