Mark egyre férfiasabb

dns
2008.01.25. 00:13
Az Év Popalbumának előadója és az Év Felfedezettje Mark úgy érzi, sokat változtatott rajta az a bő egy év, amióta a popszakmában debütált. Az énekes elmondta, fejlődni, komolyodni kell, a következő lemeze férfiasabb lesz, ahogyan ő is változik. Zimány Lindával pedig lelkileg együtt volt a Fonogram afterpartiján.

„Nekem nem csak a díjak jelentenek elismerést. Egy sikongatás egy koncerten, egy telt ház, egy dicséret ugyanannyit ér” - mondta a Velvetnek Mark. A fiatal énekes Ments meg szerelem című dalával duplázott a 2008-as Fonogram díjátadón, ahol az Év Felfedezettje és az Év Hazai Pop Albuma kategóriában is megkapta a Mahasz díját. Markot olyan felfedezetteknél találta jobbnak a zsűri, mint az Egyesült Államokban már kisebb ismertséget szerzett The Moog, és lemeze olyan albumokat hagyott le a pop kategóriában, mint a jó szakmai fogadtatásban részesített Péterfy Bori & The Love Band bemutatkozó lemeze.

Úgy érzi, hebegett-habogott

Mark, mint olyan, képekben

A fiatal énekes a gála után, az afterpartin elmondta, meglepődött, hogy mindkét jelölését díjra váltotta, és úgy érzi, hebegett-habogott a színpadon, amikor a díjat jelképező szobrot átvette. Valamiért ebben az interjúban is megköszönte producerének és kiadójának, hogy szép munkát végeztek, és hozzátette, „komolyodni, fejlődni, haladni kell.”

Korábbi interjúinkban már kitértünk arra, hogy Mark tudatosan építette fel saját imidzsét, az öltönyös megjelenést a saját stílusához alakította. „Lázadj fiam, légy konzervatív” - idézte a Viva Comet díjátadó után édesapja szavait az énekes, akitől azt is megtudtuk, nem csak nyálas számokat szeretne énekelni. Erre a gondolatára most visszatértünk azzal a kérdéssel, megtalálta-e a hangját.

Már nem az vagyok, mint egy éve

„Úgy érzem, igen, de változás alatt vagyok. Olyan korszakomat élem, 18 éves vagyok, amikor nehéz elkerülni a változást. Sok rajongó írja mostanában nekem, hogy már nem az vagyok, aki egy éve. Igazuk van.” A változás jegyében Mark már a következő lemezét készíti elő, habár az elsőről még leginkább csak a címadó dalt ismeri a szélesebb közönség, amit most is előadott a Fonogram színpadán.

„Bele szeretnék folyni a zenélésbe, esetleg írok a készülő dalba részeket, beleviszem az ízlésemet. Szeretném, ha az új lemezem férfiasabb lenne, ahogyan én is változom.” Markot arról is kérdeztük, hogy popzenei körökben azt jósolják, hamarosan a dalszerzők lesznek a szakma leginkább elismert képviselői, az előadók pedig leginkább a koncertjeikből fognak tudni megélni. „Való igaz, hogy a producerek és a szerzők szerepe fontos, de az előadók ugyanolyan hangsúllyal lesznek jelen, mint eddig is, hiszen az ő arcuk, személyiségük, hangjuk az, amelyhez társítják a dalt” - mondta Mark/Márk, aki a felelősségvállalást is külön hangsúlyozta.

Egymillió embernek magyaráz

„Mint előadó is komolyodtam. Nemcsak a zenére figyelek, hanem arra is, hogy miről hogyan beszélek a médiában, hogy magyarázok egymillió embernek bármit úgy, hogy ne essen félreértés. Ehhez komolyodni kellett.” Mivel túl sok konkrétumról még nem esett szó, ezen az úton haladva arról érdeklődtünk Marktól, mit szeretne majd elmondani magáról az osztálytársainak öt év múlva, az érettségi találkozóján. Érdekes, hogy habár egyszemélyes előadóként ismeri a közönség az énekest, ő végig többes számban, a produkciójára utalva beszél a terveiről.

„Túl realista vagyok, hogy ilyenekbe belegondoljak. Szerintem, ha minden optimálisan megy, akkor addigra külföldön is sikeresek leszünk, és hosszú utam lesz, hogy el tudjak jönni haza, a találkozóra. Az a legfőbb célom, hogy külföldön is be tudjunk mutatkozni, és közben a magyarországi sikereket megtartani.” Kérdésünkre az énekes elmondta, eddig Svédországba, Németországba és Lengyelországba küldték el az első lemez anyagát, de Európa minden országában szívesen jelen lenne.

Lelkileg együtt Zimány Lindával

Végezetül azt kértük, hogy a magánéletéről megjelent cikkekre reagáljon az énekes, annál is inkább, mert a Fonogram gála afterpartiját részben Zimány Lindával töltötte. Mark diplomatikus és dodonai választ adott arra a kérdésre, a modellel együtt érkezett-e. „Nyilatkoztuk többször, hogy nem csak barátok vagyunk. Randizgatunk, ismerkedünk. Ide egymástól függetlenül jöttünk, de nyilván találkoztunk, és együtt is vagyunk itt valamennyire. Nekem is megvan a saját dolgom, interjúzgatok, ő is el van foglalva másokkal is, függetlenül vagyunk egymástól ezen a rendezvényen, de lelkileg együtt vagyunk. Ennyi a lényeg.”