horoszkóp

BB Renato egy göteborgi plázában utcazenél

2009.02.25. 13:32
Áprilisban Milánóban lesz koncertje, de a sikerei ellenére még mindig az utcazenélés a kedvenc programja a Big Brother csődörének, Renatónak. Az egykori valóságshow-hős pillanatnyilag Svédországban él, és az Eurovízió-nyertes Elena Paparizou felfedezőjével dolgozik egy albumon. Mint mondja, Magyarországról a vére miatt ment el, és a terepet is túl szűknek és korlátozottnak tartja itthon ebben a szakmában.

"Nem tudom mennyire számít még celebnek, de engem meglepett, amikor BB Renátót láttam csövezni a Nordstan nevű plázában, Göteborgban" - írta a Velvet egyik olvasója feljelentőnkbe. "Valamikor még olvastam valahol, hogy vannak itt rokonai, nyilván náluk alszik, közben meg az utcán koldul egy kis pénzt. Mindenesetre elég rossz helyet választott, nem sokat lehetett hallani a gitárjából, mert a közelben ment valami más zene."

Feljelentőnk lesifotója Pavesi Renatoról

Pavesi "Vaffanculo" Renatót valóban Svédországban értük el. A Big Brother egykori csődöre - akinek nevéhez fűződik a magyar televíziózás első valódi aktusa az azóta tönkrement BB Évivel - egy pillanatig sem tagadta a szituáció valóságát. "Az utcazenélés az életem része volt már kölyök koromtól kezdve, amikor is 16 évesen már körbestoppoltam Olaszországot egy szál gitárral. Nálunk, zenészeknél ez egyfajta szórakozás: néha kimegyek, annak is van hangulata" - magyarázta.

Ezek után persze nem meglepő, hogy ugyan nem ez a fő bevételi forrása, de a zenélés tölti ki az életét hosszú idő óta. Pavesi két évig volt Magyarországon egy együttes oszlopos tagja: a Fandangó nevű formációban Kandech Evelyne énekelte az örökzöld flamenco számokat, a Szigetet is megjárták, és sok helyen felléptek. "Volt pár sikeres és ütős koncertünk, de most végre saját zenéket szeretnék játszani, úgyhogy pillanatnyilag a kreatív időszakot élem, nem az éjszakázós, koncertezős, bulizós életmódot élem. Magyarországról a vérem miatt jöttem el, mert nem tudok huzamosabb ideig egy helyen megmaradni, na meg a terep is túl szűk és korlátozott a zenészek számára."

Az egykori valóságshow-hős most Svédországban dolgozik a saját flamenco lemezén, illetve az Eurovízió nyertes Antique (Elena Paparizou) felfedezőjével és akkori producerével, Jonas Scheldt-tel hoznak össze egy poplatin anyagot. "Samba, bossa, chill, soul, funky és persze flamenco ötvöződik benne, kifejezetten eklektikus" - lelkendezett Pavesi, akinek neve már a valóságshow idején sem volt ismeretlen. Híre ment ugyanis, hogy a magyar BB-háznak van egy lakója, aki folyamatosan olaszul káromkodik. Persze nem ezért, hanem a zenei tehetsége miatt jönnek onnan is a felkérések. Áprilisban például Milánóban koncertezik. "Itt helyben pedig egy göteborgi régi motorossal zenélek klubokban, Magnus Stedman kétméteres viking létére profi flamenco gitáros ember."

Hogy mi történt azóta a többi BB-s szereplővel, nem tudja. Mint mondta, csak Bálint és Popey az, akivel tartja a kapcsolatot, a többiek teljesen más világ a számára. Még Évivel sem beszélt évek óta, akivel a házban első héten ágyba bújt, aztán a való életben is összehozta őket a sors egy kis időre . Kapcsolata jelenleg sincs: "Reggeltől estig gyakorlok, írok, zenélek. Komolynak érzem magam, de most nem egy kapcsolatba akarom belefektetni az energiámat" - zárta rövidre a magánéletére vonatkozó érdeklődésünket.