A Mónika-show kalácsarcú műsorvezetője már két éve él együtt a Four Fathers egyik énekesével, és bár eddig titkolták, de nyáron esküvő is lesz.

Születésnapján kérte meg Erdélyi Mónika kezét élettársa, Mukli Gyula, akivel már két éve élnek együtt. A jazz-zenész eredeti, bár erősen demonstratív módot választott minderre: fellépésre hivatkozva távolmaradt az ünnepelt születésnapi bulijáról, majd sms-ben egyeztetve barátaival, lejátszatott egy videokazettát neki a lánykéréssel. A műsorvezetőnő az igent már személyesen mondta ki a férfinak, akitől ekkor kapta meg a briliánssal díszített jegygyűrűt is - írta meg a Blikk.

Költöznek, gyarapodnak

A műsorvezetőnő egy adása felvételén ismerkedett össze jelenlegi párjával, ekkor már mindketten túlvoltak egy-egy házasságon. Bár Erdélyi sokáig fenntartotta azt az álláspontját, hogy másodszor már nem fontos számára az esküvő, az eredetinek ítélt lánykérés hatására nyáron azért mégis kimondja az igent. Muklinak előző kapcsolatából három gyereke van, akik szerencsére jól kijönnek Mónika lányával, Vikivel. Mivel Mukli három gyereke is sokszor van náluk, kinőtték régi házukat, és nyáron vettek egy új, nagyobb otthont Budapest környékén.

Saját

Itt a hírek szerint még a négy gyerek mellett is maradt hely: erre azért lesz szükség, mert a műsorvezetőnő december elején már arról beszélt, hogy szeretnének még egy, közös gyereket. Akkor azt mondta, kislányt tervez, mert "azokhoz jobban ért", de ennél konkrétabban még nem merültek bele a tervezésbe, bár a jövendőbeli gyerekszobát állítólag már rózsaszínre festették. Mónika azt is elárulta, hogy alkalomadtán nem tervezi, hogy hosszasan otthon maradna, inkább a gyereket vinné magával a forgatásokra is.

Kérdéses produktum

A véletlen folytán karriert befutott egykori banki ügyintéző műsorát már máskor is érték bírálatok amiatt, hogy valódi szereplők helyett esetleg statisztákkal játszatják el a vendégek szerepét, illetve hogy kifogásolható eszközökkel élnek a meghívott vendégekkel szemben. Az elmúlt hetekben egy e-mailben terjedő körlevél szolgál érdekes részletekkel a show hátteréről, de ezeket az RTL cáfolja. Erdélyi Mónika nem szólalt meg az ügyben.
Keletkezéstörténet
Erdélyi Mónika a bankügyintéző- és háziasszonyok nyugodt életét élte, amikor mosogatás közben felfigyelt a rádióban egy médiaiskola reklámjára. Bár semmilyen előképzettséggel nem rendelkezett - külkereskedelmi főiskolai végzettséggel, banki területen dolgozott épp -, úgy döntött, hogy feladja addigi szolid, háziasszonyi életét a tévés karrierért. A Tv2-nél kezdte médiapályafutását hírszerkesztőként, de nem érezte jól magát, így inkább elment egy fitnessztermet menedzselni. Egyéves szünet után az RTL hirdetését hallva jelentkezett az induló talk show műsorvezetői pozíciójára, és 860 jelentkezőt megelőzve meg is kapta. Akkoriban úgy nyilatkozott, boldoggá tenné, ha öt éven át vezethetné a műsort, ami ma már a 925. adáson is túlvan.