horoszkóp

Növényi zöldséget árul és verseket ír

2009.04.04. 15:40
Kapcsolódók (1)
Az olimpiai bajnok a színitanoda befejezése óta verseket ír. Ha ez még nem lenne elég, azt is megtudtuk, a bírkózó most a Nagybani Piacon dolgozik Magyarország legnagyobb zöldség-gyümölcs import-export cégénél. És ért hozzá, hiszen annak idején egy agrármérnöki diplomát is szerzett.

Növényi Norberttel a Gór Nagy Mária Színitanoda 25 éves szülinapi buliján először nosztalgiáztunk, mégis milyen volt annak idején idejárni, majd arra kértük sportolót, az iskola hozadékait is említse meg. „Huszonöt éve foglalkozom színészettel, kisebb-nagyobb epizódszerepeim már voltak. 92-ben egy amerikai írt az életemről egy forgatókönyvet, amit én szerettem volna eljátszani. Megkértem Marit, hagy jöjjek be hozzá mint nebuló, hogy a színészmesterségről legyen egy átfogó képem. Szerettem volna, ha a beszédtechnikám is javul. Mari mondta, mint vendégtanuló nem mehetek, de beiratkozhatok és kijárhatom az iskolát. Rendesen végigcsináltam a három évet. Nagyon büszke vagyok, hogy osztályelsőként végeztem.” Az osztályelső egyben korelnök is volt a tanodában, hiszen nála csak a tanárok voltak idősebbek.

Növényi minél többet tanult. annál inkább rájött, hogy mennyi mindent nem tud. Állítása szerint például egészen addig nem szerette a verseket, amíg nem kezdte el az iskolát, azóta viszont annyira a szívéhez nőt, hogy maga is műveli már a műfajt, azaz poéta lett. A színészet és sport szakma szerinte egyáltalán nem áll távol egymástól, sőt mindkettő csapatmunka, és fizikai erőnlétet is követel. „Mindkettő az egyetemes kultúra része.”

Az új asszony és az új szakma

Nézzen bajnokot!

Növényi menyasszonyával boldogan él, kapcsolatukat csodálatosnak és gyönyörűnek írta le. „Remélem, hosszú távú lesz. Jó, mert ha hazamegyek, szeretettel fogadnak, és az is szerencsés a mostani kapcsolatban, hogy a párom nem a szakmából jött. Teljesen civil. Tizenhárman vannak testvérek. Lekopogom, de kijelentem, rátaláltam az igazira.” Korábban azt is nyilatkozta, a gyerekvállalás gondolta is foglalkoztatja őket, illetve iszonyatosan ragaszkodik mostani kedveséhez. A múltról most nem akart beszélni, azonban annyit elárult, túltette magát a csalódáson. „Minden olyan ember, akit igazságtalan vád ér, amit nem érdemelt meg, azt bántja nagyon. Főleg, ha szereti a másikat. A megalázottságot is nehezen viseltem. De hál isten voltak olyan történések, amik egyszerűen megváltoztatták az érzelmeimet pillanatok alatt, és azt mondhattam: úristen, jobb, ha ettől az embertől el tudok menekülni. De hozzá kell tennem, ő dobott ki engem.”

Az olimpia bajnok most az agrárdiplomájának köszönheti mindennapi kenyerét, ugyanis zöldség-gyümölcs export-importtal foglalkozik a Nagybani Piacon. „A barátom Európa legnagyobb banánkereskedője, Magyarországon emellett övé a legnagyobb export-import cég, és vele dolgozom. A reszortom: termelőkkel tartom a kapcsolatot, és az áruk eladásának a levezényelésében segítek." Kérdésünkre, hogy szerinte a válság mennyire komolyan érinti a mezőgazdaságot, átfogó választ kaptunk. „Már nagyon régóta válságban van a mezőgazdaság, a rendszerváltozás óta. A nyolcvanas években a magyar mezőgazdaság a világ élvonalában volt. A malomiparunk az első háromban volt benn, ma meg a béka feneke alatt van. Azt gondolom, nagyon nagy hibát követtek el a rendszerváltozáskor. Ma úgy állnak a dolgok, hogy nem tudnak egy nagyobb táblát bevetni, mert nincs megfelelő nagyságú terület. Szét vannak szalagparcellákra bontva a termőterületek. Sok minden nehéz ebben az országban, de reméljük, előbb-utóbb kilábalunk ebből is. A magyar ember okos, a jég hátán is megél. Csak hogy meddig bírja ezt józanul, az a kérdés.”

Üzleti partnerei, mint megtudtuk, maximum akkor kezdenek el tisztelegni sporteredményei előtt, ha már a tárgyalást befejezték. Növényi pedig nem ítéli meg az embereket a kézfogásuk alapján, csak akkor kezd véleményt formálni valakiről, ha hozzáértéséről már bizonyosságot szerzett. Persze, mint mondta, a piaci, a húsipari és gabonaipari szervezetek tagszáma nem végtelen, mindenki ismer mindenkit, így nincs is szüksége állandóan az emberismeretére.