horoszkóp

'Önbizalomhiányos ember mikor énekel magától?'

2006.04.11. 07:29
A Megasztár hatodik döntőjén jártunk, ahol ex-Megasztár dömping volt, hiszen a srácok duetteket énekeltek. Bár Görög Zitától elvették a szót, neki csak a simogatás maradt, Tilla lelkesen vezényelte az eseményeket, bár nagy meglepetésünkre napcelebünk, Szabó Eszter majdnem kiesett. De megmentették.

"Soha nem izgulok a fellépések előtt, ez egyébként nem túl jó dolog. Néha meg is ijeszt" - kezdi Szabó Eszter a Velvetnek adott interjújában, a Megasztár harmadik döntője előtt néhány perccel - "Egyszerűen semmivel sem nyújtok jobb produkciót, ha izgulok, mint ha nem. A legrosszabb, ami történhet, hogy a hatodik leszek a Megasztárban."

Megasztárhegyek

Klikk a képre!
Klikk a képre!

A filmgyár épületében a megszokottnál is komolyabb a celebparádé, Torres Danik és Caramelek szaladgálnak mindenfelé, Tóth Vera az öltözőben épp Soma Mama-jelmezbe bújik, míg az esték állandó öltöztető stylistja, Lakatos Márk jobb kezével, Kolossal együtt lelkesen pózol a Velvet riporterének. Még Gáspár Laci is befut, olyan frizurával, mintha épp az ágyból kelt volna ki, de már ez is a show része.

Valószínűleg itt most senki nem izgul, aki meg igen, az nincs jelen. Kontor Tamás arcán fellelhető némi feszültség, és a Feri is zavartan lézeng a folyosókon, de a világért sem állítanám, hogy halálra parázzák magukat. A legrezignáltabb mégis Szabó Eszter, aki piros kalapjában, halálos nyugalomban heverészik egy koszos fotelben.

Para helyett saláta

"A nagymamám is azt mondta: Ne izgulj, nő a retek, meg a saláta, nem baj, ha kiesel" - mondja nyugodtan, majd elkapja a stylistot, hogy elkérje tőle a fűzőjét, a rajta lévő piros szerelés ugyanis majd csak később szerepel. - "Még az érettségin se izgultam. Mondjuk meg is buktam töriből. Banális sztori, de tényleg sikerült kétszer is rosszat húznom."

Szabó Eszter ezen az estén a Caramellel való közös nótára is készült, kíváncsiak vagyunk, ő hogyan látja 2005 hangját. "Nagyon jó fej a Caramel. Borzasztó megbízható, nem csak emberileg, de a hangja is az. Azt hiszem, erre próbáltam eddig a legtöbbet, nyílván ez azért is van, mert duetteket kellett énekelni."

Megtudjuk, hogy Caramellel egy üvöltős rockszámot dolgoztak át nyugisba és, hogy az énekes jó arányban dolgozott együtt Szabóval. "Akkor érezném magam rosszul, ha nekem vokálozna. Teljesen egyenrangú partner szerencsére."

Önbizalomhiány és a ronda pasik

Szabó Eszter a jövőről kissé enerváltan nyilatkozik. Még nem tervez különösebben előre, de úgy gondolja, ha van rá igény és akad gondolat, természetesen szívesen készít lemezt, egyelőre azonban még nincs ötlete, kivel, vagy hogyan. "Igyekszem úgy hozzáállni a dolgokhoz, hogy ne csalódjak" - mondja, ennek ellenére nem tartja magát pesszimistának. - "Inkább önbizalomhiányos vagyok."

"Mindig a legrondább pasikat pécéztem ki magamnak, de nem mertem őket leszólítani, hátha visszautasítanak. Sokáig nem jeleztem ki a számom a mobilomon, nehogy azért ne vegye fel valamelyik barátom, mert látja, hogy én hívom. Aztán mondták, hogy ez bunkóság, így arról leszoktam."

Az énekesnő ennek ellenére szeret társaságban viccelődni, de elviseli, ha nem ő a főszereplő. "Elég kritikus vagyok, ezt nyílván otthonról hozom. És ez nem csak a szakmára, hanem emberi kapcsolataimra is vonatkozik. Csak úgy produkálni nem szeretem magam" - elmesél egy történetet, hogy egyszer azt írták róla, milyen nagyképű volt, hogy a többiekkel ellentétben nem énekelt egy Kontor Tomi-koncerten, pedig ő csak nem mert kiállni - "Önbizalomhiányos ember mikor énekel magától?" - teszi fel a szónoki kérdést, mi pedig elgondolkozunk.

Pert fontolgat

Nézze meg képeinket!

A mindenféle szóbeszédekből amúgy is elege van a Megasztár döntősének. A bulvárlapok irományai ugyanis felháborítják az énekesnőt, aki esetenként perrel fenyegetőzik. "Igazából azért nem akarok perelni, mert nem tudok választani, hogy melyiket. Meg aztán pénzem sincs rá egyelőre. Folyamatosan tiltott képeket közölnek le, meg olyanokat írnak, hogy még az elődöntőn mentem oda a Kontor Tomihoz, hogy ő biztos be fog jutni, és hogy akkor jöttünk össze. Az a fiú egyébként nem is a Tomi volt" - mondja.

Az első lépést azért már megtette Szabó, elkérte ugyanis Winkler Róbert és az Index jogászának telefonszámát, akik már sok kiskutyát megmentettek sikerre vitt pereikkel.

Szerelmi vallomás

A duetteket megelőző éjszakán az énekesnő, elmondása szerint bealudt a tévé előtt. "Kontor Tomi hozott egy üveg bort, nyilván mivel szerelmes belém, meg a Bíborkába" - mondja ironikusan. - "Eleinte még voltak alvászavaraink, de aztán már senkinek. Hullafáradtak vagyunk minden este."

Aztán menni kell mert kezdődik a show. Ekkor mi még nem is gondoljuk, hogy aznap este pont Szabó Eszter fog párbajozni Bocskor Bíborkával. A nyugalom kalapos királynője ezt a csatát megnyerte.