horoszkóp

Oroszlán Szonja nem fürdőzik a bulvársikerekben

2007.07.28. 15:55
A Valami Amerika sztárja szerint aki nem akarja, nem kerül a magánéletével a címlapokra, ő például ezt egész jól csinálja. Most a barátaival nyaral, de amúgy is úgy élnek, mint a Szex és New York szereplői.

Oroszlán Szonját a Balaton egyik északi településén érjük utól, még a nagy meleg kellős közepén, ahol jól megérdemelt egyhetes szabadságát tölti. A színésznő igazi dívához méltóan kabrióval érkezik, amire amúgy nagyon büszke. Mint mondja, „Oroszlánnak oroszlános kocsi dívik”. Márkahűen kipróbált már kicsi városit, nagy luxust, de nyárra mindenképp a nyitott tetős megoldást választja.

„Ez a kabrió az igazi színésznős autó, csak lenyitom a tetejét és élvezem, ahogy lobog a hajam” - mondja vidáman, majd rögtön a telkükről kezd mesélni. - „Harminc éve van meg a balatoni telkünk, ez az a hely, ahová bármikor el tudok vonulni a munka és az emberek elől. Ez egy mindentől elzárt hely, csak a barátaim jönnek hozzám, mint például Papp Timi koreográfus, aki most is velem van.”

Szex és New York, Szonja módra

Az igazi kikapcsolódás tehát számára a magyar tenger, a külföldi utak inkább véletlenszerűen találják meg. „Szeretek egyedül, de ezek azok az idők, mikor a barátaimmal tudok lenni. Néha kimozdulunk bulizni, de inkább csak pihenünk. Csajos hétvégét rendeztem már a Balatonon, olyat, amikor minden barátnőm lent volt, de igazi házibulit nem nagyon. Vigyázok a házra.”

Az igazi Oroszlánnak olyannyira fontos a kapcsolata a barátaival, hogy szinte heti rendszerességgel tartanak különféle lánybulikat. Ráadásul a társaság tagjai közül még senki nem ment férjhez és nem is szült gyereket, ezért aztán oltári "ereszd el a hajam!" partikat szoktak rendezni. „Ez az igazi Szex és New York Budapesten, ha valaki esetleg hasonló filmet akarna forgatni, rögtön meglenne hozzá a szereplőgárda, mivel szinte mindenki szakmabeli.”

Félplayback vagy élőzene?

Ennek ellenére a színésznő elégedett, mivel idén már eddig is igen sok munkája akadt. Nagy szeretettel beszél például arról a Neil Simon darabról, amiben Alföldi Róberttel játszott. „Az Édeskettes hármasban egy kétszemélyes darab. Robival fantasztikus együtt játszani, estéről estére újdonságokat viszünk bele ebbe a szerelemmel, fájdalommal, örömmel, bánattal átszőtt, igaz és nagyon is mai történetbe. Szirtes Tamás rendező, aki egyébként az osztályfőnököm volt a főiskolán, rögtön látta köztünk a tökéletes összhangot. Ez is egy zenés darab, de jóval több benne a próza.”

Örömmel mesél még a szegedi szabadtérin előadott Macskákról, aminek külön érdekessége, hogy sok év után először élőzenekarral játszották, egy teljesen másik szereposztásban, mint ahogyan az a Madáchban látható. „„Ez igazi élmény volt. Egy színésznek ritkán adódik lehetősége esténként 4000 ember előtt fellépni, ráadásul szabadtéren, a nyár kellős közepén.”

A Valami Amerika sztárja már két és fél éve szabadúszó, de nem bánta meg, hogy otthagyta a Vígszínházat, amit amúgy egy második főiskolának tart. „Rengeteget tanultam. Az a négy év, amit ott töltöttem, olyan volt, mintha végigcsináltam volna a prózai osztályt is. Mégis fiatalnak éreztem magam, hogy ott maradjak, ki akartam magam máshol is próbálni. Szerencsére Marton nyitva hagyta az ajtókat, így remélem, még lesz szerencsém visszalátogatni.”

A Vígszínház után újra volt osztályfőnökével, Szirtes Tamással dolgozhat és úgy véli, ő az a rendező, aki igazán ismeri. És bár a Macskákban nagy örömmel szerepelt, valójában nem áll közel hozzá az a fajta musical, amiben csak énekelnek és egyáltalán nem szólalnak meg. „Nem érzek bennük annyi művészi szabadságot” - mondja. -„Fontos számomra a kötetlen játék élménye, amit csak a próza tud megadni.”

Kétségbe nem esve keresni

Ettől függetlenül nem panaszkodik, hiszen a filmszerepek megtalálják, bár más magyar színésznőkhöz hasonlóan ő is skatulyában van. „Úgy örültem, mikor a Harag napja című filmben ezt a hideg, rideg bigott katolikus nőt játszhattam. Ott a rendező úgy választott ki, hogy nem tudta, engem itthon inkább vígjátékokhoz hívnak. Ez nagyon jólesett. Ő többnek látott, mint amit itthon belémlátnak.”

Nézze meg képeinket!

Dobó Kata barátnőjével ellentétben azonban ő nem menne ki huzamosabb időre külföldre, mert a családja és barátai túlságosan is Magyarországhoz kötik. „Szerencsére – ezt lekopogom - sok olyan lehetőségem van, hogy külföldi filmben játsszak, de biztos, hogy nem hagynám itt az országot. Persze forgatni egy-két hónapra elmennék, de évekre képtelen lennék.”

Tabu magánélet, rendes bulvár

A bulvársajtó mit sem tud Oroszlán Szonja magánéletéről és szerinte ez így is van jól. Nekünk se sikerül plusz információt kihúzni belőle, mert szerinte már túl sokszor járt pórul amiatt, hogy a belső dolgairól beszélt. „Csak a legközelebbi barátaim tudnak a magánéletemről. Igaz, egy ismert embernél, még ha ismeretlen is a párja, az is hamar kiderül, így szerintem én ezt három éve elég jól csinálom. A partnert is tiszteletben tartom, hiszen sokkal jobb úgy élni egy életet, hogy nyugalom vesz körül, nem pedig általános hisztéria, ha megjelenünk valahol.”

A színésznő azon kevesek közé tartozik, akik szerint a bulvársajtó igenis tiszteletben tartja az ő álláspontját és egyáltalán nem kémkedik utána. Úgy gondolja, ha ő meg tudja csinálni, hogy ne szerepeljen a magánéletével a lapok hasábjain, akkor másnak is sikerülne, ha akarná. „Az igaz, hogy kíváncsiak az emberek, de megértik, ha valaki nem szeretné ezt kiteregetni. Én sem otthon élem az életem, de igyekszem elkerülni a pletykákat, találgatásokat. Ez az én magánéletem, amit csöndben és tisztességben próbálok élni.”

Az idei nyár egyik munkája most az új Tímár film, amiben nem énekesnőt, hanem egy lelkes riporternőt játszik. A Castingban amúgy Oláh Ibolyával forgat, akit most ismert meg, és egy igazi őstehetségnek tart.