horoszkóp

Czifra Noémi méhszájának is van becsülete

2008.01.05. 14:25
A saját "valóságshow"-t forgató ex-Való Világos a Velvet hasábjain védi meg az elítélt és leszólt magamutogatást. Czifra Noémi szerint nem lett volna ekkora visszhangja a dolognak, ha orál kamerával mutatják be a száját, pedig az is ő.

December közepén Czifra Nóémi méhszájától volt hangos a sajtó, a történtekről csak az érintett nem nyilatkozott, mostanáig. A művésznőtől mindent megkérdeztünk, amiről úgy éreztük, kiszélesítheti a látóterünket. Nóci azt is megosztotta velünk, hogy az alapötlet a műsor felelős szerkesztőjétől származik, aki szintén nő, tehát teljesen kizárt az esetleges szexista hozzáállás. „Hogy elmegyek-e nőgyógyászhoz rákszűrésre, ahol mammográfiai vizsgálat is van, miért ne? Ez egy egészséges fiatal lány életéhez hozzátartozik. Ez nem öncélú magamutogatás, van benne üzenet. Mindig van olyan témánk, ami közszolgálati, például, hogy mennyire fontos a megelőzés, ez nem nagy dolog, miért ne mutathatnánk meg."

Nóci szerint azért sem volt ízléstelen a dolog, mert a feje felől forgattak és csak monitoron lehetett látni a méhszájat. „Aki ezzel fanyalog, kulturálatlan vagy szűk látókörű. Ha fogorvosi vizsgálatra megyek, és orál kamera segítségével lehet belelátni a számba, akkor azon is fanyalgott volna mindenki? A fogaim is én vagyok, nem csak a méhem. Szeretném ezt a történetet olyan formán tisztára mosni, amit ennek a becsülete megérdemel."

Klikkeljen Nóciért!

A műsor ötlete megkapóan egyszerű: valakinek eszébe jutott, hogy a gyermekét egyedül nevelő anya igenis érdekes lehet mindenki számára, hiszen akár sokakat is érinthet ez a szituáció. Nóci szerint mindenki azt tudakolta tőle, hogyan tudja ilyen lelki nyugalommal, társ nélkül mindezt végigcsinálni. Az is feltűnt, és nem csak a közvetlen környezetének, hogy a kismama mindig kiegyensúlyozott és vidám. A szerkesztők erre helyezve a hangsúlyt kívánták megmutatni a nézőknek Nóci mindennapjait.

Fanyalogni a mindennapok hősén?

„Nem volt kérdés, hogy a kisfiammal vagy nélküle menjen a műsor, hiszen a sikereinkről, a bánatunkról - mindezt kendőzetlenül bemutatva - szól ez az egész. Arról miért nem írnak, hogy Nóci smink nélkül mit csinált, vagy arról, hogy megbotlott a lépcsőn?" A tévés elmondta, hogy nem kell félteni kisfiát a szerepléstől, mert a gyermek nagyon élvezi. Ha reggel nem jön a stáb, keresi a kamerát és a mikrofont. "Nem úgy kell elképzelni, hogy a kamerák kereszttüzében élünk. 2-3 napot forgatunk egy kamerával, egy operatőrrel és egy technikussal, olyanok vagyunk, mint egy kis család. A gyerekem jó mókának tartja."

A műsorvezetőt arról is megkérdeztük, hogyan érzi magát az Ötös Csatornánál, ahol nemcsak lehetőséget kapott, hogy a Való Világon kívül is megmutassa, mire képes, de mint kiderült, hosszú távon számolnak vele. "Érzem, hogy irányban vagyok. Az Ötös Csatornánál kollégákra leltem, szakmailag. Vannak új ötletek, továbblépési lehetőség, de az a legfontosabb, hogy jól érzem magam. Minden szempontból a helyemen vagyok. Örömmel és szeretettel végezem a dolgom, ezért vagyok boldog."