horoszkóp

Soma pénzért árulta hájait

2006.09.17. 13:11
Soma Mamagésa szombat délután a Hősök terén hirdette az általa már jól ismert elveket, mégpedig, hogy a nő, attól nő, hogy nőies, tehát gömbölyű. A teltebb nők pedig jobban teszik, ha vállalják magukat, mert a férfiak is azt szeretik, ha van mibe harapni.

Szombat délután a Hősök terére érkezve néhány transzparenssel felszerelt, kövérnek egyáltalán nem mondható nő, és pár, a ligetből áttévedt bámészkodó fogadott bennünket Soma "Lázadás"-nak titulált rendezvényén, melyet a Mamagésa azért szervezett, hogy tiltakozzon a nőket sújtó koplalási-kultusz ellen.

Soma királyné a trónon

Nézze meg képeinket!

A Szépművészeti Múzeummal egy magasságban, egy fehér, lufikkal díszített furgonon trónolt Spitzer Gyöngyi, aki félig stand-up comedianként, félig tudatos népnevelőként arra buzdította a jelenlevőket, hogy vállalják önmagukat, még akkor is, ha kövérek. A soványság kultusza mögött ugyanis nincs más, mint manipuláció és pénz, meg egy-két gonosz férfi, aki nem tud mit kezdeni azzal, hogy a nők emancipálódtak. Arról nem is beszélve, hogy a Wall Street és a reklámszakma által ránk erőltetett nőideál, köszönő viszonyban sincs azzal, amit a férfiak valóban szeretnek: a gömbölyű "3F-nőket", akik feszesek, fényesek és formásak.

Nyulak a cilinderből

Soma előadói képességeihez nem fért kétség: ugyanolyan jól képzett, rutinos előadóként haknizta végig az egész előadást, ahogy szokta: folyamatosan játszott a hangjával, egyszerre volt ártatlan naiva és búgó hangú démon. Emellett bármikor előhúzta a varázscilinderéből kedvenc témáit, úgyis, mint a keresztény szeretetet, Szűz Máriát, a természetességet és a spirituális ébredés eljövetelének fontosságát.

Mialatt egy hasonló tematikájú, "úgy vagyok szép, ahogy vagyok" dalt meghallgattunk, azon morfondíroztunk, hogy mi vehette rá az embereket arra, hogy a szombat délutánt egy olyan, szögezzük le, kifejezetten szórakoztató sztár társaságában töltsék az időt, akinek untig ismerik a nézeteit a Megasztár összes szériájából.

Az eladó és a pénztáros

Egy "Éljenek a nők!" plakáttal álló, közepesen lelkes fiatal lánytól megtudtuk, hogy ő valójában azért van itt, mert a Caremo nevű cég alkalmazottja, a Caremónak pedig történetesen idén Soma a reklámarca. Éppúgy a cég alkalmazottja volt az összes többi, transzparenssel felszerelt nő, aki kirendelt statisztaként vett részt az eseményen. Sorban derült ki ugyanis mindegyikről, hogy a duci divatra szakosodott ruhabolt eladói vagy pénztárosai.

Már épp kezdtünk volna elszomorodni, hogy megint csőbe húztak egy burkolt reklámeseménnyel, amikor elindult a Somát cipelő furgon, közel sem séta tempóban. A fizettet tömeg, és vele együtt mi is hirtelen gyors lépkedésre kényszerültünk. A Kodály körönd felé indulva egy pillanatra úgy tűnt, hogy a bágyadtnak indult promó-esemény kicsit felpezsdül, ekkor ugyanis Soma azt kiabálta a kanapéról, hogy "Éljen a hús!", és a "Éljen a húsos pizza!", az első olyan kijelentés, amivel mi is teljes szívvel egyet tudtunk érteni. A reménykedés azonban gyorsan elszállt, az Andrássy útra rátérve ugyanis megint a "Szabadság a testnek" és a "Fogadj el" típusú mondatok uralták a terepet. Egy háztömbnyit haladva összesen kilenc önsegítő baromságot mantráztunk el Soma parancsára, melyből összesen az "Első osztály mindig párnás!" ütötte meg az ingerküszöbünket.

Éljen a hús oroszul

Az esemény kétségtelenül legviccesebb pillanata az volt, amikor az orosz követség alkalmazottai megkértek bennünket, hogy ne fotózzunk, vagy videózzunk, ezt ugyanis tiltják a kirendeltség biztonsági szabályai. Ekkor egy kicsit mindannyian megszeppentünk, majd Somával együtt oroszul kiabáltuk vissza lázadásunk addigra egyértelműen kiforrott fő szlogenét, azaz, hogy "Zsivotnya Meszo!" (Éljen a hús!), vagy valami ilyesmi.

Soma a miénk!

A ruhabolt tervezőjétől séta közben megtudtuk, hogy ez az esemény egyáltalán nem reklámfogás, sokkal inkább arról van szó, hogy szeretnék az üzenetet olyanokhoz is eljuttatni, akik súlyuk és megjelenésük miatt nem merik vállalni magukat, esetleg félve a nyilvánosságtól el sem mertek jönni erre a rendezvényre. "Soma most egy évre a miénk"- árulta el magát büszke arccal, mi pedig közben rájöttünk, hogy ennél jobban valószínűleg senki mással nem járt volna a cég. Pécsi Ildikó ugyan nagytestű, de senkit sem érdekel, Tóth Vera nem tud kettőnél több értelmes mondatot elmondani, Szulák Andrea ugyan celebrity, de nincs se karizmája, se humora.

Az elmaradt Kundalini-kígyó

Végül a köröndnél, mielőtt a tömeg végleg szétoszlott volna, Soma szolidan köszönetet mondott a cégnek, ami "segített létrehozni az eseményt" mi pedig csak azt sajnáltuk, hogy ezúttal elmaradt a Kundalini-kígyó, és egyéb mágikus dolgokról is csak érintőlegesen esett szó. Mi ugyanis a legjobban azt szeretjük, ha Soma ilyesmikről magyaráz kifogyhatatlanul.