horoszkóp

Orosz Barbarát meghekkelték

dr
2009.03.07. 08:21
A Cool televízió műsorvezetőjét egyik nap feltették az összes internetes társkereső oldalra. Orosz Barbara akkor jött rá mi történt, amikor elkezdtek özönleni a telefonos ajánlatok. 145-nél megunta, és számot változtatott. A tettes ellen feljelentést tett, de mivel nem tudja ki volt, azt a rendőrségnek kell kiderítenie.

A Cool Night Extra műsorvezetőjét szerdán az összes ismert internetes társkereső oldalra felrakta egy jóakarója. „Körülbelül ez volt a szöveg: Orosz Barbara vagyok, laza kapcsolatra keresek strapabíró srácokat. Úgy ahogy kell: névvel, képpel, telefonszámmal és a pontos lakcímemmel. Aznap 140 hívás kaptam, négy sráccal beszéltem is, akik nagyon kedvesek voltak, azt kérdezték először, hogy tényleg én vagyok-e.” A műsorvezető, miután megtudta minek köszönheti, hogy állandóan csörög a telefonja, és miért akarják annyian, kikapcsolta, és a rendőrséghez fordult.

A rendőrségen kiderült, hogy nem csupán egy társkeresőre került fel a hirdetése, hanem az összes nagyobbra, ezért feljelentést tett. „Azt ígérték a rendőrök, hogy 30 napon belül kiderül, ki volt, még akkor is, ha egy internetkávézóban pakolta fel.” Az Index egyik fejlesztője elmondta, hogy csak abban az esetben lehet jóeséllyel megtalálni az elkövetőt, ha olyan kávézóban végezte a műveletet, ahol az internet használatáért fizetnie kellett. Ha nem kellett még regisztrálni sem, akkor szinte lehetetlen lesz azonosítani a tettest. „Attól tartok, hogy aki ezt csinálta, ismer, hiszen a lakcímemet kevesen tudják, a telefonszámom pedig titkos.” Bár a Velvet munkatársai igyekeztek felkutatni a hirdetéseket, nem sikerült, a BRFK sajtóosztálya azonban megerősítette, hogy Orosz Barbara feljelentést tett.

Az iwiwes adatlap is kamu

Orosz Barbarától azt is megtudtuk, hogy az iwiwen található adatlapja, ami már több kommentelőnknek is szemet szúrt, szintén idegen kéznek köszönhetően jött világra, ő ugyanis semmi esetben sem regisztrálna egy közösségi szájton. „Ne tudd meg mennyi idő és papír, mire az ember megszüntetheti. Nekem kell lefénymásolnom a személyimet, egy kérelemmel együtt elfaxolni nekik, satöbbi, satöbbi, de már intéződik, holnap, vagy holnap után lekerül.” Orosz egyébként a történtek ellenére vidám volt, és a telefonszámának megváltozásról már értesítette a barátait is. Arra is kitért a színésznő, hogy azok a férfiak, akik a hirdetés olvasása után telefonáltak neki, úriemberek voltak, egyik sem volt lekezelő, nem mondtak olyat, hogy hanyatt vágnák azonnal. „A szöveges üzenetek is inkább arról szóltak, hogy elvinnének vacsorázni.”

A műsorvezető azt is elmondta, hogy leginkább az eredeti, fantáziadús úriemberek vonzzák, akik nem csak felkelteni tudják az érdeklődését, henem fenntartani is; nem azok a macsók, akik ajtóstul rontanak a házba és a Hello cica megszólítással próbálnak közelebb kerülni a nőkhöz. „A mai férfiak nem tudnak udvarolni, meg mindenhol azt hallom, már nincsenek igazi pasik, se nők, de ha nőként fordulunk a férfiakhoz, akkor szerintem ki lehet hozni belőlük. Aki élvezi a nőisséget –ezt leginkább a viselkedésére értem -, az rákényszeríti a férfira is az igazi férfi szerepét. A férfiakból nem véletlenül hal ki lassan a küzdeni akarás. Nagyon sok nő nem vevő az udvarlásra, s cikinek érzi, ha egy férfi valódi férfiként próbál közeledni. Most komolyan, így minek is strapálnák magukat a férfiak?” – osztotta meg a Velvettel a nemek harcáról alkotott elméletét Orosz Barbara. "Én egyébként pici flörtöt megengedek magamnak akkor is, ha párkapcsolatban élek. A partnerem tudja, hogy ezek ártalmatlan játékok, ennek ellenére a féltékenység ilyenkor tombol benne. De a természetem ellen nem tudok küzdeni, s szerencsére úgy fogad el, ahogy vagyok. Imádom a finom játszmákat, ilyen például a magázódás, amelyeket szerintem kizárólag az igazi férfiak tudnak végigjátszani" - tette hozzá a Cool Night Extra háziasszonya.

Visszaélés személyes adattal

177/A. §

(1) Aki a személyes adatok védelméről vagy kezeléséről szóló törvényi rendelkezések megszegésével

a) jogosulatlanul vagy a céltól eltérően személyes adatot kezel,

b) az érintett tájékoztatására vonatkozó kötelezettségének nem tesz eleget,

c) az adatok biztonságát szolgáló intézkedést elmulasztja, és ezzel más vagy mások érdekeit jelentősen sérti, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott cselekményt hivatalos személyként, közmegbízatás felhasználásával, vagy jogtalan haszonszerzés végett követik el.

(3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a személyes adattal visszaélést különleges személyes adatra követik el.