Sági Szilárd a Hal a tortánban osztja az észt a született séf celebeknek arról, hogyan is kell valójában kikeverni a palacsintatésztát. Emellett nem árt róla tudni, hogy néhány éve még a Coolon főzött a legvadabb helyeken a haverjával a GerillaGrill című műsorban. Egy autószerelő, aki autót sose szerelt, viszont egyedi motort magának annál inkább. Amúgy is könnyedén varázsol kávésdobozból csillárt, mialatt vezeti saját éttermét és házat épít.
"Van egy saját éttermem, ahol nagyon sokat kell dolgozni" - kezdi a Velvetnek. - "Jelenleg sok a meló és kevés a pénz, de ilyen is van. Nem vagyok szakács, de nagyjából tudom, hogy mit hogyan kell elkészíteni."
"Nem szeretném meglovagolni azt hogy most képernyőre kerültem" - mondja, mikor megkérdezzük mennyire befolyásolta a forgalmát a hírnév. - "Már tizenöt éve vagyok a vendéglátásban, nem szeretnék mindig harcolni a divattal és menni utána. Nehéz lenne meghatározni, hogy nőtt-e a forgalom azáltal, hogy esetleg tudják ez az én helyem. A gazdasági helyzet gyakorlatilag a vendéglátáson csapódik le elsőként, itt most mindenki sír."
Puccparádé nélkül
Sági Szilárd nem szeret sírni, mert szerinte annak semmi értelme, ennek ellenére úgy véli, hogy az ő helye mást ad, mint amit az emberek általában várnak. "Azt gondolják, hogy itt valami óriási puccparádé van, de tartom magam a régi elveimhez. Attól még, hogy minden nap látnak a tévében nem fogom átalakítani az éttermemet, hanem csak jó kajákat akarok adni."
A TV2-n tavasszal induló műsoráról elmondása szerint még ő sem tud annál sokkal többet, hogy főzni fog benne. "Vannak ötleteim, de jelenleg több szálon fut a cselekmény. Még egyáltalán nem tudom, hogy elfogadják-e őket, majd meglátjuk."
A felszúrt dagadó
A magánéletét egyelőre féltve őrzi a gasztrokibic, de annyit elárul, hogy van egy barátnője, akit nagyon szeret és akiről valamiért már várnak képeket a neten, hogy kicsoda. "Szeretném megkímélni attól, hogy bárhol megjelenjen" - mondja, másrészről viszont nincs arról szó, hogy titkolná, csak megpróbálja kihagyni a hercehurcából. Egyelőre nem is igen jár eseményekre, ahol partnerrel kellene megjelennie.
A celebkritikus szerint a Hal a tortán szereplői néha félnek a kritikájától, amit nem is igen ért. "Úgy csinálok, hogy ha az egyik kezemmel odacsapok, addig a másikkal simogatok, és ezt próbálom egyensúlyban tartani. Ezek az emberek nem szakácsok, nem kell mindenhez érteniük."
Az is előfordul, hogy a kritizált celebek más helyzetben éppen hozzá fordulnak telefonos segítségért. "Van, hogy rossz időpontban hívnak, hogy segítsek, szívem szerint ilyenkor azt mondanám, hogy nézzék meg az interneten, minden fent van. Persze nincsen. De hogy magyarázzam el, hogyan kell felszúrni egy dagadót?"
"Egyelőre nem lehet kibérelni, hogy megoldjam helyettük" - mosolyog Sági, aki minden kaját imád, de ami elsőre az eszébe jut az a káposzta. "Még a rántottát is káposztásan eszem, de mindent imádok, a húsoktól a halakig."