Majka nem hiszi, hogy őt utálnák a rádióhallgatók, azt viszont ő utálja, ha hazudnak róla. Azt se érti kinek fáj, ha ő nyer kártyán. Különben is hagyják békén.

Miután a Blikk szerint Majka nem szívbetegsége miatt vonult vissza a rádiózástól, hanem kiutálták őt a Danubius hallgatói, megkerestük a műsorvezetőt, mit szól a napilap állításához. Nem volt könnyű utolérni a rappert, mivel épp Görögországban nyaral a barátaival, de mikor meghallotta, miről is van szó, sikerült váltanunk vele néhány mondatot.

„Igazából nem is lep meg ez a fordulat, bár a tengerpartról nem nagyon tudok hozzászólni a dologhoz, de ennél az újságnál nem tudja még maga az érintett se, ha vele valami történik. Amúgy itt csak a negatívum jelenik meg rólam, ha örökbefogadnék harminc kismacskát, akkor azt írnák, hogy elvettem őket az anyjuktól.”

Fábryékkal jó irritálónak lenni

Kérdésünkre, hogy vajon miért utálná őt a lap, maga sem tudja a választ, bár azt állítja ezt már maga is többször próbálta megtudni, és akkor azt nyilatkozták, hogy semmi emberi problémájuk nincs vele. „Valakinek nem tetszik a pofám, ezért rosszat írnak rólam. Sajnos a magyar újságírás ott tart, hogy ha az újságírónak a barátja vagy, akkor jót ír rólad, de ha az ellensége, akkor lehúz.”

Csomó kép Majkáról

A napilap a rádió egy felmérésének eredményére hivatkozik, állítólag ez alapján derült ki, hogy a hallgatók utálják Majkát. „Ha vannak is ilyen eredmények, arról nem akarok tudni. Én már szerepeltem a legirritálóbb emberek listáján is, akkor Stohllal, Fábryval, LL. Juniorral, Friderikusszal emlegették egy lapon a nevem. Ha ehhez a listához tartozom, akkor én arra büszke vagyok.”

A pincér és a villanyszerelő összecsap

A lap szerint a rádiónak szakmai problémái is voltak a rapperrel, ezt azonban Majka cáfolja. Azt viszont elismeri, hogy ami a szívén, az a száján. „Ideje lenne hallgatni a rádiót és odafigyelni. Harsányi a minap ócsárolt engem, de ő ne oktasson ki, hiszen ő csak egy pincér, én meg a villanyszerelő vagyok.”

A pletykát, miszerint a helyére is a pincér kerül már ő is hallotta, de erre csak annyit reagált, hogy Harsányi "pont jó választás, hiszen tud nagyokat hallgatni és jókkal barátkozni”. Majka azt állítja, év elején, mikor kezdték a műsort, öt százalékkal nőtt a hallgatottságuk és mindenki az ő vállát veregette. Aztán csökkent a hallgatók száma, ő azonban ezt a rossz műsorstruktúrának tudja be, mivel szerinte sem a Négy idegen egy banda, se az Álom születik című műsor nem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket.

Nem születnek az álmok

„ A Négy idegen nem volt felépítve, a Danubius se játssza a dalaikat, az embereknek fogalma sincs ki az a Candies, de mi két óráig beszélgettünk lányokkal, akiket senki nem ismer” – mondja. – „Ki hallgatja azt végig? Az Álom születik meg egy szép kezdeményezés, de az emberek reggel nem a másik ember bajára kíváncsiak.”

„Én mindig az igazat mondtam, mindig ebből lett a bajom, de ez a műsor az én kreativitásomon is múlt. Azt pedig a hallgatók döntik el, nem pedig tesztek, hogy valami mennyire tetszik. A rossz eredményeket az én nyakamba varrták, a rádiónak olyan ember kell, aki tudja kivel kell elmenni vacsorázni, én maradok az, aki szól, ha nem tetszik valami.”

Majka tudni véli, hogy a felmérés a „városlakók, újgazdagok” körében született, akik nyilván utálják, hogy az „ózdi parasztgyerek ennyire vitte”. Szerinte őt különben mindenhol szeretettel fogadják, és ő is inkább kedveli az egyszerű embereket. „Sokat hajtottam a rádiónál, de számoljuk már össze, hány műsorvezető váltotta egymást néhány év alatt!?”

A jövő nem a hajnalé

Most több helyről is keresték már, legyen az rádió vagy tévé, de még nem tudja mit fog csinálni a zenélés mellett. „Minden megfér együtt, kivéve ha az ember a reggeli rádiózást választja, mert a reggeli kelés mellett nincs más. Ahhoz olyan töltet kell, ami megengedi, hogy napi 18 órát dolgozz, én biztos, hogy nem tudnám ezt megcsinálni.”

A sajtótól meg csak annyit vár el, hogy objektív legyen, legalább olyankor, amikor nem kritikát ír. „Már azon se csodálkoznék, ha kiderítenék, hogy meg se műtöttek a szívemmel. Mindenkiről írják meg az igazat, amennyire lehet, bár tudjuk, hogy működik ez: a sztárokkal együtt kreálják a dolgokat, ez eladja az újságját, az meg cserébe jófej lesz. De mindig kell valaki, akibe belerúgnak”.

Majka nem Leo, viszont tud kártyázni

„Én nem Leo vagyok” – folytatja belemelegedve- „Nem akarom, hogy írjanak rólam az újságok, de amikor idén két zenei díjat kaptam, azt megírta valaki? Azt tudja valaki mikor jót teszek, videotékát nyitok a barátaimnak, ír róla valaki, hogy milyen jófej ez a Majka? Én nem hívogatom az újságírókat, hogy beszakadt a körömágyam.”

„Tényleg az a baj, hogy nyertem pénzt kártyán?” – jut eszébe egy régebbi cikk, amikor azt írták a lapok, vajon adózott-e a Velvetnek elmesélt 14 milliós pókernyereménye után. – „A teniszezők, golfosok kapnak pénzt ha nyernek, nekem meg szégyellnem kéne? Kaszinóban nyertem kártyaversenyeken, teljesen legálisan.”

Hollywood kontra Budapest

A legnagyobb fájdalma mégis az, hogy külföldön a sztárok könnyen megengedhetik maguknak, hogy tesznek arra, amit a sajtó ír, hiszen van annyi pénzük és hitelük, hogy megéljenek és kapjanak továbbra is munkát, ellenben nálunk a sajtó könnyen tönkretehet bárkit. „Itthon ugyanúgy élünk mint a többi ember, mi nem vagyunk különlegesek, nincsenek házaink Budán, én öt éve albérletben élek, és nem keresünk milliókat. Persze ha annyit keresnék, akkor én is le tudnám szarni, de különben is kivel pereskedjek, egy informátorral, vagy egy olyan céggel, aki később munkát adna nekem?”

„Itthon meg vannak, akik azt mondják, szinkronizáljak ingyen, mert ők ezért nem szoktak fizetni, vagy nem fizetnek modelleknek katalógusfotózásért, merthogy örüljenek a lányok, ha megjelennek. Na, az ilyenek veszik a budai villákat, nem mi. Nem akarok én harcolni, de álljon elém az az ember, akinek én öt év alatt egyszer keresztbetettem a saját magam előrelépéséért. Senkinek soha. Csak egy dolgot kérek, engem hagyjanak békén.