Palcsó Tamás úgy fogalmaz: olyan valami ad ki magából, ami nem látható a hétköznapi életben. Lehetséges, hogy ezt a mondatot megértjük majd, ha megjelenik a Megasztár énekesének első nagylemeze. Palcsó erről összesen annyit mondott: behatárolhatatlan műfajban alkotott.

"Behatárolhatatlan műfajú" lemezt készített Palcsó Tamás, legalábbis így jellemezte több hónapnyi munkáját a Megasztár második szériájának ezüstérmes énekese, aki néhány hét múlva megjelenteti a többféle zenei stílust felvonultató úgynevezett útkereső lemezét. A Blikknek erről - némi öniróniával - úgy nyilatkozott, tipikus első lemez lesz. Arra mindenesetre büszke, hogy Tóth Gabival felvettek egy szerelmes duettet.

A hétköznapi életben nem látható valami

Klikk a képre!

Megasztáros énekestársaihoz képest Palcsó Tamás később készítette el a bemutatkozó lemezét, elmondása szerint azért, mert eleget kellett tenni a fellépési kötelezettségeinek, és az iskolai vizsgákat sem halogathatta. Az előbbiekről egyébként rajongói is folyamatosan megemlékeznek az énekes számára létrehozott honlapjukon.

Három nagyobb rajongói lap követi az énekes pályafutását, és mindháromról nagyjából ugyanazt lehet megtudni. Eszerint az énekes a tinilányok és nagymamák nagy kedvence. Valószínűleg a kérdések hatására a nem könnyen jellemezhető Bravo Ottó-díjas és kultuszminiszteri elismerésben részesített Palcsó Tamás saját magát így határozza meg az egyik lapon:"Olyan valamit adok ki magamból, ami nem látható a hétköznapi életben, mert valóban nem vagyok egy nagyon forróvérű alkat". Az énekes szerénységére jellemző, hogy önmagát még sosem nevezte nyilvánosan tehetséges embernek, legfeljebb úgy fogalmazott, nem tehetségtelen.

Jó zenét szeretne csinálni

A Megasztár előző szériájának vége, és az április 30-i döntő után eltelt időszak a legfiatalabb finalista bevallása szerint részben arról szólt, hogy szoknia kellett a pörgést. Időközben a sajtó figyelmének állandó kereszttüzében leérettségizett, szakított Nelly nevű barátnőjével, és szintén a nyilvánosság asszisztálásával beleszeretett Tóth Gabiba, akivel nemrég - a szülők beleegyezését is elnyerve - összeköltözött.

Galéria!

Az újságolvasók arról is értesülhettek, hogy az énekes nemrég életében először repülőgépre ült, amikor családjával Egyiptomba utazott. Ez idő alatt barátnője is nagykorú lett. Arról mostanában kevesebbet olvashatunk, hogy Palcsó a civil életére is gondol, bár a Velvetnek korábban arról beszélt, hogy "gazdasági jellegű képzés" érdekli.

Az ismertségről általánosságban az a véleménye, hogy felelősséggel tartozik a közönsége iránt. A lemezkészítés már a döntő óta foglalkoztatja, bár akkor sem voltak még kikristályosodott elképzelései erről. Kérdésünkre mindössze annyit válaszolt, jó zenét csinálna, "mert az emberek a jó zenét szeretik".