A Szombat Esti lázból importált Megasztár díszvendég még nem tudja melyik csatornánál köt ki, ezért nem nyilatkozik semmi dehonesztálót a televíziókra nézve. Azt azonban kiemelte: nem vágyik arra, hogy bárki is kitüntesse ebben az országban, mert az élet már díjazta őt. Azért pedig mindenki magára vessen, hogy nem használják ki a tehetségét, amíg testileg és szellemileg is van benne potencia.

Medveczky Ilona is természetesen vendége volt a szombat esti Story Ötcsillagos Gálának, ahol a művésznő ruhája mellett nem tudtak elmenni kollégák szó nélkül. Többen megkértek minket, hogy feltétlenül tudjuk meg, ki tervezte az aktuális aranyfelöltőt, amit az este folyamán visel. A Velvet csapat mindig igyekszik eleget tenni a kéréseknek, ebben az esetben is úgy jártunk el, ahogy illik, bár tegyük hozzá, nem értjük miért nem mertek odamenni hozzá és megtudni az igazságot. „A ruhámat erre az estére csináltattam, mert pontosan tudtam, hogy nem akarok nagyestélyiben lenni, ahogy feltűnő sem, hiszen nem rólam szól a gála, vagy ahogy színházi nyelven mondják: csak egy vatta vagyok itt. Más szóval egy a sok közül, de a nevem kötelez, azaz úgy kell kinéznem, ahogy azt elvárják tőlem az emberek. Ebből kifolyólag terveztem ezt a bizonyos szmokingot, ami annyiban tér el a hagyományostól, hogy arany anyagból van. A két kísérőm is fekete szmokingban volt, de az egyik úrnak az ingje ugyanilyen anyagból van, mint az enyém, hogy kontaktusunk legyen.”

Nézzen aranyszmokingot!

Miután letudtuk a megbízatást, a televíziós villanásairól igyekeztünk minél többet megtudni, azonban ezt a kérdését hárította. „Az utóbbi három-négy hónapban én voltam Magyarország botránykirálynője. Ezért sem fogok erről nyilatkozni. Amíg nem írok alá szerződést, vagyis nem döntöm el, hogy pro vagy kontra, tehát merre lépek, addig nem akarok semmiféle olyan dolgot tenni, ami dehonesztáló lenne bárkire nézve.”

Medveczky azt állítja, hogy nincs szándékában visszavonulni, annak ellenére sem, hogy az valakinek az érdekében állt, hogy őt lejárassa. "Ötvenéves munkássággal és a hihetetlen igazságszeretettel áldott meg a sors, és azt hiszem, ez bizonyíték arra, hogy én kikezdhetetlen voltam, és vagyok. Erkölcsileg, emberileg, szakmailag. Tehát bármennyire próbálkoztak mindent elkövetni - mindegy, hogy újság, tévé -, nem hiszem, hogy sikerült. Szoktam volt mondani: a fák nem nőnek az égig és azt is, hogy vannak álló és hulló csillagok. Én állok ötven éve a sztárok egén. Azok az emberek, akik pillanatnyilag sztárok vagy sztárocskák, kíváncsi vagyok, hogy hol lesznek ötven év múlva.”

A dívának aposztrofált asszony arra is kitér, hogy Ivánnal igaz korábban befürdött, de legalább azóta vigyáz arra, hogy kinek, mit nyilatkozik, vagy kivel áll össze akár egy kép erejéig is. "Ösztönösen megérzem, kinek nyilatkozom. A diplomácia nem a magasiskolám, azért egyszer sem álltam sorba, tehát vagy válaszolok, vagy nem válaszolok. Hazudni biztos nem fogok. Soha.” Medveczky Ilonától feltétlenül meg akartuk tudni, hogy szeretne kitüntetést kapni Ómolnár Miklóstól, de erre egyértelmű
nem
választ kaptunk. „Nem vágyok rá, hogy kitüntessenek, mert már kitüntetett az élet, Nyugat-Európa, Amerika és pontosan tudom, hogy ki vagyok, mit tudok, és mit érek. Senki nem lehet próféta a saját hazájában. Most nem azt a világot éljük, hogy a becsületes, valós értékeinket felszínen tartsuk. A könyöklőké, az ügyeskedőké, a jó helyen - jó időben döntéseket hozó embereké a világ. Pontosan tudom, hogy semmit nem kell csinálnom, kikezdhetetlen vagyok, és talán Magyarország egyik legértékesebb briliánsa, és ha ezt nem veszik észre, az az ő bajuk. Ha nem sajtolják ki belőlem azt, amit tudok, amíg élek, és amíg potens vagyok, úgy fizikálisan, mint mentálisan, ez mind az ő bajuk. Gyökereink nélkül nincs jelenünk, de jövőnk sem lesz már. De észt adni nem tudok.”