Puskás Peti megszerette a filmforgatást, ami szerinte semmihez nem hasonlítható. Bár szerepel szappanoperában, de hamar be kellett látnia a Casting minden élménye nem hasonlítható semmihez. Hirtelen kell koncentrálni, nem lehet csak beesni erre a munkára. Véleménye szerint annyira jól sikerült megtalálni a középutat a zenében, hogy még a rádiók sem tudják őket beskatulyázni, ezért nem is játsszák őket.

Puskás Péterre a Casting minden díszbemutatóján beszélgettünk a filmes debütálásáról és a nyughatatlanságról. Az első filmes énekes maga is meglepődött, hogy semmi hasznát nem vette eddigi tapasztalatinak. „Más az egész" – magyarázta. "Azt hittem a sorozat majd segíteni fog, meg a musical, de a film a legnehezebb az összes közül. Olyan furcsa élmény. A színházban felmész a színpadra és van két órád, hogy kiteljesedj és átéld. A filmben ezt nehéz. Például egy ágyjelenet nagyon groteszk a helyszínen: ott fekszel egy nő mellett fél pucéran, egy intim pillanatban és körülbelül fél méterre tőled van egy kamera és körülötte negyven fej. Közben instruálnak, mondják a ritmusát, így nagyon nehéz átélni."

A nehézségek ellenére - amiket nem győzött hangsúlyozni – azért nagyon élvezte a forgatást. "Reggel nyolcra bemegy az ember, és csak délután háromkor vesszük fel azt a bizonyos nyolc mondatot, amit kell. Abban a pillanatban, mikor azt mondja a rendező, hogy tessék mehet, meg kell élned az egészet. Egy filmforgatás ilyen. De baromira élveztem, mert nagyon érdekes, izgalmas munka volt. Le a kalappal a filmrendezők előtt, mert nem semmi munka az övék."

Klikkeljen Puskás Petiért!

Puskás nem tesz különbséget az eddig munkái és a filmforgatás között, mert mindegyiket szerette. "Hála istennek az elmúlt két évben igazából megkaptam az esélyt - és ez jó érzés - visszahívtak. Minden így indult, a sorozat is, hogy benne leszek pár hónapig, ahogy a színházban is egy darabban, de a végén ott ragadtam."Azért azt a következtetést nem vonta le Puskás, hogy innentől kezdve minden magyar filmben szerepelni fog, de reméli, hogy lesz még lehetősége ilyen produkcióban részt venni.

Definiálni lehetetlen

A Megasztárosról az is kiderült, hogy példaképének Novák Pétert tartja, aki hasonlóan hozzá, sok mindent kipróbált már. Azonban azt nem tervezi, hogy a nyomdokaiba lép a műsorvezetőnek, tehát nem fog közszolgálati műsorok atyja lenni. Eredeti szakmájában nem lát nagy fantáziát, kiderült ezért botlunk bele lépten-nyomon. "Úgy érzem, Magyarországon a zeneipar nem egy teljes napot beöltő foglalkozás, eléggé állóvíz. Itthon hobbi, de én megpróbálom komolyan venni. Örülök, hogy van a színház, mert az reggeltől-estig színház, és a sorozat megint csak nem egy olyan média, amit az ember állandóan csinál. A zene nem olyan, hogyha van idő, leülünk, és írunk számokat abban reménykedve, hogy van rá igény."

Miután elvesztettük a fonalat, hogy most miként is lehetne meghatározni a Puskás-jelenséget, megkértük, segítsen nekünk. "Nem szeretek definiálni, nem is gondoltam arra, hogy meghatározom magam. Remélem, jól csinálom, amire felkérnek. Mindig megkeresem azokat az embereket, akiktől segítséget kérhetek, hogy hogyan csináljam. Nagy segítség, mondjuk, a család, a szüleim és nagyszüleim is színészek, ez hatalmas előny, nem kell messzire mennem. Reménykedem abban, hogyha felkérnek valami miatt, sikerül bebizonyítanom, hogy nem csak azért vagyok ott, mert szerepeltem a Megasztárban és az adott valamilyen lökést. Nagyon jól mondta Kern András: nem híresnek kell lenni, hanem jónak. Ez egy helyénvaló mondat."

Az énekes-színész minél hamarabb szeretné megteremteni azt az egzisztenciát, amiből később építkezhet. "Az énekesi pálya nem hiszem, hogy sokáig tart, mert azt az ember 36 éves koráig nyomatja, de a színész szakma olyan, hogy ott ki lehet teljesedni. Egyelőre bírom és remélem, nem szükségből fogom ezt később sem csinálni." Miután szerepelt a Megasztárban, a Jóban Rosszban-ban, musicalekben, meg egy egészestés filmben, joggal merült fel bennünk, hogy megtudjuk, mire vágyik még. „Van még jó pár célom, főleg zeneileg. Szeretnénk felfuttatni az együttest, mert mikor elkezdtük készíteni a lemezt két évvel ezelőtt, az volt a célunk, hogy ne alternatív és ne popzenét játszunk. Olyan jól sikerült, hogy nem is játszanak minket a rádiók. Az a vágyam, hogy haladjunk ebben is előre, ne csak megcsináljuk a lemezt, de meg is mutassuk, hogy létezik ilyen is Magyarországon. Ezek szuper dolgok."