horoszkóp

Steiner Kristóf kineveti a cicababákat

dr
2008.10.26. 08:29
Steiner Kristóf szerint élete első forgatókönyve - Álom.net - nem olyan borzasztó, mint hisszük, mert valójában az irónia eszközeivel él, és kineveti a plázalányokat. A szerkesztő többek közt arról is beszámolt, hogy bár mindjárt indul Argentínába, nem volt ideje még egy adást sem végignézni a Celeb vagyok, ments ki innen című műsorból. Nem szeretne elsőnek kiesni, de nem is akar a dzsungel királya lenni, mert van elég dolga itthon.

N. Forgács Gábor kérte fel Steiner Kristófot, hogy az Álom.net című film forgatókönyvét kicsit frissítse fel, ekkor még nem is sejtve, hogy hamarosan társíróvá teszi meg a Viva tv szerkesztőjét. Azért tette ezt, mert miután olvasta a Paris Hilton könyvét - amit Steiner fordított -, rájött, hogy nincs nála alkalmasabb személy erre a feladatra az egész világon. „Megkérte, hogy nézzem át, és szőjem bele a fiatalok nyelvezetét. Akkor éltem pár javaslattal, hogy izgalmasabbá tegyük a történetet, amiket ő elfogadott. Jó volt Gáborral együtt dolgozni, mert nyitott volt a változtatásokra, tulajdonképpen szabad kezet adott." – mondta Steiner, aki azt is említette, hogy nem először volt ilyen kreatív. „Az újságírás mellett régóta írok novellákat, de nem saját néven, mert úgy gondolom, tévés karrier miatt eléggé beskatulyáztak. És jobb tiszta lappal indulni, ha az ember más típusú munkába kezd."

Csavar, igény és vattacukor

A történet

Regina (Labancz Lilla) az iskola egyik legnépszerűbb, legaktívabb tanulója, aki nem mellékesen csinos és gazdag. Magyarországon elsőként megalapítja iskolája pompom-csapatát. Mi ez ha nem egy hollywoodi álom?

Ám egy nap villámcsapásként éri a hír, hogy egy titokzatos e-mailre hivatkozva eltanácsolják őt az iskolából. Az új iskola új barátokat, új kalandokat és persze új gondokat jelent: mit csinál egy pompom-csapatkapitány egy konzervatív iskolában, ahol ő egy kívülről jött idegen?... Forrás: moziplussz.hu

Steiner nemcsak a forgatókönyv nyelvezetét írta át, hanem plusz szereplőt és csavart is hozott a történetbe. Elmondása szerint, minden vád, amivel illettük a még be sem mutatott filmet, a rosszindulatból táplálkozik. „Ennek persze nagyon örülök, hiszen ha az a megtiszteltetés ér, hogy szájára vesz a Velvet, szinte halhatatlannak érzem magam, ha pedig lehúztok egy még el sem készült produkciót, az már önmagában félsiker. Egyébként nem úgy állítjuk be, mintha Magyarországon minden sulinak lenne pompom csapata. A történet szerint ez az első pompom csapat itthon, és éppen ettől válik érdekessé a dolog. Közben baromi ironikusak vagyunk magunkkal is. A főszereplőnek van is egy ilyen mondata a filmben: úgy érzem magam, mintha egy hülye tinifilmbe csöppentem volna." Steiner szerint nem utánozzák Hollywood igénytelen altesti poénokkal operáló filmjeit, itt nem spriccel a hasmenés. „Ha muszáj bekategorizálni a filmet, akkor a Spinéndzserekhez hasonlítanám. Kinevetjük a cicababákat, a plázalányokat. Szerintem mindig lesz igény tingli-tangli, csajos vígjátékokra. Ahogy arra is, hogy kiröhögjük a vattacukros popkultúrát."

Klikkeljen Steiner Kristófért!

A forgatókönyvírót a címért nem vonhatjuk felelősségre, mert állítása szerint azt már készen kapta. Eredetileg Álom.com-ként került volna a mozikba, de már létezett egy ilyen oldal, ezért kapta a .net véget. „Bármire rá lehet mondani, hogy már lecsengett, ezt nem tartom egy különösen elcsépelt címnek. Mi is jogot formálhatunk arra, hogy ismét legyen egy ilyen dotcom végű film." Steiner emellett arra is ki akart térni feltétlenül, hogy Bánfalvy Ágnes gratulált neki, ami azért volt megtisztelő számára, mert nagy kedvence, és imádja. „Az, hogy egy gyerekkori kedvencem azokat a szavakat mondja ki, amiket én írtam, nagyon jó érzés. Egyébként azt mondta, fantasztikusnak tartja, hogy több lábon állok. Nem jó, ha az ember besorol az intellektuális világmegváltók, vagy a médiabohócok közé. Vannak fokozatok, és mielőtt az ember belövi az arany közepet, érdemes egy kicsit a határok felé is elnézelődni."

Celeb vagyok, de egy részt sem láttam

A PEP magazin felelős szerkesztője nemsokára utazik Argentínába, hogy a dzsungel király lehessen. Ám eddig egy Celeb vagyok, ments ki innen-t sem látott eddig, de állítja, követte az eseményeket, a témában írt cikkeket olvasta. „Úgy gondolom színesebb és szórakoztatóbb társaság lesz a miénk. Annak örülnék, ha a műsor közepe táján esnék ki. Szeretnék minél tovább ott lenni, mert jó lesz a dzsungelhangokra ébredni. Viszont nem célom ott maradni az utolsó napig, hiszen nagyon sok dolgot hagyok félbe itthon." - mesélte Steiner, aki azt ígérte kedvesének, Matannak, hogy az ismertemberes reality után minden hónapban elutaznak valamerre, engesztelésképpen, amiért ilyen sokáig távol volt. Megtudtuk, hogy egy rövid túrán már túl is vannak, megjárták Milánót, Párizst és Velencét. A műsorvezető hazaérkezése után pedig egy London kiruccanást és még egy télből a nyárba kirándulást tervez a pár.