horoszkóp

Szekeres Nóra jóban van a celebekkel

dr
2007.09.17. 07:00
A Favorit műsorvezetője szereti a bulvárt és becsüli azt, aki használni is tudja a benne rejlő lehetőségeket. Szekeres Nóra a baráti viszony megtartása miatt csak külföldi példát hozott arra, hogy kik kezelik és bánnak okosan ezzel a típusú médiával.

A kölyökidő egykori szereplője állítása szerint jól érzi magát a Favoritban. Szekeres Nóra a betelefonálós műsorok és a Repeta után új műsorvezetési lehetőséget kapott. A Sztárok a jégen műsorában debütált kétgyerekes családanya most a bulvárban merült el. "Ez egészen más munkát jelent nekem, mint az eddigiek. Vagy műsorvezető vagy gyerekszereplő voltam, tehát valamiféle folyt. köv.-es történet volt, amiben játszani kellett és most ebben a műsorban megtanulhatom, hogyan kell szerkeszteni, riportot csinálni, hogy egy teljes anyaggá álljon össze. Csináltam már élőben riportokat, de utána nem kellett anyagot vágnom, nem kellett elkészíteni kompletten."

Mindenki, de mindenki kíváncsi

"Alapvetően engem érdekel a bulvár, az angol site-okat is meglátogatom, mármint az ilyen oldalakat, mert kíváncsi vagyok. Ha az ember egy kisvárosban él, arra is kíváncsi, hogy mi van a szomszédjában, mi történik náluk. De azt is vehetjük, hogy a városban egy háztömbben is mindenki tud mindenkiről mindent, mert az emberek ilyenek. Akik körülvesznek minket, azokra kíváncsiak vagyunk. Azáltal, hogy a tévé, a mozi, a média közel hozott hozzánk egy csomó embert, a magánéletükre is kíváncsiak vagyunk, mert ismerősökké válnak."

Szekeres Nóra azt is elmesélte, hogy szakmai körökben is hasznos a bulvár, hiszen így mindenki nyomon tudja követni kollegái magánéletét és karrierjét egyaránt. Emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy ha a delikvens okos, még a bulvárban rejlő lehetőségeket is ki tudja használni. "Vannak, akik nagyon ügyesen tartják a kezükben a bulvárt és vannak, akiknek teljesen kicsúszik a kezükből. Igazából a bulvármédia nagyon fontos eszköze egy hírességnek, egy sztárnak, egy közismert embernek. Tehát nem mindegy, hogy mi történik a magánéletében. Ahogy az sem, hogy milyen arcodat mutatod a külvilág felé. Személyesen ismerek olyanokat, akikről a médián keresztül egészen más kép él arról, mint amilyenek valójában."

Képek

"Nem biztos, hogy ez nem egy szándékolt dolog. Azt gondolom, hogy nagyon ügyesek, akik ezt tudatosan irányítják. Ha külföldi példát akarunk mondani, akkor ott van Angelina Jolie, aki iszonyatosan befutott színésznő, de gyakorlatilag ha visszagondolunk, akkor milyen igazán nagy remekművek kapcsolódnak a nevéhez? Hány olyan nagyfilmet tudunk mondani, amiben az ő színészi alakítása olyan egetverő lett volna? Egyszerűen belopózott ő is az emberek mindennapi életébe és gyakorlatilag nincs olyan nap, hogy valamelyik site-on, valamelyik sajtóban ne jelenne meg róla cikk."

A bulvárhíradó hősnője

A műsorvezetőnő saját média érintettségéről és megjelenéséről szerényebben fogalmazott. "Ez egy olyan dolog, hogy mindenki nagyon jól tudja, egy bizonyos szintig be kell engedned az embereket az életedbe. Azáltal, hogy vállalod a közszereplést, azzal ezt a részét is vállalod. Megpróbálják többen azt mondani, hogy nem, de azt gondolom, hogy ezt tényleg jól kell tudni használni, mert aki nem szereti a lesifotósokat és nem használja őket, az nem tud élni ezzel a lehetőséggel. Még én sem vagyok jó benne. Vannak olyanok, akiken látom, hogy nagyon tudják és nagyon ügyesen csinálják. Mindig ad valamit, hiszen a ti munkátok és az én munkám is az, hogy ezekről az emberekről híreket közöljek."

Szekeres Nórától azt is megtudtuk, hogy mi a hírközlési alapelve és hogyan ápolja a kapcsolatot a celebekkel. "Az a lényege, hogy ez az adok-kapok dolog működjön az újságíró és a híresség között. Tehát, hogy ő is tudja, hogy mi az, amit szeretne adni, ami neki is pozitív. Az újságíró meg abból él, hogy írja a híreket, és így neki is meglesz a témája."