horoszkóp

Edvin Marton guineai Nissan után egy szlovák Porschét villantott

dr
2009.03.09. 08:56
"Külföldi menedzseremé, kölcsön kaptam" - reagált Edvin Marton, miután olvasónk lefotózta egy ezüst színű Porsche 911 Turbóban. A hegedűs korábban egy guineai rendszámú Nissan 350Z-vel járt, arról is azt mondta, nem az övé, egy barátjától kapta kölcsön. A 911 Turbo az egyik legdrágább Porsche, alapára majdnem 40 millió forint. Persze magyarországi regisztrációs díjjal.

A Stradivari-hegedűn játszó Edvin Marton - született Csűry Lajos -, augusztusban még egy kölcsön Nissan 350Z-vel járt, ami állítása szerint egy barátjáé volt, aki nyáron, Magyarországon tartózkodott. A névtelen barát tulajdonában lévő személygépkocsi egyébként bissau-guineai rendszámmal szállította a művész urat augusztusban egy kisudvarnoki falunapi mulatságra. Fontos megjegyezni, hogy az már akkor közismert tény volt, hogy Edvin Martonnak azért lehetnek afrikai haverjai, mert maga is guineai állampolgár. Történt ugyanis, hogy egy maláriás lány esete úgy meghatotta, hogy azóta is vágyik arra, hogy a fekete kontinensre visszatérhessen adományozni. Az állampolgárság pedig megkönnyíti a procedúrát.

Porsche turbót mindenkinek

Mégse Turbo

Ez nem egy Turbo, ez egy sima 997-es Carrera S hívta fel figyelmünket több olvasónk, és valóban, ez egy Carrera, ami azért jóval olcsóbb, mint egy Turbo.

Március első hétvégéjén Edvin Marton ismét fennakadt egy olvasónk objektívén. Mellékelt egy jó hangulatú levelet is a rajongó, amiből egyértelműen kiderült, sose fojtaná meg a szeretetével a hegedűst. „A zenei munkássága miatt (sem) kedvelt Csűry Lajos - aki Edvin Martonnak nevezi magát, vagy minek, mutogatta szombat koradélután a Porsche típusú gépjárművét egy társaságnak. Aztán ölelkezés, puszilkodás, és elhajtott. Megszenvedett vele, míg kiállt, de nagyon szimpatikusan (a KRESZT szigorúan betartva) a manőverezés közben is végig telefonált. Mobil a jobb kézében, ballal pedig próbált kormányozni. Meg minden mást. Eddig sem szerettem, ma sem lopta be magát a szívembe. Az öltözéke sem jön be soha. Ha ezt itt szokás leírni: rövid dzseki, nőiesnek tűnő farmer és öv. Most sem jöttem rá, Dalma nevű ismerős miért van úgy oda érte.”

2008.03.07 007

Olvasónk mellékelt nyolc fotót is, hogy bizonyítsa mindaz, amit leírt, igaz. A képekből egyértelműen kiderült, hogy szlovák rendszámú ezüstszürke Porsche 911-es Turbóval van dolgunk. Természetesen felhívtuk Martont, aki közölte: „a külföldi menedzseremé, kölcsön kaptam.” Tartós használatról lehet szó, hiszen november elején már látták főhősünket száguldozni vele az utakon. „Pénteken 15 óra körül a pesti alsó rakparton Edvin egy pozsonyi rendszámú ezüstszínű Porsche 911-gyel haladt déli irányban. Ez már a második alkalom volt, hogy ebben az autóban láttam, előzőleg már a Porsche Pest udvarán is találkoztam vele. A feltűnő jármű mellett elmaradhatatlan "hakni Pumukli" frizurája is könnyítette a felismerést. A rendszám alapján Edvin nem tud megbékélni a regisztrációs adóval, aminek kerülését valószínűleg a fellépésekért kapott éhbér indokolja” – írta korábban egy olvasónk.

Mikor megírtuk, hogy Bissau-guineai rendszámmal furikázik Edvin, többen jelezték, hogy októberben papírozzák az újabb kocsit, ami nem más lesz, mint ami most a képekről is visszaköszön. Információink szerint a Porsche Amerikából érkezett Pozsonyba, majd onnan hazánkba. Ára 60 ezer dollár volt tavaly. Akárhogy kerestük nem leltük Edvin Marton honlapján egy szlovák menedzser nyomát sem.

911 Turbo, a Porschék Porschéja

A 911-es Turbo a Porschék csúcsa, 3,6 literes farmotorja 480 lóerős, maximális nyomatéka 620 Nm. Gyorsulása százra váltótól függően 3,7-3,9 másodperc, végsebessége 310 km/h. Alapára Magyarországon regisztrációs díjjal, áfával 39 millió 740 ezer forint, ennél csak a kabrió változat és a GT2-es modell drágább.