horoszkóp

Palcsó szinte depressziós volt a baleset előtt

dr
2008.11.29. 11:35
Az énekes barátjának másfél millióba fog fájni a kidöntött villanyoszlop, Palcsóról meg kiderült, a balesete előtt úgy érezte, senki sem szereti. Az énekes szerint határozottabbá és keményebbé tette az ütközés, bár nem emlékszik semmire.

„Néhány esetben túloztak az állapotomat illetően, illetve hogy milyen sérüléseket szenvedtem. Nem fogom elveszíteni a memóriámat, és nem fogok lebénulni sem, valószínűleg" - mondta Palcsó Tamás a Velvetnek, miután kibeszélgette magát Hajdú Péterrel az Esti Frizbi forgatásán.

Az énekes azt is kiemelte, hogy szó sincsen két éves börtönbüntetésről, hiszen nem ő ült a volán mögött, és az sem igaz, hogy mi, adófizető polgárok fogjuk megtéríteni a barátja által okozott kárt. „A villanyoszlop ára másfélmillió forint, amit a barátom fog kifizetni." Palcsótól először azt akartuk megtudni, így, majd egy hónappal a baleset után meg tudja-e mondani, mennyit változott az élete. „Agyrázkódásom volt, nem emlékszem konkrétan a balesetre, ezért csak elgondolkodni tudtam azon, hogy mit is éltünk át. Az is elég megrázó volt. Ráeszméltem arra, hogy úristen, mennyire közel voltunk a halálhoz, ahhoz, hogy nyomorék legyek, vagy ne adj isten végtaghiányos."

Nézzen Palcsót!

Palcsó ezután arra próbált utalni, hogy bár elégedett a zenei karrierjével, mégis bőven van mit hozzátennie. „A zenei karrier, a tanulás, a sport az, amire úgy érzem, több időt kell szentelnem. Ezekben kell minél jobbnak lennem. És fontos, hogy ne azért hiúsuljon meg mindez, mert sajnálom rá az időt. Régen ugyanis ez volt." Az énekes azt is elismerte, hogy a betegség nem érzékennyé, hanem határozottabbá és keményebbé tette, ami lássuk be, az ő esetében mindenképpen fejlődésnek tekinthető. Ugyanis tavaly nyáron még sokat kellett küzdenünk azért, hogy egyenes választ kapjunk tőle hihetetlen fontos kérdésekre, és hogy minket se szippantson be a gondolatrengetege.   

Élő jegyzetfüzetek a családtagok

„A baleset után vannak dolgok, amik már nem olyan fontosak, mert rájöttem, nincs túl sok ideje az embernek. Például a bulizgatás vagy a szórakozás. Nyilván nem mentem mostanában sehova. Inkább a gyógyulásra, a zenére és tanulásra koncentrálok. Ami pozitív az életemben, hogy megjelent a lemezem. Most klipet kell csinálni hozzá, ezzel törődnöm a leginkább." Tabár István, Palcsó menedzsere hozzátette, hogy bár a lemezről a hónapok óta egyeztettek a kiadóval, csak a baleset után - de akkor igen gyorsan - határozták meg a megjelenés dátumát.

Palcsó Tamás képekben!

Tabár az is elmondta, hogy Palcsó a baleset előtt nem volt túl jó lelkiállapotban, köszönhetően annak, hogy teljesen kikerült a figyelem középpontjából. „A balesete előtti egy év viszonylag hasztalanul telt. Nem történt semmi vele. Ha valakivel Magyarországon nem történik semmi, akkor nem érdekes ember, itthon legalábbis így gondolkodnak. Ennek is volt köszönhető, hogy a hangulata ingadozott. Az elmúlt egy évben úgy érezte, senki sem törődik vele igazán. Hogy már nem fontos, nem kell az embereknek. Szinte depressziós állapotban volt - ki merem mondani, bár nem vagyok orvos -. Ilyen minden mindegy hangulatban volt."

Palcsó nem ellenkezett, sőt elmondta, menedzserét barátjának tekinti, és csak akkor nem fogadja meg a tanácsát, ha homlokegyenest más gondolnak valamiről. „Belelát a szakmai dolgaimba, a lemezfelvétel alatt is együtt voltunk. Barátomnak tekintem. Apukám is gyakran beszél vele, talán többször is, mint én. Valójában igen sokan vigyáznak rám. Most jó ez, mert nem tudok sokfelé koncentrálni. Néha elfelejtek megköszönni dolgokat, az anyukám, az apukám és a menedzserem az én élő jegyzetfüzeteim. Nem tudom mi lenne velem, ha nem lennének."