Órákig mérlegelem, hová pisiljek

hh
2006.07.18. 07:45
Imád öltözködni, életcélja a világbéke, és filozofikus gondolatait is megosztotta velünk. Özge, Steiner Kristóf kínai meztelenkutyája a legállatabb celeb.

Jó napot, kedves Özge! Ön ugye még csak egy éves, ami kutyaévben hétnek felel meg, ezért javaslom, tegeződjünk.

Rendben, szia!

Mit reggeliztél ma?

Soha nem kapok reggelit, csak vacsorát, így kénytelen vagyok összeporszívózni, amit a földön találok.

Mi az eredeti neved? És mit jelent az, hogy Özge?

A törzskönyvemben a Charming Prince To The Wonderful Winds of Summer szerepel, de bajos lett volna ezzel a névvel érvényesülni, ezért elneveztek Özgének. Ez egy török szó, megkülönböztetettet jelent. Valóban kissé más vagyok, mint a többiek, illetve ez némileg tükrözi az eredeti nevemet is.

Klikk a képre!

A felmenőidről tudsz valamit?

Nagyon jó családból származom Hercegszántóról. A tesóm egy púder pamacs, ez a hivatalos neve azoknak a kínai mezteleneknek, akiknek van szőre. Ők kevésbé értékesek, mint a meztelenek, nem csoda, hogy én voltam a család kedvence. Olyanok voltunk, mint Nicky és Paris Hilton, mindenki velem foglalkozott inkább.

Mennyibe kerültél?

Ezt nem szeretném pontosan elárulni, mondjuk úgy, hogy egy magamfajta kutya felér egy jobb budapesti lakás négyzetméterárával.

Szoktál álmodni?

Igen, nagyon sokszor. Olyankor vakkantgatok, és mozog a lábam, mert nyargalok vadászmezőkön. Ezután mindig arra ébredek, hogy rajtam röhög mindenki.

Mit szeretsz a világon a legjobban?

Azt szeretem a legjobban, amikor új ruhát kapok. Amikor egy csillogó zacskóból előkerül egy színes, puha anyag. Követelem, hogy adják rám. Ha pedig le akarják venni rólam, akkor hisztériázom. Szeretném megcáfolni azt a tévhitet, hogy a kutyák öltöztetése állatkínzás.

Melyik a kedvenc ruhamárkád?

A kedvenc ruháim a londoni Harrod'sból valók. Ezek nagyon finom, puha anyagból készülnek, és legalább nem jönnek velem szembe a pesti utcákon.

Hova szeretsz pisilni a legjobban Budapesten?

A Podmaniczky úton a Ferdinánd híd lábánál lévő kutyafuttatóra, mert itt hihetetlen izgalmas szagok vannak, órákig szoktam mérlegelni, hova pisiljek. Ez nem elhanyagolható kérdés. Az élet fontos döntések sorozata.

Te azért elég közel vagy a földhöz, nem zavar téged a belvárosi kosz?

Imádom a belvárost és a nyüzsgő nagyvárosokat, Budapestet is. Mivel sokszor fürdöm (hetente háromszor kb.), nem zavar a kosz. Van, amikor együtt fürdünk Kristóffal, de ezt nem a kosz miatt, hanem mert sóvárgok, hogy én is bemehessek a kádba. Mikor Kristóf nem figyel, mert éppen mossa a haját mondjuk, egy gazellaugrással bent termek mellette a vízben.

Van valami életcélod?

A világbéke.

És mi az életfilozófiád?

Életfilozófiám, hogy egy nap minden ember belátja majd: én vagyok a megváltó. Ezt szeretném alátámasztani a Teremtés Könyvéből tán már ismerős sorokkal: "A mezítelen test magját újra kisarjasztja a feltámadás tavaszán, hatalmas, karcsú, égig érő kalásszá, mely a szár és a bütykök helyett a halhatatlansággal és a többi Istenhez illő ismertetőjegyekkel ékeskedik."

Szoktál egy ágyban aludni a gazdáddal?

Mindig egy ágyban alszom vele. Az ágyban olyanok vagyunk, mint a Lego, teljesen összepasszolunk. Ha oldalt fekszik, befúrom magam háttal. A legnagyobb nyári melegben is ragaszkodom hozzá, hogy be legyünk takarózva.

Szoktad nyalogatni Kristófot?

Akkor szoktam nyalogatni, ha vizes. Ilyenkor úgy érzem, segítek. Addig nyalogatom, amíg egy csepp víz sem lesz a lábán. Az arcát akkor szoktam nyalogatni, ha azt mondja, hogy "Búúúúúúú". Erre nem tudok értelmes magyarázatot adni.

Tévézni szoktál?

Csak akkor szoktam, ha kutyaugatást hallok belőle vagy ha a Kristóf hangját hallom. Ilyenkor odarohanok, és elkezdem nyalogatni a képernyőt. Meg szeretem a 2001 Űrodüsszeia című filmet, azt imádom, amikor a majmok elkezdenek őrjöngeni.

Odafigyelsz az alakodra?

Nagyon odafigyelnek az alakomra, de ez nem azt jelenti, hogy keveset eszem, hanem hogy sokat sétálok. Pont ma jegyezte meg valaki, hogy milyen hihetetlen formás és izmos combocskáim vannak. Mindig elborzadok a VI. kerületi nénik elhízott tacskóin.

Kozmetikushoz jársz?

Egyszer voltam csak, körömvágáson, de szörnyű volt, egy sötét, csúnya helyiségben egy középkori kínzóeszközzel vágták a körmöm, és ezek után még azt merték mondani, hogy neveletlen vagyok, el vagyok kényeztetve. Azóta Kristóf vágja a körmöm, amikor ő vágja, nem fáj. Közben énekel nekem, és megnyugtató szavakat suttog a fülembe.

Szoktál szőrteleníteni bizonyos helyeken?

Mivel nekem csak a farkamon, a tappancsomon és a fejemen van szőr, nem nagyon kell ezzel foglalkoznom, ráadásul szerencsés vagyok, még az átlag meztelenkutyáknál is kevesebb rajtam a szőr. A hajamból néha vágatok, de csak amikor változtatásra vágyom.

Vannak meztelenkutya-barátaid?

A legjobb barátaim Macsó, Fidó és Marcipán. Van egy Sushi nevű csaj, akivel már kiskorunkban előre összeadtak minket, de közben rájöttünk, hogy nincs bennünk semmi közös.

Voltál már nővel?

Nem. Van egy plüssmackóm, aki tökéletesen kielégíti az igényeimet. Ha családalapításra kerül a sor, biztos találok valakit.

Szerelmes voltál már?

Egyszer voltam, amikor ültem egy étterem és az ablakból megpillantottam egy törpe spiccet. Első látásra beleszerettem. Panaszosan sírni kezdetem, hogy szeretnék vele megismerkedni, de eltűnt az utca forgatagában. Soha többé nem láttam.

Ki a kedvenc sztárod?

Tinkerbell, Paris Hilton kutyája. Elképesztő stílusa van, baromi jól öltözködik. Mindene megvan, amit egy kutya kívánhat. Van egy könyve is, megrendelte nekem a Kristóf: a Tinkerbell Hilton naplója. Lehet, hogy írok neki, hátha ő lesz számomra a tökéletes nő.

Mit szeretsz a gazdádban?

Azt szeretem, hogy feltétel nélkül tud szeretni engem, akármit csinálok, soha nem tud leszidni. Az is jó, hogy sokat vagyunk együtt és keveset hagy magamra. Szeretem, ha magával visz partikra, szeretek új arcokkal ismerkedni, imádom a pezsgést.

Mit nem szeretsz benne?

Azt, hogy csak naponta egyszer kapok enni. Ebben szigorú, de tudom, hogy ez az én érdekem. Meg azt nem tudom megérteni, miért nem pisilhetem le a vitrinszekrényt.

Hogyan lehetne szerinted jobbá tenni a világot?

Azzal, ha Magyarországon sem diszkriminálnák a kutyákat a mozikban vagy az éttermekben. Nyugaton bárhova bemehetek, itthon meg többször kiutasítottak már helyekről. Soha nem is mentünk vissza. De érdekes, hogy a legelegánsabb helyekre bemehetek, rögtön vízzel kínálnak, inkább a lepattantabb helyekre nem szoktak beengedni. Szeretném, ha ez megváltozna, lehet, hogy össze is fogunk Fresh Andi kutyájával Kennyvel, és Kelemen Anna kutyájával, Zeusszal és együtt lépünk fel ez ellen.

A politika amúgy érdekel?

Egyáltalán nem foglalkozom vele. Családi szinten három dolog van, amihez nem értünk: a foci, az autók és a politika.

Köszönet Steiner Kristófnak az interjú elkészüléséhez nyújtott segítségéért.