horoszkóp

Real Action táncosként készül Amerikába

dr
2007.03.27. 08:26
Real Action a Hip Hop Boyz egyik tagja sztárokat és újságírókat tanít táncolni. A hálátlan tömeg azonban távol maradt az Amerikát is megjárt tehetség bemutatójáról. Az interjú alatt az is világossá vált, hogy a Hip Hop Boyz még létező zenekar, új produkciókkal is készülnek.

Miért határoztál úgy, hogy a médiaszemélyiségeket és a sajtó munkatársait tanítod táncolni?

Régebben és manapság is rengeteg megkeresés érkezett hozzám. Úgy gondoltam, hogy egy főszerkesztőt, esetleg egy sztárt nem lehet berakni egy ugyanolyan csoportba, amibe a többieket. Lehet, hogy ezt csak én gondoltam így, de szerintem ez mindenki szempontjából jó dolog.

Klikk!

Ezzel arra célzol, hogy volt erre igény?

Igen. Anry Soós Éva volt az, aki kifejezetten nálam szeretett volna táncolni, de itt kiemelhetném még Nócit, Szorcsik Vikit vagy Dundikát is. Sokan akarták, így arra gondoltam, ha már ennyien vannak, miért ne csináljak egy Vip Dance Klubot, ahol rendszeres oktatás lesz. Hetente kétszer egy órás foglalkozást tartok majd. Aki esetleg lemaradna, az is be tud majd kapcsolódni, mert úgy van kialakítva az edzés menetrendje, hogy bárki bármikor be tudjon lépni. Ha már Európa legnagyobb harcművészeti központjában fogom tanítani őket, miért is ne adjak nekik egy olyan ajándékot, ami kifejezetten a csoporthoz kapcsolódik: egy egyedi, személyre szabott önvédelmi oktatást kapnak. Mindenki eldöntheti, hogy a tíz önvédelmi módszer közül melyiket szeretné havonta egy alkalommal kipróbálni.

Milyen táncstílusokat sajátíthatnak el a jelentkezők?

Breakelni, fejen forogni, helikopterezni nem fognak. Semmilyen akrobatikus dolgot nem tanítok nekik, csak könnyebb táncmozdulatokat. Rendszeresen részt veszek New York-i Broadway Dance Center mesterkurzusain, - legutóbb januárban jöttem haza - ahol sztároktól tanulhattam magam is. Ezeket az anyagokat is el fogják sajátítani. A lényeg, hogy érezzék jól magukat, olyanokat táncoljanak, amik fejlesztik mozgáskoordinációs készségüket. Ezzel talán kicsit közelebb kerülnek a sztárvilághoz a média munkásai is.

Mennyi köze van az egésznek ahhoz, hogy a csapból is a tánc folyik?

Természetesen a tévés műsorok ezt felerősítették, de engem ezzel már jóval előbb megkerestek. Úgy érzem, most érett be annyira, hogy megvalósulhasson.

Hogy kerültél Amerikába?

Amikor a Hip Hop Boyz együttessel felléptünk kint, akkor találkoztam a mesterkurzus tanáraival. A kurzuson meghívásos alapon lehetett részt venni. Mivel jól sikerült, utána vissza is hívtak egy turnéra. Sajnos az egészéves lett volna, így nem tudtam elvállalni. Az itteni munkáimat nem tudtam itthagyni.

Hány európai volt a csoportban?

Én voltam az egyetlen. Ez nagyon nagy dolog. Ebben az a legjobb, hogy nyolcezer kilométerre ugyanazzal az oktatási módszerrel dolgoznak, mint én. Engem ez nagyon érdekelt és régóta ki szerettem volna menni erre a mesterkurzusra. New York volt a legközelebbi hely, ahová mehettem.

Milyen eredménnyel zárult?

Nyáron meghívtak egy táncexpóra, ahova ki tudom vinni a saját produkciómat is. Reményeim szerint egy amerikai turnén is részt vehetek vele.

Arra nem gondoltál, hogy áthelyezd a székhelyedet a tengeren túlra?

Ez egy nagy álom. Jó kapcsolatot ápolok Chris Juddal, akivel most is emaileket váltunk. Ami késik, nem múlik: lehet, de nem akarom ezt előre kimondani. Ha ez ember még többet akar, akkor ki kell költöznie. Azt a hibát, amit annak idején elkövettünk a Hip Hop Boyzzal -nem költöztünk ki Németországba, mikor megjelent ott a lemezünk- még egyszer nem követem el. A másik történet, hogy a családot nem hagyhatom itt.

Klikk!

A feleséged hogy tolerálja azt, hogy állandóan utazol?

Természetesen nehezen, a kislányom és a kisfiam is. Fontos nekem a család. Ha velük vagyok, mindig feltöltődöm.

A fiad követni fog a pályán?

Róla tudni kell, hogy egyéves kora óta folyamatosan nézi a táncos anyagaimat, ebből él, ezen nevelkedik. A kislányt is visszük, mert már ő is elért ebbe a szakaszba. A fiam már tudja a koreográfiákat, a szövegeket kívülről. Tipikus táncos és nagyon tehetséges. Be is írattam egy musical tánciskolába.

Te nem is foglakozol vele?

Érdekes dolog ez, tőlem nem tanul. Sokáig nem tud figyelni, két - három mozdulat után feladja. Nem koncentrál annyira, mint egy vadidegen tanárnál, viszont más, mikor berakok egy videó anyagot : azt mozdulatlanul végignézi.

A mostani öltözéked táncos szerelés vagy kifejezetten utcai viselet?

Ez az én stílusom, ezeket a dolgokat szeretem, de ez táncos szerelés is egyben. A sapka pedig a póthajam.

A Hip Hop Boyz többi tagja nem féltékeny a sikereidre?

Mivel mindenkinek megvan a saját területe, és mindenki jól érzi magát benne, együtt tudunk működni. Igazából meg különálló életet élünk. Mikor a Hip Hop Boyzról van szó, akkor természetesen egyek vagyunk.