Ahogy még nem látta Kiszel Tünde muffját

2008.04.30. 19:19
Kiszel Tündét megkértük, hogy két régen készült aktfotóját értékelje mai szemmel, illetve meséljen arról, milyen volt annak idején a modellszakmában dolgozni. A nosztalgiázás során olyan magazinok nevei kerültek elő, mint az Ádám vagy a Szerelem című újságé.

Érdekes aktfotók érkeztek a Velvethez, amikből kiderült, Kiszel Tünde németországi, Tutti-Fruttis karrierje idején nem csak műsort vezetett, hanem bizony vetkőzött is magazinoknak. Akkoriban nem volt divat a punciszőrtrimmelés, így hát ő is rendes bozontokat mutogatott az igényes közönségnek.

Kiszel Tünde szerint ma már sokkal nehezebb a modell szakmában érvényesülni, és szerinte nem azért, mert magasabbak az elvárások, inkább úgy fogalmazott: túlkínálat van a piacon. „Ma minden második lány modell akar lenni. Ezért sok a szélhámos, aki átvágja a lányokat, olyanról is hallottam már, hogy kiviszik őket külföldre, és ott másra is rá akarják venni őket" - mondta el az élet dolgaiban tájékozott műsorvezetőnő.

Kiszel Tünde ezért még aktív modell korában minden esetben ellenőrizte a fényképészt, és sosem jelent meg egyedül a fotózáson. "Mindig magammal vittem a barátnőmet, de arra is volt példa, hogy az anyukám kísért" - mondta a ma már naptárakból élő asszony. A mai napig nem tartja „cikinek" a régen készült képeit, sőt nem is szégyelli, mert állítása szerint mindig csak olyan felkérésre mondott igent, ami vállalható volt. „Volt olyan is, mikor komoly pénzeket ajánlottak, de ha nem tartottam korrektnek az ajánlatot, nem foglalkoztam vele."

A fehérneműs naptár műfajában még ma is tevékenykedő Kiszel szerint nincs korhoz kötve, hogy az ember hány évig vetkőzhet, mert ezt leginkább a kereslet határozza meg. Néhány régebbi fotója ma is fellelhető az interneten, amelyekre Donatella édesanyja így emlékezett vissza:

"Az első fotó még a Szerelem című újságban jelent meg, ahonnan a szerkesztők nem sajnálták a gyermekkori képeket sem, így az olvasó - természetesen nem egy oldalon, de - végignézhette, miből lett a cserebogár. Ha ebben a lapban szerepelt egy modell, akkor 4-6 oldalon keresztül foglalkoztak vele, így akár fürdőruhás képekkel is megajándékozták az arra kíváncsi olvasókat" - mondta el az azóta cserebogárrá vált Kiszel.

A második kép szintén egy már elfeledett magazin, az Ádám hasábjait díszítette. Kiszel ezzel a magazinnal mélyebb kapcsolatot ápolt, hiszen nemcsak a fotói jelentek meg a lapban, de írt is benne, sőt a reklámfilmjük főszerepére is őt kérték fel. „Az állatkertben a madárházban forgattuk a tévéreklámot, persze nem meztelenül szerepeltem benne, hanem bambusz bikiniben. Paradicsomi körülményeket teremtettek és énekelnem kellett az Ádám hol vagy című slágert, és egyszer csak megjelent egy férfi és adtam neki egy újságot. Abban az időben sokat ment a televízióban ez a reklám." Kiszel nemcsak promótálta a magazint, de írt is benne - mesélte a nosztalgiára és az abszurdra egyaránt fogékony Velvetnek a honlapján önmagát dekoratív médiaszemélyiségként definiáló Kiszel.