horoszkóp

Rékasi Károly színészből lett bártulajdonos

2006.01.11. 08:09
Rékasi Károly borbárt nyitott, hogy bebizonyítsa gyermekeinek, ő nem csődtömeg. A BK-t szereti, de azt nem szereti, ha Bartha Zsolttal azonosítják. Ezen kívül nem zavarja, ha bulizás helyett autóban várakozik és az ergonomikus utazást is mindig szem előtt tartja.

Rékasi Károly nemrégiben borbárt nyitott egy barátjával, mivel hiányolja a filmszerepeket. Így próbál valami maradandót teremteni, amivel bebizonyíthatja a két gyerekének, hogy "nem csődtömeg az apjuk" - taglalta a Színes Bulvár Lapnak a színészettől némileg távol eső vállalkozás okait a színész. Rékasi ugyanakkor fájlalja, hogy negyvenhárom évesen kell pályát módosítania.

Szól a hangja

Kívülálló számára nem nagyon érthető a színész sötét hangvételű kifakadása, hiszen még a csapból is az ő hangja folyik: számos külföldi reklámnak ő a magyar hangja, ahogy lassan már minden akcióhőst is ő szinkronizál: ő a Star Wars eredeti szinkronjában Luke, ő Legolas a Gyűrűk urából, Mulder ügynök az X-Aktákból, és gyakran ő a magyar hangja Tom Cruise-nak is.

Utazási tippek

Klikk a képre!
Szerintünk azért sem kell még megkongatni a vészharangokat, mert a Rékasi által alakított Bartha Zsolt a Barátok köztben '98 óta elmozdíthatatlannak tűnik. Azt azonban nem szereti, ha az utcán "lezsoltikázzák", ilyenkor ugyanis megfordul a fejében, hogy lefejeli az illetőt. Bartha Zsolttal semmiképp sem akar azonosulni, de mint karaktert kedveli. Rékasi civilként sosem megy annyira messzire, mint az általa alakított figura: bűnlajstromát mindössze kisebb közlekedési kihágások pettyezik. De ezt is jól megmagyarázza: "Azt vallom, hogy az ember pontosan annyi időt szánjon utazásra, amennyi feltétlenül szükséges."

Nem bulis

Rékasi még azt is elárulta a Színes Bulvár Lapnak, hogy nem egy bulis típus, és ha közös mulatságra mennek, ő az első tíz perc után legszívesebben eloson és az autóban várja meg feleségét, Détár Enikőt. Ez őt állítólag egyáltalán nem zavarja.

Krízis

Mint ismeretes, nem volt mindig ilyen szép egyetértés a pár között: tavaly tavasszal a házaspár a sajtó fürkész szemei előtt előbb eltávolodott egymástól, majd újra összejött. Ekkoriban a lapok egymást túllicitáló találgatásokkal és pletykákkal szórakoztatták olvasóikat. Vonatkozó sajtóorgánumok először úgy tudták, Détár a Madách Színház egyik fiatal táncosába szeretett bele, nem sokkal később pedig az a hír röppent fel, hogy a színésznőben egy idősebb kollégája keltett plátói epekedést.

Legyen pozitív a jövő

Aztán ahogy jött, úgy el is múlt a válság és a love story szép happy enddel zárult: a 21 éve együtt élő pár ismét visszatalált egymáshoz. Így most már csak Rékasi borbizniszéért aggódhat az ország, illetve azért, hogy kapjon végre újra olyan filmszerepeket, amilyeneket szeretne.

Rékasi Károly néhány szóban
Rékasi Károly 1962. szeptember 25-én született Jászberényben. 1986-ban diplomázott a Színház és Filmművészeti Főiskolán. Egyebek mellett tagja volt a Madách Színháznak, a József Attila Színháznak, a Nemzeti Színháznak, 2000 óta szabadúszó. 2002-ben a Juventus Rádió jótékonysági akciójának egyik fő támogatója, ahol a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány számára gyűjtöttek pénzt. A Nescafé reklámjainak egyik visszatérő arca, számtalan filmet szinkronizált. A Sztárboxban Ganxsta Zolee-tól olyan ütéseket kapott, melyektől kisebb agyrázkódása lett.