horoszkóp

A Pókermilliomost nem imbecilisek játsszák

2009.03.21. 11:55
Majka lesz a szakkommentátora a ma induló Pókermilliomos című produkciónak. Majoros Péter szerint ez nem egy bohóc műsor, itt nemcsak azt tudja meg a néző, hogy ki mit dobott. A műsorvezető egyébként egy oktató DVD filmet is forgatott a pókerről, ha esetleg tőle akarnánk tanulni, megtehessük.

Szombaton indul az Unibet Pókermilliomos a VIASAT3-on. A kommentátor Papp Gergely, a szakkommentátor pedig Majka lesz, áll a csatorna közleményében. Az első asztal köré Kaló Dénes - profi póker bajnok -, Béres Alexandra, Szabó Győző, Rudolf Péter, Sváby András, és Szécsi Norbert - interneten kvalifikált játékos – ül, akik a 10 millió forint díjazású, 7 fordulós Texas Hold’em rendszerű verseny mérik össze a tudásukat.

A szakkommentátori szerepre felkért Majka öt éve játszik, és mint mondta, nem zavarja, hogy a TV2-ön előbb indult a konkurens produkció, amit Korda György és neje vezet most. ”Ez nem pókeriskola, nem egy Hal a tortán kártyával. Itt olyan emberek játszanak, akik valamelyest tudnak kártyázni, nem imbecilisek, ennyi. Más dolog, hogy a Pokerstars.hu-t Nacsa Olivérrel kezdték, aki köszönő viszonyba sincs a kártyával, de ezzel Gyuri bácsi sem áll jobban.” Majka műsorvezető társát, Papp Gergelyt, kiváló szakembernek írta le, akinek bár vannak kérdései a játékkal kapcsolatban, de ő mindig szívesen válaszol azokra. Az Unibet által kvalifikált celebekkel pedig jó, és könnyű együtt dolgozni.

Nem elég azt elmondani: ki-mit dobott

A póker egy kiugrási lehetőség!

A VIASAT3-on most induló verseny a szakma szerint autentikusabb, és értékelhetőbb, mint a Korda-féle produkció. „Van, amikor nem jön össze valami, nincs ezzel semmi baj. Egyszerűen mást kellett volna felkérni szakkommentálni, más szerkesztők kellett volna a TV2 műsorához” – mondta Majka, aki szerint nem elég, ha valaki úgy közvetít, hogy elmondja, kinek, milyen lap van a kezében. „A jó kártyások értik a játékot, és el tudják magyarázni a szakkifejezéseket is. Balázs Klári nem tudja, mi zajlik az asztalnál, csak azt tudja, ki-mit dobott el.”

A Való Világ című valóságshow-ból ismertté vált műsorvezető elmondta, hogy heti négyszer játszik élőben, magát félprofinak tartja, mesterei pedig Tóth Richárd és Luigi. Nemrégiben egy oktató DVD-t is készített, ami hamarosan piacra kerül, így azok is megtanulhatnak pókerezni, akik eddig csak az tartott vissza, nem találtak a nevével fémjelzett, otthon is használható okosító kisfilmet. A műsorvezető szerint a póker azért lett népszerű hazánkban is, mert a fiatalok ebben látnak valós kiugrási lehetőséget, hiszen 5-10-5000 dollár nevezési díj befizetése után, akár milliókat is lehet nyerni.

Majoros Pétert a gazdasági válság hatásai eddig elkerülték, sőt kifejezetten pozitívan nyilatkozott arról, hogy miként megy a szekér. „A sok szemét mogul visszavonult, ennyit érzek az egészből. Forgattam oktatófilmet, megyek Miamiba 10 celebbel a Pókerklub jóvoltából, de erről még nem beszélhetek. Zenélek, klipet forgatok, műsort vezetek.”