horoszkóp

Mark lesöpörte a No Thanxet

2007.06.23. 09:11
Tinédzsereké a világ. A Viva Comet befutó közt két tizenéves is megszégyenítő győzelmet aratott a szakma rutinos munkásai felett. Mark a mezőny legnagyobb esélyesét, az öttagú No Thanxet is maga mögé utasította. Akkor csaptunk le az ifjú titánra, mikor átvette a díjat.

A sikító lánykoszorúk kitettek magukért az este folyamán. Amint meghallották kedvencük nevét, torokfájdító ordibálásba kezdtek, hogy ezzel tudassák imádott kedvencükkel, hogy szeretik. Mark már megjelenésével is ezt a reakciót váltotta ki, amit annak tudtunk be, hogy zenéjével leginkább a szerelem témakörét igyekszik körbejárni.

Az énekest leginkább az hatotta meg, hogy No Thanxet bár hangosabb üvöltéssel köszöntötték, de neki és Lolának is kijárt ez a megtiszteltetés. Nem is számított arra, hogy megnyeri ezt a díjat. "Nem hittem el, mikor azt mondták, hogy Márk. Egyszerűen nem esett le. Hihetetlen volt." Arról, hogy mennyit ér a szakmában ez az elismerés, nem tudott érdemleges választ adni. "Nemcsak az számít, hogy milyen díjat kap az ember. A szakmában lehet, hogy más is lényeges, de nekem ez nagyon nagy elismerés." Marktól azt is megtudtuk, hogy a rádiók heti játszási listája mellett az is fontos, hogy a zene meghallgatása után mit gondolnak a produktumról.

Labilis díjak, optimális effektusok

"A díjak eléggé labilis dolgok, de ez nekem most olyan eufórikus érzést ad, hogy még azt sem tudom elmagyarázni, hogy milyet. Boldoggá tesz, de erre azért nem építenék fel semmit. Mindig a második voltam, ezért is nagy dolog ez nekem." Markot ezután arról kérdeztük, hogy mennyire tudatos, ha a karrierjéről van szó. "Vannak körülöttem szerencsére olyan emberek, akik mindig figyelnek arra, hogy mit, hogy csinálok, és jól tudják, hogy mi a dolgom. Segítenek is, hogy ne csináljunk sok mindent rosszul , de nem mindig sikerül. Azért igyekszünk úgy viselkedni, hogy elérjük az optimális effektusokat."

Képek

Mark is lázad, mint minden kamasz. Az öltözködésével, viselkedésével, hozzáállásával. "Lázadj fiam, légy konzervatív! Nekem ez, így nagyon tetszik. A halálfej is, mert nagyon divatos, de az öltönyt szeretem most" - mutatott végig ruházatán, ami el is oszlatta bennünk azt a tévhitet, hogy csak azért visel ilyen stílusú ruhákat, mert idősebbnek akar látszani.

Dalai leginkább a szerelemről és a barátokról szólnak. Hogy mennyivel könnyebb teret hódítani ilyen témájú zenével, azon még ő sem gondolkodott el. "Mondasz valamit. De a számok úgy születnek, hogy megvan a zene, és attól függetlenül a szöveg is. Ez nem annyira tudatos dolog. Nem azt mondták, hogy csináljunk egy albumot, ami csak a szerelemről szól. Ebben benne van a barátság, a bizalom, a bizonytalanság és mindenféle érzelmek. Nagy fedőneve az, hogy szerelem." Mark alkotói munkájában szinte lefedi az összes témát. Nem rangsorol, mindegyiket fontosnak tartja, de mindeközben óvatosan is marad.