horoszkóp

Steiner Kristóf szánalmasnak tartja a magyar celebipart

2008.03.31. 10:28
A VIVA szerkesztője kutyájáról, Özgéről adott le jelentést a Velvetnek, ugyanis nagy rajongója a Feljelentő rovatnak. Úgy véli, igenis szükség van a szemfüles olvasókra, mivel hazánkban nincsenek igazi paparazzók, ráadásul a magyar hírességek túl komolyan veszik magukat, és a sajtó is elkényezteti őket. Őt személy szerint nem zavarja, ha feljelentik, mivel kellő öniróniával tekint pozíciójára. Természetesen ügyel arra, hogy ezzel párhuzamosan komoly értékeket is képviseljen.

Pár nappal ezelőtt a következő bejegyzés érkezett a Feljelentő rovatba Steiner Kristóf komoly celebkvalitásokkal bíró kutyájáról. "Ma a Feljelentőt olvasgatva azon merengtem, milyen érdekes lenne az élet, ha például Gesztesi mindennap feljelentené a Liptait, hogy "láttam ma főzni a konyhában", meg Bárdos írna, hogy "Máté Krisztán tévézés közben ma kockás pokróc volt". Úgy vélem, megváltozna az életünk. Nálam ugyan ebből nem lesz majd rendszer, de ahogy Fűz Anyó mondta Pocahontasnak a vízgyűrűket nézve: előbb igen kicsik, majd megnőnek, de valakinek el kell kezdenie. Ennek szellemében úgy érzem, ideje feljelentenem Özgét. Itt ül mellettem az ebédlőnkben, nem csinál semmi különöset, nincsenek allűrjei, nem várja, hogy felismerjék. Szuszog. Nincs rajta ruha se, mert most itthon van. Csak úgy...létezik. De azt nagyon kedvesen csinálja. Victoria, most te jössz! Jelentsd már fel Davidet!"

Ez a jelentés rögtön gyanússá vált, hiszen a szerző steiner.kristof névvel küldte el, és egy meglehetősen intim, otthoni szituációt ír le. Természetesen megkerestük Steiner Kristófot, hogy valóban önfeljelentés esete forog-e fent. „Igen, valóban én írtam. Régebben mindig annyira izgalmas volt a Feljelentő. Mostanában egyre több olyan ember szerepel benne, akiről még nem is hallottam. Ezen gondolkoztam, amikor megpillantottam magam mellett Özgét, amint éppen meztelenül szundított. Ekkor született meg bennem az ötlet” – mesélt lapunknak az indítékról az eb büszke gazdája.

Az igazi bulvár

Mint az előbbi mondatokból is kiderült, Steiner Kristóf lelkes olvasója a rovatnak. „Két-három évvel ezelőtt egy divatbemutatón, amit együtt vezettem Piringer Patríciával, a közönség soriban ülő Lakatos Márk folyton bekiabált. Szerintem már nem volt szomjas. Akkor nagyon reménykedtem abban, hogy valaki feljelenti majd a Velveten, és ennek a színpadon is hangot adtam. A Fejlelentő konzum-kultúrális fogalom. ” – tette hozzá Steiner Kristóf, aki szerint a rovat megtestesíti mindazt, ami hiányzik a magyar bulvármédiából, és egyelőre csak a külföldi magazinok sajátja. „Ez az igazi bulvár. Nem az, amikor valaki azt írja, hogy XY sztár bemutatta gyermekét.”

Paris Hilton legnagyobb magyar rajongója

Sok hazai hírességhez hasonlóan természetesen a Premier Pláne szerkesztője is többször áldozatául esett szemfüles olvasóknak, de általában nem zavarja, ha feljelentik. „Nyilván bizonyos élethelyzetekben én sem örülök neki, ha kíváncsi szemek figyelnek. Nálam ez egyszer fordult elő, amikor összevesztem a barátommal. A feljelentő persze egy kicsit túldramatizálta a helyzetet. Összességében viszont az élet része.” Steiner Kristóf szerint egyébként azért is szükség van az ilyen, és ehhez hasonló kezdeményezésekre, mivel itthon nincsenek igazi lesifotósok, legfeljebb a különböző lapok által megrendezett álpaparazzó fotók, amit ő személy szerint szánalmasnak tart.

Nem kell komolyan venni

Úgy véli, tipikusan magyar specialitás az is, hogy a hazai hírességek szeretik magukat pozitív színben feltüntetni, illetve mindig a legszebb oldalukat mutatni. Hozzátette, Madonna, Victoria Beckham és Paris Hilton, vagy akár Marilyn Monroe és Judy Garland példája is jól mutatja, hogy a halhatatlansághoz elengedhetetlen a negatív hírverés. „Kellő adag öniróniával szemlélem a saját pozíciómat. Nem értek egyet Kiszel Tündével, aki úgy véli, tisztelni kell azért, mert interjút készített pár híres emberrel” - nyilatkozta Steiner Kristóf, aki korábban kifejtette, szívesen látná magát egy olyan talkshow-szerű műsorban, melyben "lehúzná a bulvármaszkot" a hírességekről.

Steiner Kristóf azt tanácsolja a magyar hírességeknek, hogy hozzá hasonlóan ők se vegyék magukat túl komolyan. „Ha valaki azt írja egy sztárról, hogy nem sikerült jól a mellműtétje, vagy megcsalta őt a férje, akkor ahelyett, hogy bepereli a magazint, vagy elmegy egy műsorba magyarázkodni, inkább röhögjön egy jót” - mondta a Velvetnek a műsorvezető, aki nem igazán érti, hogy miért panaszkodnak az ismert emberek, amikor szándékosan választották azt, hogy a rivaldafényben élik életüket.”Ha sajtó segített azzá tenni minket, amik lettünk, akkor nem illik egy-egy ilyen cikk után köpködnünk” – tette hozzá. Steiner Kristóf egyébként elismerte, bulvár iránti rajongása mellett ironikus hozzáállását is jelképezte a Britney Spears jelmez, amit nemrég egy magyar celebfarsangon öltött magára. „Nem kell mindig százszázalékosan komolyan venni, amit csinálok, amit viselek, vagy amit mondok.”

Fontos értékek

A fordítóként és íróként is tevékenykedő celeb természetesen ügyel arra, hogy a kikacsintások mellett komoly értékeket is képviseljen. Lapunknak elmondta, a Viva TV moziműsora, a Premier pláne munkatársaként például az a célja, hogy egy-egy adásban olyan filmművészeti alkotások is szerepeljenek, amit a mai tinédzserek nem ismernek. „Ha például a világ legromantikusabb filmjeit gyűjtöm egy csokorba, akkor nem biztos, hogy csak Jennifer Aniston és Jennifer Lopez vígjátékai szerepelnek a listán, hanem tegyük fel egy Audrey Hepburn film is” - vázolta szerkesztési módszerét Steiner Kristóf.