Megrontás gyanújával tett feljelentést Alföldi Róbert Nyugalom című filmje miatt egy bizottság. Alföldinek rosszul esik a botrány, szerinte ő csak őszintén fogalmaz. A jogvédő szerint az egész ügy egy baromság.

"Megrontás" gyanújával tett ügyészségi feljelentést a Nyugalom című film miatt a Szövetség a Tisztességért Bizottság. A feljelentés ismeretlen tettes ellen szól.

Alföldi Róbert első filmjét már korábban is támadták jobboldali és bulvárlapok, szerintük ugyanis az fajtalanságot, illetve vérfertőzésre utaló közösségellenes cselekményt mutat. A felháborodást az a jelenet váltotta ki, amelyben az anyjával kényszeres közelségben élő főszereplő 8-10 évesen megmasszírozza, majd megmossa anyja lábát, és egy pillanatra látszik, amint a gyerek keze a combon fölfelé nyúl.

Bodzsár István, a film producere a Népszabadságnak elmondta, hogy korábban semmilyen elítélendő vonást nem találtak a jelenetben, és az ellen nem emeltek kifogást a kilencéves fiú szülei sem, pedig a szereplő édesanyja jelen volt a forgatáson is. A producer az Indexnek elmondta, hogy nem tudja mi a konkrét kifogás a film ellen, de Alföldi Róbertnek nagyon rosszul esik ez a botrány.

Alföldi a múlt héten a Mokkában reagált a filmet ért támadásokra: "Azt gondolom, eme botrányt bizonyos IQ-szint alatti, magukat újságírónak nevezett firkászok próbálták gerjeszteni. Nem hiszem, hogy azért csinálunk egy filmet, hogy ez legyen az első reakció rá, de azt gondolom, hogy ez nem rólunk vagy a filmről szól. Ez róluk szól, akik ebbe belekapaszkodtak. Pont." A férfi elmondta, hogy ugyan számított szélsőséges megnyilvánulásra a filmmel kapcsolatban, ilyen jellegű támadásra nem volt felkészülve. A színész úgy látja, manapság a dolgok őszinte megfogalmazása már botrányt kavar.

A Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezet elnökét, Dénes Balázst kérdeztük arról, mit gondol a feljelentésről. "Ez egy baromság. Szánalmas és elképesztő, hogy mostanában ízlésbeli dolgokat is büntetőeljárás segítségével akarnak megoldani." A jogász elmondta, hogy bármilyen hülyeség miatt lehet feljelentést tenni, de ilyen esetekben általában az eljárást nem indítják meg. Szerinte most sem fogják. Hivatalos döntés tizenöt napon belül várható.