horoszkóp

Szőrös vagyok, így nézek ki, mindenki bekaphatja

dr
2007.06.11. 14:01
Sebestyén Balázs egy öntörvényű, félcinikus, szőrös srác, akinek megvan a helye a magyar médiában - legalábbis szerinte. A rádiózás iránti lángoló szerelem még nem múlt el, de várat magára a randevú, mert a műsorvezetőnek rengeteg elfoglaltsága van. Ami még ellenérv ebben a zsúfolt időszakban az az, hogy Balázs nem akar a csapból is folyni.

Meddig mész el, ha arról van szó, hogy népszerűsítsd a műsorod?

A meztelenkedés nem erről szólt. Volt egy promója a Kész Átverésnek, ahol funkciót kapott a vetkőzés. Konkrétan felkerülök a mennyországba és ebben az az önirónia, hogy a Balázst, aki csomó embert átvert, azzal büntetik, hogy meztelenül kell állnia az Úr színe elé. Más kérdés, hogy a bulvársajtó ebből mit csinál. Felhívnak, hogy vagy adsz képet, vagy kifotózzuk a promóból, és ha nem nyilatkozol, akkor is megjelentetjük, mert ez egy jó dolog. Én sosem voltam öncélúan a bulvársajtóban, nem jártam partikra azért, hogy lefotózzanak. Nyilván lehetett erre számítani, de nekem nem erről szól. Nem gyúrok, nem vagyok izmos, szőrös vagyok, így nézek ki, mindenki bekaphatja. Kellő iróniával szemlélem magam.

Mikor otthagytad a Danubiust, azzal indokoltad, hogy nem kaptál elég mozgásteret. Most szabadnak érzed magad?

Maximálisan. Eléggé öntörvényű műsorvezető vagyok, ami nem azt jelenti, hogy nem lehet velem együtt dolgozni. Tíz év médiázás után tudom, hogy milyen műsorból mit akarok kihozni. Mikor megkaptam a Kész Átverést, azt mondtam: jó, gyerekek, akkor én ezt a csapatommal szeretném csinálni.  Erre ők azt mondták: csináld, csak csinálj egy jó műsort. Gyakorlatilag minden fázisban részt veszek, az ötleteléstől a kivitelezésig, nem az vagyok, aki odaáll egy kamera elé, hogy elmondja a konfot. Arra megvannak azok a műsorvezetők, aki ezt csinálják. Ezzel sincs semmi baj, csak én más típus vagyok.

Azt mondtad, visszatérsz a rádióhoz. Még mindig így gondolod?

Az egy nagyon nagy szerelem. A Danubiusos hullámvölgy egyáltalán nem keserített el. Tudtam olyat készíteni a Radio Deejay-nél, amit nagyon szerettek a hallgatók. Most nem fog beleférni a munkába, mert ősztől rengeteg dolgom lesz az RTL-nél, de mindenképpen szeretnék még rádiózni. Csak nem akarok egyszerre sok dolgot. Próbálok arra figyelni, hogy ne folyjak a csapból is, ne legyek az ízét túl hamar elveszítő rágógumi, amit a nézők kiköpnek, ha már nem kell! Tudatosan mondok igent vagy nemet egy-egy felkérésre! 

Ez műfajváltással is jár?

Azt gondolom, stílusváltással nem jár a dolog, de ma nagyon fontos, hogy egy műsorvezető sokoldalú legyen! Az RTL-nél azt mondják, örülnek, hogy van egy olyan emberük, akit ha kell, át tudnak vinni a Sport Klubba pókert kommentálni, be tudnak rakni a Kész Átverésbe, és ha kell, talkshow-t is vezet. Nem félek, olyan vagyok, akit ha kitesznek a jég hátán, ott is próbál valami használhatót csinálni. Megvan a helyem a magyar médiában: egy kicsit önirónikus, szókimondó, félcinikus srác vagyok.

Nézze Balázst közelről!

A konkurens csatorna műsorát, a Nem a Te napodat hogyan értékelted?

Nem hiszek a konkurencia harcban, és abban sem, hogy csak rosszat vagy semmit lehet mondani a másik nagy csatornáról. Ennek ellenére szerintem az a műsor túl hosszú volt. Nem lehet az embert egy napig abban az állapotban tartani, hogy lehet, hogy át van verve, de lehet, hogy mégsincs, anélkül, hogy gyanakodni ne kezdjen! Ennél rafináltabbak a sztárok. Nem volt rossz ötlet, de több sebből vérzett. Egy rövid jelentben sokkal hatásosabb dolgot lehet csinálni. Nem is ütöttek akkorát az anyagok. Persze ők is hozzányúlnak dolgokhoz, van, ami sikerül, van, ami nem. Lásd az Egy a száz ellent, az nem annyira jött össze. Azt gondolom, képernyősök vagyunk, a Sváby is profi és ebből fel kell állnia. Van, hogy azt kell mondani, hogy a suszter maradjon a kaptafánál, vagyis azt, hogy gyerekek, ez nem az én műfajom, ezt vagy azt nem csinálom. Az embernek fel kell mérnie, hogy mire képes. Engem is hívtak a Szombat Esti Lázba és nem vállaltam el. Nem azért, mert nem jó műsor, hanem azért, mert nem tudtam magam elképzelni kisgatyában, ahogy szambát táncolok.

Úgy érzed, most a helyeden vagy?

Ha az ember megtalálja a helyét az életben, örülni tud, ha van műsora, de nem dől össze a világ, ha nincs, és ki tud teljesedni az élet számos más területén is; akkor igen, úgy érzem, most a helyemen vagyok!