horoszkóp

Fekete Pákó kormányváltást akar

2006.09.19. 10:09
Fekete Pákó szerint Gusányi rafkós, és jobban oda kellett volna figyelni rá. Az előadó mindezt a májusi szocialista frakcióüléséről készült hangfelvétel tartalmáról mondta el, majd egész kormány leváltását javasolta.

Hazai celebjeink óvatosan kezelik az MSZP májusi frakcióülésén készült hangfelvételének megjelenése utáni eseményeket. Habár a hét elejére az érintetteken kívül is jó néhány politikus és elemző megszólalt a témában, a művészek és más véleményformálók közül még azok sem nyilatkoztak, akik saját bevallásuk szerint szívügyüknek tekintik az ország közéletét.

Gusányi beismerte

A speciális kortárs hungarikumok közt számon tartott Fekete Pákó azonban állampolgársának híján is a legaktívabbnak bizonyult, és kérdéseinkre eseti jellegű politológiai eszmefuttatásában az eddigi nyilatkozataira is kitért.„Láttam a hírekben, hogy Gusányi beismerte, hazudott” – mondta szokatlan komolysággal a mulatós előadó, és aktuálpolitikai érzékenysége miatt némi szomorúság is hallatszott a hangján.

„Én már korábban mondtam, Gusányi egy rafkós ember, oda kellett volna rá figyelni”- mondta Fekete Pákó, aki egy korábban készült interjúnkban többek közt erre is utalt, majd kifejtette, az általa Gusányinak nevezett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egyes lépéseivel nem ért egyet.

Habár érvelése akkor leginkább olyanokra korlátozódott, mint hogy egy miniszterelnöknek nem szabadna az Erzsébet hídon „futkároznia”. A mulatós előadó utalt arra is, ha a szülőhazájában, Nigériában „ilyen laza lenne” az ország vezetője, akkor lelőnék.

Ha hazudik, máskor is fog

Ezúttal azonban Fekete Pákó más, komolyabbnak tűnő érvekre hagyatkozott. „Mert ugye miniszterelnök, ha hazudik, az máskor is hazudni fog, és mindig. Figyelni kellett volna rá, mert rafkós, megmondtam már”- tért vissza az eredeti felvetésére, majd kérdésünkre, ebben a helyzetben milyen lépést javasolna, a következőt mondta. „Nincs mit gondolkozni rajta, kormányváltás kell”- jelentette ki. „Mert le kell váltani őt, meg az egész kormányt, mert senki nem hisz nekik” – mondta Fekete Pákó.

Miután a miniszterelnök beszédéről készült hangfelvétel bejárta a sajtót, Gyurcsány Ferenc egyebek mellett arról beszélt, évek óta olyan hazugságok csapdájában él az ország, amelyek hátráltatják az emberek teljesítményét, akadályozzák az együttműködést. Kijelentetette azt is, véget kell vetni a féligazságok és hazugságok politikájának. Amikor mindezt Fekete Pákónak is idéztük, így reagált: „Bizony véget kell vetni. A legrosszabb az, ha hazudnak”.

Le kell váltani

A ritmusérzékét és hangi adottságait illetően máig vitatott zenészt arról is megkérdeztük, véleménye szerint hogyan lehetne megelőzni a politikai hazugságokat. „Jó kérdés, gondolkoztam. Úgy, hogy figyelni kell. Meg kell hallgatni, amit a politikus mond, és ha nem úgy csinál, számon kell kérni. Ha nem úgy csinál, ahogy mond, le kell váltani”- fejtette ki Fekete Pákó.