A Fogd a pénzt és fuss! ugyan nagyon kedves volt Peller Mariann számára, de sajnos lekerült az RTL Klub képernyőjéről. A csatorna üdvöskéje a Reggeli műsorvezetőjeként tér majd vissza, amit igazi kihívásnak él meg. A korai kelést még szoknia kell, mert eddig 11-kor kelt. A családalapítás mindenesetre csúszik, és az énekesnői karrier továbbra sem jöhet szóba.

Peller Mariann műsora, a Fogd a pénzt és fuss! nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így gyorsan lekerült az RTL Klub képernyőjéről. „Elszomorított. Kicsit meg is sirattam, hiszen a része voltam. Nem tudom azt mondani, hogy ne lettem volna hibás abban, hogy így alakultak a dolgok. Az ember ilyenkor mindig elgondolkozik azon, hogy vajon hol ronthatta el. Pedig nagyon szerettem ezt a műsort, hiszen volt benne beszélgetős rész és játék is, a szórakoztatásra épült” – nyilatkozta a Velvetnek Peller Mariann, akinek az RTL megígérte, hogy 2009 elején ismét feltűnik a képernyőn.

Magában keresi a hibát

Igazi kíhívás élőben beszélgetni

A csatorna betartotta az ígéretét, és Peller Mariann idén a Reggeli műsorvezetőjeként tért vissza a képernyőre. „Először a Csak csajokban leszek, majd jön a teljes, négyórás műszak reggelenként. Mindig arra vágytam, hogy emberekkel beszélgethessek. Természetesen ez a műsor nem csak a szórakoztatásról szól, hiszen vannak közszolgálati percek és más komoly témák is. Az élő adás igazi kihívás lesz, hiszen ezt még soha nem próbáltam. Nagyon sok rutinra van szükség ahhoz, hogy valaki élőben vezessen egy műsort. Flottnak kell lenni, értelmesen kell fogalmazni, mindig kell, hogy legyen egy kérdés. Emellett fontos a koncentráció, a jó időérzék. Ezeket folyamatosan tökéletesíteni kell, és szerintem soha nem mondom majd azt, hogy teljesen kész vagyok” – nyilatkozta Peller Mariann, aki akkor döntötte el, hogy televíziós lesz, amikor 14-15 éves korában elindultak a kereskedelmi csatornák.

Alvásproblémák

A Reggeli azt jelenti, hogy Peller Mariannak hajnalban talpon kell lennie, ami nem lesz egyszerű feladat, hiszen saját bevallása szerint igazi éjszakai bagoly. ”Általában 11-ig alszom, és este pörgök fel igazán, olykor kettőig, háromig, négyig is. Vagyis gyökeresen változtatni kell a bioritmusomon. A Csak csajoknak köszönhetően már valamennyire sikerült az átállás. Most nyolcra kell beérnem, ami azt jelenti, hogy tízkor fekszem le. Ha a Reggelit is én vezetem majd, ötre kell beérnem. Igazából akkor érzem jól magam, ha nyolc órát alszom. Még egy általános iskolai tanárnőm véste a fejünkbe, hogy csak nyolc óra alvás után leszünk igazán kipihentek. Persze nem mindig jön össze, pedig a korai keléseknél be kell majd tartani, hiszen észnél kell, hogy legyek” - nyilatkozta Reggeli leendő műsorvezetője.

Diploma előtt

Szerencsére a környezetében mindenki segít neki összeegyeztetni a televíziós munkákat az iskolával, hiszen jelenleg a Színház- és Filmművészeti Egyetemen tévés műsorvezető- rendező szakán is tanul. „Szerencsére nagyon jó fejek a tanáraim, több vizsgaidőpontot is adnak. Vitray Tamás vizsgájára egy hetünk volt, de az osztálytársaim csak másfél napokra vettek igénybe, és hagyták, hogy csináljam a dolgaimat. Nemrég vizsgáztam Bárdos Andrásnál, az osztályfőnökömnél, és most rohanok Máté Krisztina három napos kurzusára. Mindenesetre már csak egy félév van hátra, nemsokára diplomázom” – nyilatkozta a Velvetnek Peller Mariann, akit a műsorvezetés mellett a szerkesztés is érdekli. „Sokkal jobb, ha az ember belelát a műsorkészítés folyamatába, ha tudja, hogy egyes elemek hogyan következnek, miként kapcsolódnak össze, hogy miért pont azokat a kérdéseket kell feltenni. A Csak csajok szerkesztői is felkértek, hogy javasoljak pár témát, ami azért jó, mert olyan dolgokkal foglalkozhatom, amik igazán érdekelnek. Igaz, engem szerencsére szinte minden érdekel.”

Minden érdekli

A családalapítás várhat

Bár Peller Mariann nemrég azt nyilatkozta, hogy öt éven belül szeretne családot alapítani, a Velvetnek elmondta, egyelőre csúszik a gyermekvállalás. Ami a férfiakat illeti, jelentkezők természetesen akadnak: „Valami alakulóban van, de nem szeretnék róla beszélni. Meglátjuk, hogy mennyire lesz kitartó. Erre a tulajdonságra most szüksége lesz” - kaptunk rejtelmes választ a kérdésünkre.