horoszkóp

Az élet rontotta el a Supernem énekesét

dns
2007.10.14. 09:12
Papp Szabolcs az utóbbi években agresszív lett, mert annyi irigy emberrel találkozott. A Supernem részegen vetkőző énekese arról is beszélt, miért kerüli a bulvármédiát, és hogyan írta meg az összes dalát kutyasétáltatás közben a Margitszigeten.

„Fenntartásaim vannak a sajtóval és tévékkel szemben. Nem igazán akarok ennek a klubnak a tagja lenni. Egyszerűen vannak olyan műsorok, ahova nem vagyunk hajlandóak elmenni, az emberek vegyék, aminek akarják” – jelentette ki Papp Szabolcs, a Supernem frontembere arra a felvetésünkre, hogy habár frontember és televíziós műsorvezető, mégsem nevezhető bulvárszereplőnek.

Nézzünk már körül!

Nézzen Papp Szabolcsot!

Az együttes lemezei és klipjei promotálásán kívül a zenész nem szokott nyilatkozni, és hogy mely műsorok szerepelnek a közös tiltólistájukon, arra nem szeretett volna kitérni.„Egyszerűen eltorzult a média. Amilyen embereket beengednek a tévékbe és megkérdezik őket, az hihetetlen. Gyerekek, nézzünk már körül!” Azt, hogy mit lát, ha körülnéz, az énekes nem fejtette ki bővebben, mondván, nem akar személyeskedni.

Az énekes-basszusgitárost is meghívták abba a formációba, amelyet Mester Tamás és Ganxsta Zolee kezdeményezett. Az ideiglenes zenekar negyedik tagja Tóth Tibi, a Hooligans gitárosa lett. Papp Szabolcs védjeggyé vált dadogása után a csapatot Jack Jacknek nevezték el.

Mert beszédzavarod van

A dadogásról egyénként így beszél a zenész. „Ez egy idegi cucc, gyerekkorom óta létezik. Van, aki le akarja vetkőzni és orvoshoz jár vele, én meg talán ebből is élek. Mindig ezzel találnak meg: te vagy az a dadogós. Amikor voltak tévéműsoraim, mindig megkérdeztem, miért pont rám gondoltak. Olyankor azt mondták, azért, mert beszédzavarod van, te hülye! Ez jó. Mondjuk én egy másodpercig nem tudom magam nézni a képernyőn.”

Visszatérve a zenekarra, Papp Szabolcs elmondta, sűrű időszakát éli. „Mindkettővel foglalkoznom kell, de utálok unatkozni. Abba döglenék bele, ha nem hívna fel senki. Amikor lehetőségem van rá, másfél-két nap alatt olyan szinten ki tudom magam pihenni, mintha épp aznap születtem volna.”

Elindul az agyad

Az is kiderült a zenészről, hogy gyakran sétál a Margitszigeten. „Imádom, mert mellette lakom. A kutyámmal nem találkoztam már régóta, mert a volt feleségemnél van. De amikor nálam van, mindig a szigetre viszem sétálni. Ott írok zenét, szöveget. Ezek a séták nagyon fontosak az életemben.” Kérdésünkre, pontosan melyik dalt is írta a szigeti sétái közben, Papp összefoglalta: mindet.

„Az elmúlt három lemez témája mind kutyasétáltatás közben született. A séta mentálisan nagyon jót tesz. Egymagad vagy, érzed, ahogy veszed a levegőt, hallod a szerveid működését, elindul az agyad.”

Papp Szabolcs elmondta, szöveget azért ír nehezen, mert ritkán olvas, legutóbb a Parfüm című könyvet küzdötte le. „Saját magunkról írjuk a szövegeinket azok alapján, amik velünk megtörténtek. Realista zenekar vagyunk. Az 'elmúlt a nyár, don’t break my heart'-ról nagyon könnyű írni, de az kit érdekel?”

Nem stílusom a káromkodás

Az énekest arról kérdeztük, milyen témák foglalkoztatják legjobban, mire arról kezdett el beszélni, hogy a világ megkeményítette. „A mostani munkánk sokkal szókimondóbb lett, sokkal trágárabb. Mert ez jött belőlünk természetesen. Nem stílusom egyébként a káromkodás, de ilyenné tett a világ.”

Papp Szabolcs elmondta, elvesztette a türelmét az emberek iránt. „Érzem magamon, hogy agresszívabb lettem. Látom magam körül, hogy rengeteg az irigy ember, aki csak azért is beléd rúg. Csak azért is úgy viselkedik, amiért az apukája rácsapna a kezére.” Az énekes elmondta, már nem is nagyon jár szórakozóhelyekre, mert számít arra, hogy belékötnek. „Olyan emberekbe botlom, akik a kötözködésből sportot csinálnak. Amikor mégis elmegyek, akkor csak a Fészekbe. Különben meg házibulik vannak nálunk, és nagy társasági ember vagyok. Ha meg koncertezünk, az olyan szinten kimerít, hogy négy napig bottal járok.”

Az életükkel játszanak

Egy nagy buliról készült nemrég egy mobiltelefonos felvétel, amelyiken látszik, a Supernem tagjai egy kocsmában részegen levetkőztek. A tagok utólag TV2 Favorit című műsorában elmondták, nem emlékeznek arra, hogyan és miért vették le a ruháikat. A zenészek úgy fogalmaztak, abban a pillanatban nem fogták fel, hogy akár az életükkel játszhatnak, érhette volna ugyanis őket atrocitás, amiért meztelenül ültek egy nyilvános helyen.