Medveczkyből néha felbugyognak a mérges gázok

dr
2008.09.20. 09:04
Medveczky Ilonát az Esti Frizbiben Hajdú Péter próbálta kikérdezni magánéletről, ám az asszony gyakorlatilag minden kérdést visszautasított. Udvarlójáról nem kíván beszélni, nem is nevesítette, de azt egyértelművé tette, hogy ő egy igen kemény hercegnő vagy királynő, kinek, melyik titulus tetszik jobban. Az élete maga a mosott ruha, legalábbis, ahogy a kertje, úgy ő is, egy Tiszta udvar, rendes ház táblát akaszthatna a nyakába.

Medveczky Ilona szeptember közepén beengedte kertjébe dugványozni az egynevű énekest, Ivant. A művésznő akkor még nem sejtette, hogy a csodás képek majd vicc tárgyát fogják képezni. A revük királynőjeként emlegetett asszony állítja, ilyen még nem történt vele, nem sokszor keresik fel azért, hogy csak egy kép erejéig is, de locsolják a medencéjét. „Van egy nagyon kedves ismerősöm - barátnak nem mondható -, ő kért meg arra, hogy Ivannal pózoljak. Állítólag régóta kérte, hogy hagy fotóztathassa magát velem. Erre eddig alkalom nem nagyon volt - hozzá tenném: gyűlölöm, ha fotóznak -, viszont mindenki tudja rólam, hogy kertészkedni nagyon szeretek. Az nem érdekel, ha valaki besegít, és közben le akarja fotóztatni magát. Tartott vagy fél óráig az egész."

Mikor Medveczkynek említettük, hogy Ivan eddig csak Kiszel Tünde oldalán tűnt fel, a szemében forrni kezdett a láva, ami szerencsére csak szavakban manifesztálódott. „A Kiszel Tünde és a köztem lévő fajsúlybeli különbséget azt hiszem egy nézőnek sem kell mondani. Mindenkivel kritikus vagyok, ha kérdeznek, mindig visszakérdezek: a véleményemre kíváncsi, vagy arra, amit hallani szeretne. Az én időm nagyon drága. Nem azért, mert négy-öt helyen dolgozom, hanem mert már megettem a kenyerem javát. Éppen ezért nem fecsérlem érdektelen emberekre."

Nézzen méregzsákot!

Medveczkytől rettegnek

"Nem gondolkodom ezen, inkább mindenki magát minősíti velem szemben. Senkitől se várok el semmit, de félnek tőlem. Nem tudom miért. De az igaz, hogy magasak az elvárásaim, maximalista vagyok, a mérce pedig a csillagos ég - elsősorban magammal szemben. Ha valakinek van egy csöpp esze, akkor az első pillanatban rájön, hogy lemorzsolódik mellőlem, mert úgysem tud majd megfelelni. Szimplán csak így kell érteni: megfogok egy pallót, ami hat méter, és azt mondom: fogd meg a másikat. Ha csak néz rám, akkor: no comment. Miről beszélünk? És most csak egy gyakorlati példát hoztam fel."

A művésznő szerint azért szerepel egyre gyakrabban a bulvárlapokban, mert ő alapjában véve egy Jolly Joker figura a magyar médiában. „Ha uborkaszezon van, akkor engem vesznek elő, mert akkor biztos megveszik az újságot" - mondta szerénytelenül, de ezzel még nem volt vége, folytatta. „Egy tabu vagyok, egy mítosz, egy elérhetetlen, idézőjelbe tett hercegnő vagy királynő, a maga módján, akinek a magánélete túlságosan tiszta és egyenes volt, mert nincs benne semmi piszokfolt." A hosszú combok királynője kihúzott háttal arra is figyelmeztetett minket, hogy a magány miatt elkerülhetetlen, hogy némi érzelem cenzúrázatlanul törjön fel belőle. „Logikus, hogy ennyi idő után az emberből felbugyognak a mérges gázok, tetszik, nem tetszik, kibukik belőlem, ami kibukik. Mindenkinek vannak érzelmei. Csak van, aki titkolja, van, aki harsogja, van, aki egyáltalán nem beszél róla, és van, aki beszéddel leplezi."

A híressé lett dugványozás Medveczky ágyásaiban

Medveczky arról is beszámolt, hogy kizárólag a saját szemszögéből hajlandó nézni a világot, és ami leginkább hiányzik neki a mai magyar celebekből, az az emberi alázat.

Hozzátette, hogy Schobert Norbert édesanyjában bőven van ilyen tartalom, és azt is megjegyezte, hogy vele tartja leginkább a kapcsolatot. „A család embersége fogott meg." Mikor arra kértük mondjon néhány embert, akire biztosan számíthat, csak annyit válaszolt, hogy bár eddig nem vette számba az életét - mert nem az a strigulázgató típus-, biztos benne, hogy van ember, de utána kéne gondolni ki, illetve kik azok.