horoszkóp

Voltam fönn, és voltam nagyon lent

2007.06.08. 09:30
Stohl András úgy érzi, mostanában kezd helyreállni a népszerűsége. Drogügye tavasszal lezárult, a disznólopási ügye múlt héten. A Csillag születik műsorvezetője arról is beszélt, Káptalanfüreden lépett először a nyilvánosság elé, csöves és primadonna stílusban.

Csillag születik címmel tehetségkutató műsort indít az RTL Klub. Ördög Nóra mellett Stohl András lesz a műsorvezető, akit a produkció sajtótájékoztatója után arról kérdeztünk, mit gondol a saját népszerűségének változásáról.

Kezd helyre kerülni

Nézze meg képeinket!

„Az elmúlt években a népszerűségem úgy alakult, hogy voltam fönn, és voltam nagyon lent. Egy darabig nagyon szeretett az ország, aztán sikeresen kihúzták a lábam alól a talajt. Ha abban az időben lett volna közvéleménykutatás, talán én lettem volna a legkevésbé kedvelt médiaszemélyiség. Most viszont úgy érzem, kezd helyre kerülni minden”- mondta Stohl, mielőtt felvetettük volna azt a két, nagy publicitást kapott esetet, amikor kábítószerfogyasztás miatt indított nyomozást ellene a rendőrség, illetve amikor orvvadászattal és lopással gyanúsították.

„Érdekes, azt már kevésbé szokták megírni, hogy a drogügy februárban lezáródott. A vadászattal is hasonló a helyzet. Múlt héten kaptam egy papírt a rendőrségtől, hogy bűncselekmény hiányában megszüntették az eljárást. Tehát nem bizonyíték hiányában, vagyis a rendőrség beismerte, hogy rosszul látták ezt az ügyet” – pontosított a műsorvezető.

Hajdúszoboszlón úgy tudják, disznót lopott

A drogügy tavaly tavasszal kezdődött, amikor a letartóztatott Segallal is kapcsolatba hozható bűnbanda két tagja arról vallott a rendőrségen, hogy Stohl - a törzshelyének számító nightclubban - legalább kétszer vásárolt tőlük kábítószert. Az eljárás lezárását azonban a műsorvezető tudomása ellenére több lap is megírta.

„A vadászat sem úgy volt, ahogy az emberekhez eljutott. Az ismerősem csak nevettek a cikkeken, édesanyám is mondta, hogy ne foglalkozzak ezzel, de ha valaki Hajdúszoboszlón olvasta a lapokat, biztos úgy gondolta, Stohl András disznót lopott. Azt írta az újság, az autóm csomagtartójában volt a vaddisznó, pedig a hivatásos vadász autójának platóján. A legtöbb információ el volt ferdítve” – mondta a műsorvezető, aki saját bevallása szerint a bulvársajtóval nem ápol szoros barátságot.

Élvezte, hogy nézték és nevettek

„Ha valaki közszereplő, akkor azzal nem nagyon tud mit csinálni, ha írnak róla valós, vagy légből kapott dolgokat. Ezeket be kell nyelnie egy darabig. Ami engem illet, már nem nagyon szoktam interjút adni.”

A Csillag Születik című műsorról Stohl András nagyobb kedvvel beszélt, és saját személyes kötődéséről is. „Általános iskola alsó tagozatában volt az első alkalom, amikor a nyilvánosság elé léptem. Az úttörőtáborban Káptalanfüreden négy stílusban előadtam a Van nékem egy kalapom című dalt. Akkor jöttem rá, mennyire élvezem, hogy néznek az emberek és nevetnek rajtam.” A négy előadói stílusból a műsorvezető kettőre emlékezett vissza. „Akkoriban volt csöves korszak, ma ezt úgy mondjuk: rocker. Aztán primadonnaként is elénekeltem a dalt falzett hangon. Mulattatni akartam az embereket, és szórakozni.”

Nem kerülnek megalázó helyzetbe

A felismerésből azonban nem következett, hogy Stohl András a színészi pályára kezdett volna készülni. „Még a gimiben sem tudtam, hogy színész leszek. Harmadikban fakultáltam a drámai tagozatra, egy tanárom bíztatására. Fogalmam sincs, hogyan veszik észre a tehetségeket. Gondolom, irodalomórán szavaltam, és a tanárom akkor érezte, hogy fogékony vagyok.”

A műsor kapcsán Stohl fontosnak tartotta elmondani, a jelentkezőknek nem kell attól tartaniuk, hogy megalázó helyzetbe kerülnek, ha a produkciójuk nem elég erős. A válogatásokról készült felvételeket nem mutatják majd be.

Nem puffog színészi oldalról

Klikk!

„A televízió mostanában a tehetségkutató műsorok irányába megy. Volt egy időszak, amikor a reality-k felé ment, azt kihasználva, hogy szeretünk kukkolni. Most is szeretünk kukkolni, csak közben valami szépet is mutassanak. Nem elég már, hogy bemutatják egy ember három hónapját, és megtudjuk, hogy tusol és kikkel jön össze. Most már az a célja egy műsornak, hogy megmutassa azt is, ami érték. Mert ebben az országban igenis vannak értékek, és rengeteg tehetség.”

A tehetséggondozásról a műsorvezető így beszélt. „Abban hiszek, hogy a tehetség mindig utat tör magának. Azért nem szoktam puffogni színészi oldalról, ha valaki eggyel több filmet forgat, mert úgyis kiderül, hogy valaki jó, vagy nem jó. Ha tehetséges, akkor el fogja tudni érni, amit szeretne” – mondta Stohl András, de neveket nem említett, szerinte kik szerepelnek több filmben, mint a náluk tehetségesebbek. Arra a kérdésünkre, elégedett-e azzal, amennyit ő szerepelhet filmekben, határozott nemmel válaszolt.

Lejáratja az arcát

„Amikor elkezdtem televíziózni, nem gondoltam bele, hogy gyakorlatilag kihúzom ezzel magam a magyar filmgyártásból. Természetesen szeretnék filmet forgatni. Remélem, előbb-utóbb elül az a gyakorlat, hogy ha valaki televíziózik, akkor ne szerepelhessen filmben. Beszélgettem már művészfilmek rendezőivel is erről. Azt mondták, a televíziós szerepléssel úgymond lejáratódik az arcom, mert azt kötik az RTL Klub műsoraihoz. Ez szerintem butaság, de nekik kell eldönteniük.”

Stohl András kizárólag élő műsorokat vezet, és továbbra is talál bennük kihívást. „Az élő műsor nagyon jó. Ördög Nórával sosem dolgozunk súgógépról. Nem is tudom, hogy kellene úgy műsort vezetni, hogy az ember ráragad egy monitorra. Az már megköt. Azt viszont elmondhatatlanul lehet szeretni, hogy az mondják a vezérlőből, hogy még tíz másodperc, és gyere. Már csak 3, 2, 1, indul. És kétmillió ember téged néz éppen.