horoszkóp

Medveczky Ilona szerint kihaltak a dívák

2006.04.15. 09:27
Medveczky Ilona táncművész szerint igazi primadonnák ma már nincsenek. A szakma felhígult, sehol egy mulató, csak peepshowk és sztriptízbárok. A 64 éves díva még nem tudja, hogy mennyire lesz szigorú zsűritag a Szombat Esti Lázban.

Egy táncos táncoljon és ne beszéljen

Az április végén induló RTL Klub-os műsorban, amelyben csatornaközeli hírességekből és profi szalontáncosokból álló párok mutatják majd meg tánctudásukat, Medveczky Ilonát zsűriszerepben láthatjuk. Mint ahogy a revü nagyasszonya a Blikknek elárulta, nagyon sokáig gondolkodott, míg elvállalta a felkérést. Azt azonban a lapon keresztül mindenkinek megüzente, hogy igazságos lesz, még akkor is, ha túl őszinte.

Klikk a képre!

Az örökzöld díva azóta táncol, amióta háromévesen nagynénjével egyszer színházban járt. Mikor karrierje esik szóba, szívesen meséli el, hogy sokáig pinadonnának nevezte magát, mert azt hitte, úgy hívják a színpad közepén táncikáló hölgyet.

Felhígult revü-szakma

Medveczky Ilona tíz éve nem állt színpadon. Mint ahogy azt a legendás művésznő többször is elmondta, a mai szakma nem olyan táncművészetre van kalibrálva, mint amit ő képvisel. Szerinte ugyanis a rendszerváltással az igényes mulatók is megszűntek, helyettük peepshowk és sztriptízbárok nyíltak.

Eltűntek a dívák

Medveczky szerint a revük világával eltűnt az igazi dívaság is. Véleménye szerint ma Magyarországon nincs olyan kiemelkedő egyéniség, aki be tudná tölteni a díva szerepét. "Sajnálatos módon ma már bárkiből lehet sztár, és ez iszonyú" - nyilatkozta nemrég a Velvetnek a veterán showgirl, aki szerint a díva az, akiről képtelen az ember levenni a szemét, amikor belép a terembe.

A megdöbbentően jó karban lévő, táncdiplomával is rendelkező Medveczky szerint ő életvitelének és génjeinek köszönheti alakját. A Blikknek elmondta, már gyerekként is táncolt, kamaszkora "nem volt", soha nem ivott és nem dohányzott. Naponta tornázik és rendszeresen sportol. Imád kertészkedni és a napon lenni. De azt is elismeri, abban, hogy ennyire jól néz ki, génkészletének is szerepe van.

Medveczky Thurn und Taxis Ilona Mária
Medveczky Ilona 1941-ben született Budapesten. Születési idejét sokáig titokban tartotta, az új tévészereplés kapcsán azonban úgy érezte, nincs titkolnivalója. Egészen fiatalon, 3500 gyerekből választották ki és került be a Balettintézetbe. Kora egyik legnagyobb revütáncosaként tartották számon. Egy osztrák herceghez ment férjhez, van osztrák állampolgársága és nemesi címe is. Sokat szerepelt külföldön, ünnepelt sztár volt a Moulin Rouge-ban. Klapka György azt állítja, hogy ő hozta fel Budapestre. Szerepelt több filmben is, ezek közül a Veréb is madár a leghíresebb. Külsejét szigorú életmódjának köszönheti, soha nem dohányzik, nem iszik szeret a szabadban és a napsütésben lenni. Többször volt terhes, azonban soha nem szült gyermeket. A Fókusznak azt mondta, biztos azért mert nem szerette a férfiakat, akiktől teherbe esett.