Rúzsa Magdi és a levetett napszemüveg

2006.04.07. 08:06
A Megasztárok házának szorgosan dolgozó énekesei csak nagy ritkán engednek belépést birodalmukba, akkor is kicsit nyűgösek a sajtó miatt, de azért szeretik őket a maguk módján. Rúzsa Magdi kicsi spéttel veszi le, hogy nyílt nap van, de aztán hamar belelendül. Végül még lefotózni is sikerül.

Rúzsa Magdolnára kicsit várni kell a Megasztár-ház nyílt napján, amikor földi halandók (újságírók) is betekintést nyerhetnek a kicsit kaotikus megasztár-életbe. Korábban már jártunk itt, akkor még bent lakott a Puskás Peti, meg a Varga Pista, Baktai Anikóról nem is beszélve, persze utóbbi interjúnk idején még lelkesen készült a musicalestre.

Káosz az asztalon, nyugalom az arcokon

Nézze meg képeinket!

Egyvalami azonban sose változik: az iszonyatos mocsok a konyhaasztalon. Pedig hát a gitárját lazán egy sarokban pengető Kontor Tomi szerint előző nap takarítás volt. Na persze nyilván inspiráló a kosz, meg a rendetlenség, ám belőlem a Bree van de Kamp-et hozná ki, ha hagyom. Inkább nem hagyom. Ehelyett megpróbálom lekötni Szabó Esztert, aki otthon is kalapban van, és elmondja, hogy ő egyáltalán nem nyilas, hanem ikrek, aki május huszonnyolcadikán született. Volt is vele problémája, hiszen Eszter, így a névnapja is a közelben (május 24.) van. "Ráadásul ott a húsvét is"- mondja letörten.

Időközben Kontor már lazán gitározva ad interjút a Velvet másik tudósítójának, és még a koszos edényhalmokon át is tisztán kihallatszik, hogy a két fiatal nem jár együtt, csak szeretik egymást, és hogy még ezen kívül egy csomó más embert is szeretnek, akikkel szintén nem járnak.

Magdi napszemüvege és a nem létező smink

Aztán felszabadul Rúzsa Magdi, elillan Szabó Eszter, persze interjúra, vagy fotózásra, vagy talán maga se tudja, hogy mire. Rúzsára az előszobában csapok le, óriási napszemüvegben pózol, és naivul megkérdezi, probléma lenne-e, ha nem venné le, mivel nem sminkelt.

Igen, az probléma lenne, mondom, mivel ő nem Bono, de még csak nem is Sophia Loren, viszont megnyugtatom, hogy az, ha sminkel, mindenkinek jó. Én például megcsinálom vele az interjút, miközben ellesem a sminkelési praktikáit. Ezen aztán nevet, mint aki nem tud meghúzni egy egyenes vonalat, pedig meg tud.

Ének a Vajdaságban

"Nem tiszteletlenség sminkelni interjú közben?" - kérdi tőlem. Én az ajtóban toporogva figyelem, és elmondom neki, hogy szerintem egyáltalán nem az, különösképp, mivel én kértem rá. Így az alapozóval kezdi, amit egy kicsit eltúloz, de ezt csak a fényviszonyok miatt nem veszi észre.

A vajdasági lány mindössze tizenkilenc éves, a hangja mégis komoly élettapasztalatról árulkodik. "Soha nem tanultam énekelni, mégis egész életemben mást se csináltam. A szomszédok most nyilván örülnek, hogy nem vagyok otthon, mert soha abba nem hagytam."

Rúzsa első komoly feladatának a Rocky Horror Picture Show címadó dalát tartja, mivel a musical világa meglehetősen távol áll tőle. Ennek ellenére a világért se futamodna meg a kihívás elől, sőt épp ellenkezőleg. "A kedvenc dalom a Winner takes it all volt az Abbától, de ha most bent maradok, a jövő heti szám leszek igazán én."

A hírnév adott

Nézze meg képeinket!

Az énekesnő benn maradt a szombati szavazáson, és bár egyetért Puskás Péterrel abban, hogy a továbblépéshez szükséges ismertséget már meghozta nekik a Megasztár, azért nem örülne, ha kiesne. "Egyre rosszabb itt benn, mivel egyre kevesebben vagyunk. Mindig az utolsó vacsora a legszörnyűbb péntekenként. Tudjuk, hogy másnap valaki már nem lesz ott" - meséli a drámai perceket.

Legutoljára Baktai Anikót küldte haza az esemesező nagyérdemű. "Én a Pistát imádtam a legjobban. Az egy őrült. Mindent meg lehetett vele beszélni, mégis rengeteget ökörködtünk. Rettenetesen hiányzik" - mondja Rúzsa Magdi, majd jobban szemügyre veszi készülő sminkjét, és megállapítja, hogy rettenetesen le van fogyva. "Nem is merek mérlegre állni. Nem tudom, miért van, eszek rendesen, ráadásul különösebben nem is izgulok."

Tanulás, zenekar, smink, és a séró

A nemrégiben érettségizett énekesnő most elsősorban a karrierjére akar koncentrálni, akárhogyan is alakul további sorsa a Megasztárban, ennek ellenére nem adja fel a továbbtanulást sem. "Még nem tudom, hogy mit és hogyan, de valamit kell tanulni. Egyelőre persze csak az éneklés mellett tudom elképzelni."

A smink lassan elkészül, Rúzsa Magdi persze elégedetlenkedik, pedig egyáltalán nem lenne rá oka. Még elmeséli, hogy otthon mindig zenekarban énekelt, és a további életét sem szólóénekesként képzeli, valamint, hogy bár édesanyja mindig igyekszik ott lenni a szombati fellépéseken, a vele töltött idő általában semmire nem elég. "A koncert után csak épp egy puszit adok neki, aztán rohanni kell tovább" - belenéz a tükörbe - "A hajam meg jó így."

Erről nekem eszembe jut, hogy hallottam olyasmit, miszerint az énekesnő maga készíti a frizuráját fellépések előtt, de kiderül: ez nem igaz. Mindenesetre jókat mosolyog rajta, mielőtt kiszalad a két négyzetméteres mosdóból, ahol eddig állt. Most már lehet fotózni. Tessék.