Presser Gábornak nem jött az igazi

2006.03.08. 08:35
Presser Gábor nem elvből nem nősült, hanem azért, mert fiatal korában nem jött az igazi. Bár egyszer majdnem elvett egy román tinédzserlányt.

Második virágkorát éli éppen Presser Gábor, akit az LGT után most a Megasztár is híressé tett, igaz, rá legalább nem lehet mondani, hogy nincs köze a zenéhez. A Velvet olvasói is imádják Pressert, legalábbis ezt mutatja, hogy a Celebhatározó rovatunkban már a 16. helyen is szerepelt a toplistán, bár lehet, hogy összeesküvés van a háttérben, és Presser Pici és Zorán egymást nyomkodják a rendszerben, amikor éppen nem Somló Tamással zenélnek.

Szereti a gyerekeket

Presser Gábor életének egyik legnagyobb rejtélye, hogy vajon mért nem nősült meg soha, amikor ez még Verebes Istvánnak is sikerült, ráadásul négyszer. Pedig a gyerekeket is nagyon szereti Pici: jelenleg Halász Judittal együtt ő Magyarország UNICEF nagykövete, melynek keretében a gyermekek életének javításáért küzd. Maga is elmondta az egyik magazinnak, hogy már több tinédzsernek szerzett Megasztár-belépőt, emellett felhívást tett közzé a cunami áldozatainak megsegítéséért. Mindezért jelképes száz forintot kap. Emellett meselemezt is készített már gyerekeknek, Varró Dániellel.

Egyszer majdnem

A beltérben is sötétített szemüveg mögé rejtőző zenésznek nem elvi kérdés a szingliség, egyszerűen nem jött el neki az igazi. A Best magazin kiszedte a zenészből, hogy egyszer majdnem megnősült, de akkor sem ő volt a kezdeményező. Presser egy turnén ismerkedett meg egy román tinédzserrel, aki angolul írogatott neki másfél évig, majd egyszer csak megkérte a kezét. A román lány 17 éves volt, Presser meg 30, és válaszában azt írta, túl fiatalnak érzi még magát a nősüléshez. Ennek ellenére a lány ragaszkodott hozzá, hogy meglátogassa, mégsem lett házasság a randi vége.

Pár év múlva Presser New Yorkban látta viszont az Alina nevű lányt, aki akkorra már ismerte a fél amerikai művész- és zenei világot, és Pressert is sok buliba elvitte. Hiába azonban a sznob partik, még mindig nem akart nősülni. Következő lépésként felkereste a lány ügyvédje, és elmondta, Presser megkaphatja az egyik rokon, Arthur Rubinstein berendezett lakását és híres zongoráját - ha elveszi végre Alinát. Presser azonban még mindig nem akart nősülni, és ha eddig nem lett volna gyanús a sztori, most már végképp az. Presser azt mondja, nem akart érdekházasságot, és különben sem bánt meg semmit, mert évek óta együtt él jelenlegi párjával, akiről azonban mélyen hallgat.

Presser Gáborról röviden
1948-ban született Budapesten, a Kertész utcába járt általános iskolába. 1969-től 1971-ig az Omega együttes tagja, majd 1971-ben megalakítja saját együttesét a Locomotiv GT-t. 1978-tól a Vígszínház zenei vezetője. 1985-ben egyik szervezője volt a magyar Live Aid akciónak. Halász Judittal együtt ő Magyarország UNICEF nagykövete. A Megasztár zsűrijének tagja.