horoszkóp

Cseresznye már nem iszik annyit, mint régen

dr
2008.08.07. 09:25
Molnár Levente munkája a hobbija is, és nem érdeklik a külsőségek. A gitáros szerint nincs konkurenciájuk, és azért sikeresek, mert mindig hitelesek. Cseresznye már nem iszik annyit, mint régen, de nem azért, mert megkomolyodott, csak már kevesebb is elég neki.

„Mostanában a Tankcsapda az egyetlen zenekar, aki nagy turnékat bonyolít, és akiknek ilyen rajongótábora van. Vannak zenész barátaim, akik, mikor megemlítem, hogy ősszel nem játszunk, akkor poénból mondják, hogy de jó, akkor rajtunk is lesznek"- foglalta össze a Velvet kérésére Cseresznye, polgári nevén Molnár Levente a zenekar helyzetét. A gitáros azt is tudni véli, hogy gyakorlatilag nincs konkurenciájuk, és ennek tudatában csak azt tudja javasolni, hogy mindenki csinálja a maga dolgát, azaz ettől függetlenül írjanak jó dalokat, és csak egészséges mértékben foglalkozzanak másokkal.  

Kék vegyvédelmi overáll

A Velvet mindenre nyitott csapata úgy érezte, ez felhívás egy tangóra, ezért arra kérte a zenészt, hogy minősítse a kortársakat. „A zenében a hosszútávfutók ideje jött el. Ha megnézitek ez a tendencia. Az öregebbek, a Madonna is ilyen, olyan jegyárakkal full teltházat tud csinálni, hogy gyakorlatilag a minimálbér negyedét fizeti ki egy vendég. De mondhatnék még ezer másik zenekart. Aki lerakta az alapot 10-20 éve, az a mai napig működőképes. Nem az a lényeg, hogy az ember per pillanat kiben lát fantáziát, mert az még nem elég ahhoz, hogy sikeresen tudjon működni a pályán." Molnár szerint a legfontosobb az, hogy jól legyen menedzselve egy zenekar, mivel ez a legnagyobb kihívás. Emellett a zenész azt is kiemelte, hogy egy bandát egybetartani brutálisan nehéz, és kőkemény munka, meg persze szerelem.

Nézzen Cseresznyét a poppiacon!!

Molnár Levente azon szerencsés emberek közé sorolja magát, akiknek a munkája a hobbija is egyben. Mielőtt végérvényesen féltékenyek lennénk rá, gondoljunk bele mekkora küzdés lehet a tűző napon bakancsban és fekete ruházatban ugrálni, ügyet sem vetve arra, hogy iszonyatosan lemegy az ember vérnyomása, és gond nélkül lehet kazánként értékesíteni a közeli építkezésen. „Meg lehet szokni. Ha valakiben ez van belül, akkor nem akar felvenni egy fehér pitypangos inget. Nyilván a rockzene része az, hogy sötét ruhákban járkálsz, de ez annyira lényegtelen dolog. Olyan klisés dolog ilyenről beszélni, nem ezen múlnak a dolgok. Nyilván egy rockzenekarnak van egyfajta kisugárzása, van egy színpadi megjelenése. De ha éppen kitalálod, hogy jövő héten kék vegyvédelmi overallban fogsz nyomulni, akkor az is tud rockossá válni. Nem ez a lényeg, hogy ki milyen ruhában van" - mondta a mester.

Miután előkerült az imidzs kérdése, úgy döntöttünk, tovább fárasztjuk a gitárost, aki láthatóan sokat fejlődött az utóbbi években, például nem lett ingerült attól, hogy számára érdektelen kérdésekre kell válaszolnia. „A Tankcsapda imidzse abból áll, amilyen összképet sugall a közönség felé. A külsőség valamilyen szinten lényeges, nyilván, de az számít, hogy hiteles legyél. Úgy éld az életed a hét mindennapján, ahogy zenélsz." Cseresznye elmondta, hogy ő észrevette magán a változás jeleit, már nem iszik annyit, mert kevesebb is elég. „Nem azért, mert megkomolyodtam. Az életszemléletem sokban nem változott, idősebb lettem, ennyi. A gyerek, a család minimális szinten változtat az emberen, de mondjuk ugyanúgy beülünk a buszba péntek reggel turnézni, mint régen. És ugyanaz a zenekar vagyunk, mint akik annak idején elkezdték. Vasárnap kiszállunk buszból és hazamegyünk, kész."