horoszkóp

'Nem akarok rockfióka lenni'

2006.03.12. 07:26
A Megasztár harmadik szériájának döntőse, a huszonegy éves Puskás Péter műgitárokat tör-zúz, a színpadon mindent belead, és a kreatívitást, meg a felkészültséget tartja a legfontosabbnak. Még maga se tudja mi is lesz belőle, de maradna még a Megasztár-házban néhány fordulót. Egyelőre úgy tűnik, simán sikerült.

"A Fórumok kemények" - kezdi Puskás Péter sárga pólójában a Megasztár ház konyhájában, kicsit megfáradtan és iszonyú halkan. - "Olyanokat is írnak, hogy rángatózós hülyegyerek vagyok, meg hogy idegbeteg, és hogy mindig be vagyok szívva, szóval nagyon vicces. És ezen képesek vitatkozni hatvan oldalon át."

A Megasztár ház konyhájában nagy a füst és a rendetlenség, de a lakók láthatóan otthonosan érzik magukat. A szereplők nagy része ruhapróbára ment, Szabó Eszter a Velvetnek elárulta: Makány Márta tervezte terepszínű ruhát fog viselni.

"Van szabadidőnk. Csak az a baj, hogy soha nem látjuk a Megasztárt." - folytatja viccelődve elhagyhatatlan kalapjában, majd hirtelen feláll: neki is mennie kell. Elég nagy a rohanás tehát a fiatalok között, de azért nincsenek bezárva a házba, noha tíztől négy órát énekelnek, aztán ebédszünet, és jöhetnek a táncpróbák délután négyig.

A jó zsűri

Klikk a képre!

Puskás Péter a Megasztár harmadik szériájának ügyeletes szépfiúja rövid időre hármasban marad a Velvet kommandójával, de fiatal korára tekintettel megkegyelmezünk neki. "Nem tudom ki a kedvenc zsűritagom, nem ismerjük még annyira őket" - mondja hátradőlve, kicsit szeppenten és továbbra is halkan. - "De talán azért a Presser, mert ő mindig hozza azt, amit hozni kell. A többieknek van, hogy rossz a kedvük, vagy rapszodikus a hangulatuk, de neki nem."

Novák Péterről is jó véleménnyel van, feltehetően ő is érzi a hasonlóságot kettejük személyiségében. "Iszonyat jó fej, az ízlésünk is elég hasonló, ráadásul hasonló családból jöttünk, meg ő is kipróbálta magát mindenben, én is ezt szeretném."

Puskás huszonegy éves, egyszer már majdnem megpróbálkozott a Színház és Filmművészeti Egyetem rendezői szakával, de aztán mégis inkább a bölcsészkar mellett döntött. "Majd később. Addigra már én is többet látok a világból. A rendezés a legkreatívabb munka, nagyon sok mindenre kell figyelni, nekem meg még van időm. Jelentkeztem viszont a színész szakra, de nem vettek fel, mondjuk ezt nem csodálom: jó szar voltam."

Ez azért lehet, mint mondja, mert a színészetben nem érzi azt a lázat, mint színpadon, éneklés közben. Mivel édesapja színész, pontosan tudja, mivel jár ez a szakma. "Még apámnak is napról napra meg kell küzdenie a helyért, az állásáért. Azért is jó a Megasztár, mert az ember lehetőséget kap, hogy megismerjék."

Bennmaradni

"Remélem még pár hétig bennmaradok, szeretném, ha még egy-két színt meg tudnék mutatni. Nem akarok beskatulyázódni a rockfióka szerepkörbe" - mondja, miután egy várakozó újságírót ahhoz a mosogatógéphez navigál, amelyikből előzőleg egy tűzforró poharat adott. Isteni forró kólázás volt. - "A Majomparádét nagyon szerettem, jól felépített szám volt, elő lehetett adni. Biztos más ezt másfél órán át nyomni, az már igazi show lenne."

Megismétli, hogy szeretné megélni a jövő hetet a megasztárok között, és ezt le is kopogja a konyhaasztal alján. "Caramelnek például szenzációs hangja van, elég, ha csak énekel, nekem viszont folyamatosan járnak a lábaim, muszáj mozognom" - elmondja, hogy a mostani csapatban mindenki nagyon kreatív, Novák mindenkinek meghallgatja a véleményét, és egyéniségre szabják a számokat. Az egyetlen probléma az idő rövidsége, amihez gyakran energiahiány párosul.

Galéria!

Ettől függetlenül Tilla új Puskás Öcsije szerint bőven van baj a zenével, mivel a mainstream és az underground stílusok teljesen elhatárolódnak egymástól. "A jazzkoncerteken öt ember ül a nézőtéren, pedig Magyarország legjobb jazz zenészei játszanak. Ez annyira nevetséges és ciki. Az ember azt gondolná, hogy legalább a tanítványok megnézik mestereiket, de ez nem így van, leszarják" - mondja belemelegedve. - "A pincezenekarokat tíz ember hallgatja, ezen kívül vannak, akiket nyomnak a tévék, de sehol az átmenet. Nincsenek külön színek, és ezt az űrt pótolhatja a Megasztár."

A meleg kérdés

Az extrém cuccok és ötletek kismesterétől a beszélgetés végére már azt is meg merjük kérdezni, hogy nem gondolja-e, hogy néha meleg fiúnak tűnhet a nézőtérről, de ez azért is van, mert amúgy nem tűnik identitászavarosnak. "Nem vagyok meleg, de ha az lennék, se lenne semmi gond" - mondja nyugodtan és azt is megtudjuk, hogy a tinilányok újdonsült kedvencének van csaja.

A civilben bölcsészhallgató fiúnak úgy tűnik rengeteg arca van, és egyelőre legfontosabb feladatának a felkészülést tartja, bár fogalma sincs mi lesz, ha kiesik a Megasztárból. "Gondolom csinálok egy lemezt, mint a többiek. Aztán meglátjuk" - mondja nevetve.