Örülök, hogy csibészkedhetek

sze
2008.01.18. 09:40
Kovács Ákos távozása után az egykori Z+-os Nagy Sanyi vezeti a hétfői Swung című beszélgetős műsort. A tévés sok műfajban kipróbálta már magát, de az esti műsorsávnak nagyon örül, a Music Televisiont pedig a "magyar média friss gyerekének" tartja.

Januártól Nagy Sanyi veszi át Kovács Ákos helyét a Music Television Swung című műsorában. A műsorvezető három évet dolgozott a Z+-nál, ahonnan 2000-ben jött el, azóta szinte az összes tévécsatornát bejárta: dolgozott a Találkozások című műsorban, vezetett autós magazint és beszélgetős műsort is egy életmódcsatornánál. "Sok mindent kipróbáltam, a háttérben is dolgoztam, mindig is tévés voltam, de az MTV Swung igazi jutalomjáték nekem" - mondta a műsorvezető, aki Ákos távozása után lett Erdélyi Zsolt és Winkler Róbert kollégája.

Szórakoztatni szeretne, nem megmondani

"Ez az a műfaj, amiről azt gondolom, igazán szeretni fogom. Mindig is szerettem volna az esti műsorsávban dolgozni, ahol lehet csibészkedni. A Swung alapvetően provokálni szeretne, szeretné felkavarni az állóvizet; a műsorvezetők, Winkler, Ákos és Erdélyi Zsolt is megmondóemberek. Én nem szeretnék ebben a szerepkörben tetszelegni, csak szórakoztatni szeretnék, úgy, hogy közben én is szórakozom" - mondta a műsorvezető.

Az első adásban egy jós, egy numerológus, egy asztrológus és egy maja kultúrával foglalkozó kutató próbálta megfejteni, mi várhat ránk 2008-ban: a jós szerint Bush helyett afroamerikai elnöke lesz az USÁ-nak és arról is értesülhettünk, hogy a Patkány éve miatt idén kedvező változásokra számíthatunk. A műsorvezető elmondta, nem ásta bele magát az ezotériába, de azért érdekli a spiritualitás.

Nagy Sanyinak a műsor menetébe egyébként abszolút van beleszólása, a stábbal közösen döntik el, hogy mi legyen a műsor napi témája. Most komolyra vették a figurát, de a később, legalábbis Nagy Sanyi szerint, bármi előfordulhat: akár regressziós hipnózis vagy idióta japán videók is. "Most direkt nem akartunk nagyot dobbantani, inkább megpróbáltuk festeni az ördögöt a falra." Ha már szóba jött a jövő, arról is megkérdeztük a műsorvezetőt, mire számít a Music Televisionnél, ő azonban elmondta, most inkább a jelent élvezi: "Friss gyereke a médiának a magyar Music Television, biztos, hogy alakulni fog, és örülök, hogy részese vagyok ennek".