horoszkóp

Németh Kristóf Kiszel Tünde nyomában

2007.08.21. 10:42
Két ember között a legrövidebb út a mosoly, így gondolja Németh Kristóf, aki színész és művház-igazgatóból kortárs gagyicelebbé avanzsált az utóbbi évben. Ennek útját követtük. A színésznek szerencsére második alkalommal már sikerült teljesítenie férji kötelességeit.

;Mindenki sepregessen a maga háza táján!”- szólította fel a magánélete iránt érdeklődő lakosságot Németh Kristóf 2006 februárjában.

Kimondta a fotósoknak

Nézze meg képeinket!

Az elmúlt másfél év sokat változtathatott a médiaszemély hozzáállásán, a Nanától a Kimaradás.hu-ig számos bulvárlap olvasóiban az a kép alakult ki júliusi, nyolcmillió forintos költségvetésű esküvője után, hogy a meghatott násznép leginkább csak hallani tudta, amint a színész kimondja az igent. A fotóriporterek ugyanis hermetikusan elzárták balatonalmádi református templom oltára előtt álló házasulandókat a többi résztvevőtől, akik közlekedési dugón és rajongók sokaságán át közelítették meg a meghitt szertartást.

A változás jegyében áttekintjük Németh Kristóf pályáját, hogy kiderüljön, hogyan vált az ígéretes színészből Kiszel Tünde magasságaiban járó bulvárközéleti figura. Németh Kristóf nevére 430 ezer találatot jegyez a Google, köztük megtalálhatók sportolók és diákversenyeken jeleskedő általános iskolások, de nagy részük persze a színészre mutat. Saját honlapja a sokadik a sorban, inkább figyelemreméltó, hogy az első találat a Múmiából szívtipró című, egykori Színes Bulvár lapos cikk, amely a színész születésének körülményeivel foglalkozik, ezzel is megteremtve a kronológiát a pálya elemzése során.

Édesapja elsírta magát

Mint a cikkből kiderül, az édesapa a színész születésekor az ötvenes éveiben járt, és elsírta magát az újszülöttet látva, annyira csenevésznek tűnt a számára, mint egy múmia. Németh Kristóf azóta kikupálódott, ennek fázisait már a korai Szomszédokban és a Családi kör című tanítódrámában is láthattuk, míg végül legismertebb szerepére, Kertész Gézára utalva így köszönt el a Blikk fórumozóitól a vele készített interjú után: „És találkozzunk minden este a képernyőn!” A színész a Port.hu-n található adatlapja szerint 15 színdarabban kapott szerepet, de ritka, hogy teljesítményéről színikritikák is megemlékeznének.

A róla megjelent írások nagy része a magánéletével foglalkozik, legutóbb azzal a retrospektív elemmel bővítve, hogy főiskolai éveiben Gregor Bernadett volt a szeretője. Róla így emlékezett meg a Moziplusszon a Tibor vagyok, de hódítani akarok című film kapcsán adott interjújában. „Már önmagában az, hogy Gregor Bernadett szeretője lehetek a vásznon, nagy kihívás és öröm.”

Egy ember volt józan

A vitorlás barátnőjéről, Kövendi Zsófiáról visszafogottan nyilatkozgatott évekig, a hagyományokkal csak Farkasházi Rékához fűződő kapcsolata idején szakított. Azon túl, hogy elmondta, a hűtlen asszonyhoz óriási szerelem fűzte, a viszony alakulását is szívesen részletezte. Azelőtt Németh Kristóf neve jól csengő brand volt, még például a Jetix számára is, amelynek gyerekkorú nézői a legkedveltebb személyiségek közé választották, és ő szórakoztatásképp elénekelt egy részletet a Micimackóból a sajtótájékoztatón.

Németh Kristóf népszerűségét bizonyította az is, hogy a Magyar Sörgyártók Szövetsége két egymást követő évben sörnagykövetté választotta, aki a kultúrált sörfogyasztást hirdette a rendezvényeken. Ugyanezt hirdette lényegében a Bulizz józanul! szlogennel elindított eseményen is, ahol néhány szórakozóhelyet újságírókkal együtt látogatott meg. Az igen vidám eseményen egyedül riporterünk maradt józan.

A legrövidebb út

A szakmai pályafutása egyik kiemelkedő eseménye, hogy öt évig vezette a Petőfi Sándor Művelődési Házat Gödöllőn, amelynek igazgatói posztjáról tavaly decemberben mondott le amiatt, hogy a magánéletére több időt tudjon szentelni. Az aktuális igazgató, Kovács Balázs közleményében nem sok konkrétumot fogalmazott meg, amikor ezt írja „továbbra is fontosnak tartjuk a gyermek- és ifjúsági korosztály kulturális nevelését.”

A színész eközben nyilatkozataiban tanításokat is megfogalmazott. Ha csak a Viva Interaktív című műsorában elhangzottakat idézzük, az is szép. „Keresztapám mondta mindig, hogy két ember között a legrövidebb út a mosoly.”A színész egyébként olyan nyitott személyiségnek tűnik, hogy saját honlapján telefonszámát is megjelentette.

Nem teljesített

Németh Kristóf a jelek szerint akkor kezdte megosztani az embereket, amikor jelenlegi feleségével való kapcsolatáról szappanopera jelleggel közvetítettek a lapok. Szabó Nikolett orvostanhallgatóval nem sokkal azután ismerkedett meg, hogy Farkasházi Réka kitette a szűrét. Kettejük boldogságának rekvízitumait címlapok sokasága mutatta be. Az RTL Klub Makány Márta szalonjába is elkísérte, hogy az esküvői ruhapróbájáról tudósítson. Ezt az alkalmat kihasználva a színész a kamerák előtt is megerősítette, mennyire szereti a szüleit is.

A pár előtt valószínűleg olyan, nagy publicitású példák lebegtek, mint Eva Longoria lagzija, aki egy egész hétvégén át ment férjhez, és koszorúslányként saját kutyáját is felvonultatta. Kutya náluk nem volt, de a Balatonalmádiban tartott esemény turistalátványosság lett, és utána még olyan részleteket is megtudhattunk, hogy Kristóf nem teljesített jól a nászéjszakán.

Különös, hogy kutatásaink során nagyon kevés fórumot találtunk, amelyben a rókamosolyú színészről emlékeznének meg, saját honlapján sincs vendégkönyv. Közvetlen rajongói oldala sem működik már, de figyelemreméltó, hogy a Velvet lúzerversenyét egy alkalommal, július végén sikerült megnyernie azzal, hogy az esküvője után bejelentette, hogy bár első alkalommal nem, de másodszorra már sikerült teljesítenie férji kötelességeit.