horoszkóp

Amikor a szőke nő és az arab férfi összeáll

2007.07.08. 10:02
Pflum Orsi duettet készít Amr Moustafával, aki Egyiptomban híres, Dubaiban pedig tiszteletből testőrök kísérik. Az énekesnő néhány kilóval könnyebben és új hajkompozícióval készült a közös, budapesti munkára.

Pflum Orsi arab kollégájával, Amr Moustafával dolgozik egy saját duetten. Mielőtt választ keresnénk arra a kérdésre, mégis ki az az Amr Moustafa, a reneszánszát élő szerelmes duett ötletével kezdjük.

Megmutatják magukat

Nézze meg képeinket!

„Már régóta foglalkoztat, hogy egy keleti kultúrából származó énekessel készítsek egy közös dalt. Manapság divatos, hogy az európai zenében megjelennek a keleti motívumok” – kezdte a történetet a Megasztár második szériájából ismert énekesnő. „A duett elkészítését egy nemzetközi zenei producer álmodta meg, aki három helyen dolgozik: Budapesten, Moszkvában és Dubaiban. Amikor ez utóbbi helyen járt, hozott nekem egy csomó cédét felkapott arab előadóktól, és nekem Moustafa zenéje tetszett a legjobban.”

Pflum Orsi összeállított egy „prezentációt” és elküldte a zeneszerzőként és énekesként számon tartott arab fiatalembernek, aki válaszában megerősítette, hogy szívesen részt vesz a közös zenei tervekben. Kérdésünkre, hogy a férfinak mit kellett ahhoz tudnia a magyar énekesnőről, hogy igent mondjon, Pflum Orsi azt válaszolta: „ ő is fantáziát látott abban, hogy egy szőke, fehér énekesnő és egy arab énekes együtt zenéljen, és megmutassa magát saját országán kívül is.”

Az emberek sztárolták

Az összehasonlító elemzés során kiderítettük, Amr Moustafa nem ugyanaz, mint Moustafa Amar, akinek terjedelmes zenei karrierjéről számol be a Google. Az előbbi fiatalember egy hazai sajtóközlemény szerint az arab világban világhíres zenész és producer. Száz slágert írt már, többek közt Shakirának, és Stinggel közösen elénekelte a Desert Rose című dalt. A YouTube-on megtalálható néhány könnyfakasztó, fehér inges-gitáros tengerparti klipje, amelyek alapján az egyiptomi énekes zenei műfaja nagyjából behatárolható.

A közös munka első lépéseként Pflum Orsi néhány kilót leadott, hajfelvarrással meghosszabbíttatta a haját, majd Dubaiba utazott. Mint elmondta, az Egyesült Arab Emírség mindkettejük számára „semleges terep” volt, ezért döntöttek úgy, hogy ott veszik fel egymással a kapcsolatot. „Moustafa híres Dubaiban és meglepő volt azt látni azt a kedvességet, ahogyan az ismert embereket sztárolják, és ahogyan törődnek velük”

Fényűző volt

Pflum Orsi azzal a példával támasztotta alá vélekedését, hogy a kinntartózkodása idején egy herceg hívta meg őket a palotájába, mert a házigazda kedvelte Amr Moustafa zenéjét; ezért társaságának minden tagját kiemelt figyelemben részesítette. „Fényűző volt minden, és mivel Moustafát nagyra tartották, engem is elkényeztettek, vacsorával kínáltak, testőrökkel kísértek.” Az énekesnő hozzátette, itthon ismeretlen az a mentalitás, ahogyan az arabok az ismert emberekhez viszonyulnak.

„Itthon az a sztár, aki disznóságokat csinál, és akiről minden nap írhatnak valamit. Eközben pedig méltatlanul figyelmen kívül hagyják azokat, akik a szakmájuk legjobbjai és évtizedek óta értékeket képviselnek. Dubaiban viszont azt láttam, hogy megadják a tiszteletet azoknak az embereknek, akik megérdemlik”- mondta Pflum Orsi, neveket nem említve egyik kategóriára sem.

Nagy hatással van az emberekre

Amr Moustafa Berta című inges-gitáros tengerparti andalgója

Az énekesnőt arról is kérdeztük, miért kedvelik Dubaiban Amr Moustafát. „Egyszerűen előkapja a gitárját, és nem tudsz mást tenni, mint nézed a szemét, és a játékára figyelsz. Nagy hatással van az emberekre.”

A közös munka a napokban folytatódik, miután az arab zenész Magyarországra érkezett. „Mivel a két kultúra távol áll egymástól, az a legjobb megoldás, ha a stúdiómunkát közösen csináljuk. Felvesszük a dalt, és amennyiben sikeres lesz a közös munka, remélhetőleg egy lemez is születik belőle.”

Ricky jóbarát

Pflum Orsi saját, jazz és funky zenét játszó zenekarával, a Cappel szokott koncertezni, ezt a romantikus irányzatot kitérőnek tekinti a pályáján. Legutóbb a Viva Comet díjátadón - a hat éve a szólókarrierjén dolgozó - Ricky-vel jelent meg, amelyből néhány újságíró arra következtetett, hogy járnak. Ricky - a félig libanoni származású Haddad Henrik - neve hallatán néhány hónappal ezelőtt még nem sokan asszociáltak vaskos popkarrierre, mára azonban tisztázódott, hogy a Kozsó-istállóból ismerhetjük a fiút, mint a Picasso Branch egyik táncos-énekesét, és Baby Gabi barátját. "Én is hallottam már, hogy együtt járunk, de ez természetesen nem igaz. Nagyon jó barátok vagyunk, közös a társaságunk”- reagált a pletykákra Pflum Orsi.