horoszkóp

Pflum Orsi egy tankon állva énekelt

2006.04.03. 08:00
A Megasztár második szériájából ismert Pflum Orsi március közepén lemezt adott ki Csak tudnám miért címmel. Mi megtudtuk, hogy örülnek az emberek a lemeznek, hogy Orsi zenekarában mit jelent a CAP szócska, és hogy nem kellemes vörös szaténruhában egy tank tetején playbackelni.

Most jelent meg a debütáló lemeze. Milyen a fogadtatása?

Pontos számadataim még nincsenek, de a verbális visszajelzések abszolút pozitívak. Tetszik az embereknek, hogy sokrétű és szerintem akad rajta egy-két slágergyanús dal is.

Meg lehet élni rétegzenéből?

Nézze meg képeinket!

Nem rétegzenét csinálunk. Az egyik fele könnyebben emészthető, rádióbarát popzene, a másik tartalmaz jazz, funky és r&b elemeket is.

Zenekarának neve Pflum Orsi és a CAP. A weboldalán az áll, hogy a CAP szócska az ön egyéniségére utal. Hogy értsük ezt?

A CAP név teljesen véletlenül jött: az első koncertünkön a műsorvezető megkérdezte, mi a nevünk, a fejemhez nyúltam, amin egy baseball sapka volt, ezért rávágtam, hogy cap. Utólag megideologizáltuk, hogy ez a "contemporary art pop" kifejezés rövidítése.

Találkozik még a régi megasztárosokkal?

Abszolút, főleg rendezvényeken, néha fellépünk együtt, és telefonon is szoktunk beszélni.

A jelenlegi szériából ki a kedvence?

Baktai Anikó és Ruzsa Magdi: mindketten nagyon jól énekelnek, de én nemcsak az énekhangot figyelem, hanem magát az embert is. Anikó kicsit hasonlít hozzám habitusra, Magdi pedig kedves, aranyos ember.

Sokszor látjuk felbukkanni különböző eseményeken. Ön nyüzsgős?

Nagyon szeretek pörögni, mindenhova menni. Például azokat az embereket is rendezvényeken ismertem meg, akikkel most együtt dolgozom. Szerintem a szakma egyik alapköve a networking.

Énekesként közreműködött Robin Williams Magyarországon forgatott, A hazug Jakob című filmjében. Hogy történt ez és melyik jelenetben láthatjuk a filmben?

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen voltam harmad vagy negyedéves, amikor megjelentek a filmesek azzal, hogy keresnek egy filmbe énekeseket. Nem tudtuk, miről van szó, de hárman csajok elmentünk a válogatásra.

Végül a "Bei mir bist du schön" című dalocskát énekeltük el vörös szaténruhában, fehér szőrme pelerinnel egy tank tetején, előttünk zenekar, a háttérben katonák rohangáltak a harctéren. A film végén lehet látni minket 2-3 másodpercig, de alig vagyunk felismerhetők. Nagy hidegben forgattunk Budapest határában, a szél is fújt és fél napon keresztül kellett imitálnunk az éneklést. Nem volt egyszerű.

Kik inspirálják?

Klikk a képre!

Többen is: Whitney Houston, George Benson, Diana Krall és még nagyon sokan mások.

Szerepelt egy divatház, a Fenomén óriásplakátjain. Szívesen kamatoztatja adottságait?

Igen, élveztem a fotózást. Májusban folytatódik a kampány új plakátokon és ősszel katalógus is készül. Érdekelnek ezek a munkák, mert bár nem vagyok egy manöken, olyan képeket készítettek rólam, melyek tetszenek.

Házasságra készül? Már régóta együtt van Szendőfi Péter dobossal.

Együtt csináltuk a lemezemet is, ő volt a zenei producer. Noha most nem élünk együtt, mélyen a szívemben van. De egyelőre rendezni szeretnénk a dolgainkat. Szóval házasságot még nem tervezek.

Vezetéknevéről a szilvára asszociáltunk (a szilva szó németül Pflaume).

Igen a Pflum sváb eredetű név, valóban szilvát jelent. Apukám a Megasztár kapcsán erre a legbüszkébb: hogy az emberek megtanulták leírni a vezetéknevünket.

Pflum Orsi röviden
Pflum Orsolya egy budapesti zeneiskolában tanult klasszikus éneket. Jazztanulmányainak megkezdésével szinte egy időben, felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzének szakára, ahol 2000. júniusában diplomázott. Az elmúlt években különböző zenei műfajokat képviselő zenekarokban is énekelt, jazztől a blueson keresztül a funkig. Szerepelt a Magyar Televízióban és Rádióban, valamint többször énekelt az RTL Klub Hangszál című zenés műsorában. Vokalistaként több produkcióban is közreműködött, Cserháti Zsuzsa állandó vokalistája volt. Énekel a Pesti Magyar Színház "Godspell" című darabjában is. 2005-ben feltűnt a Megasztár döntőjében, amiből azonban igen hamar kiesett, az ismertséget azonban meghozta neki a műsort. Zenekara, a Pflum Orsi & The CAP 2003 elején alakult.

(a pflumorsi.hu alapján)